Сутиен и срам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Сутиен и срам
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1348 пъти
Здравейте, момиче на 14 години съм. Може да ви прозвучи тъпо но все още не нося сутиен, а имам нуждите гърди за него. Проблема е че ме е срам да кажа на майка ми понеже като бях на 12 исках сутиен и не ми ставаха ( бяха ми големи) и от тогава ме е срам да говоря с нея на тази тема. Сега на 19-ти октомври заминавам за Англия с майка ми и ще живеем там. Мисля направо като отидем там сама да си купя и просто да не и казвам нищо защото все пак Лондон е голям град в сравнение с Нова Загора. Там винаги като изляза и виждам някой познат. Вече всички носят сутиени още от миналата година дори, а аз не и то заради един срам. Нося спортни бюстиета които вече почват да ми стават тесни и ми е неудобно с тях. Искам да се отърва от срама и да не ме е срам от нищо. Ще помоля редакторите да качат историята ми, защото наистина имам нужда от съвет. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: c9273a0986
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз си купих първият и майка ми видя, че имам гърди ими взе и тя. Кажи на майка ти и отидете да пазарувате. Няма какво да те е срам от майка ти.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3afcd5dfa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Просто си купи сама. Аз съм си взела до сега всички сама,майка ми изобщо не съм я занимавала. Отиди в някой магазин с по-любезна продавачка която да ти помогне с номера, и си го носи без срам:)) не са особенно скъпи,има и от 10лв.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 30d0b927fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Естествен ти е срама. но вече сте ходили, значи е минало най-трудното. Кажи ходихме, но не ми ставаха, сега мисля, че ще ми станат и идете пак. Или иди сама, ако ти е по-лесно и тя ще забележи. Отърви се от срама като се хванеш с кураж и го свършиш. И после ще е ок.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: afc5b60a4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Един приятелски съвет от мен - опитай да носиш спортни бюстиета/сутиени, които отговарят на размера ти и ще установиш, че няма да са ти неудобни. Като момиче/жена с десет години по-голяма от теб, твърде много от които прекарани с ежедневната агония на "типичните" сутиени с банели (гадните телове с форма на полукръг, които стоят отдолу) и закопчалки отзад (които убиват ужасно и се очертават под по-прилепнали дрехи), мога да кажа, че откакто престанах да ги нося, едва ли не започна нов етап от живота ми и не бих се върнала за нищо на света към тях. Носила съм най-различни, уж ластични и по-добри, но в един момент банелите просто започват да се впиват в кожата ти и да ти стягат. В допълнение към това, неудобните сутиени (независимо какъв вид) с времето доказано причиняват болки в гърба и водят до прегърбване, гръбначни изкривявания, нарушено кръвообращение…

Ако те притеснява, че гърдите ти ще изглеждат по-малки, "неоформени" и т.н. ако носиш спортни сутиени, просто трябва да намериш правилния модел, има с подплънки, без подплънки, оформящи и не, push-up, екстра-мега-гига push-up и най-различни други кройки и видове, подходящи за всякакви размери и предпочитания. Аз лично винаги махам подплънките и ако сутиенът е качествен и достатъчно еластичен, каквото и да облека отгоре, не можеш да разбереш какъв сутиен нося, няма разсейващи очертания, формата е идеална, а чувството е сякаш просто носиш малко по-прилепнал потник и няма нищо общо с болката, която описах по-горе.

Допълнителен бонус е фактът, че ако са с правилния размер, ластичните бюстиета позволяват на гърдите да са малко по-“свободни”, отколкото обикновените сутиени, което тренира мускулатурата и предотвратява преждевременно увисване. Все пак пробвай да носиш и от двата типа, не е нужно да имаш само от едните. Просто имай едно наум, че не всички бюстиета са за малък размер/възраст (аз например съм С).

А що се отнася до срама от майка ти, ще кажа само, че повечето, да не кажа всички момичета минават през това и ти гарантирам, че до няколко години ще се чудиш защо изобщо те е било срам от такова нещо. То си е част от порастването и няма нищо неестествено, просто е нещо ново. Дано съм била полезна.

Хари

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d23f24c226
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Влез в магазин за бельо,там сутиени да искаш.Продавачките ще ти помогнат,няма нищо срамно да попиташ.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ca1faebcc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Отиваш в магазина, говориш с продачакат..Тя затова е там и си купуваш сама сутиен. Къде ти е проблема. Отиди с някоя приятелка.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 14b51530b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Кажи и, че трябва да отидете за спортно бюстие. Като отидете в магазина, вземи един сутиен, който ще ти стане и я попитай дали да го вземете или да го мериш.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b6e1a199fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И мен преди ме беше срам и отидох в магазина и си купих сама...И защо е бил този срам не знам...

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 282d396268
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Когато си купуваш нова блуза или дънки не те е срам, нали?
Сутиенът е прост дреха, няма нищо срамно в купуването й.
Ако искаш върви с майка си, ако искаш върви сама или с приятелка, но задължително пробвай за да си сигурна за размера. Няма абсолютно нищо срамно! Тялото ти се променя и това си е напълно нормален процес.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker