Религия или просто вяра - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Религия или просто вяра
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1014 пъти
Ами от къде да започна... Преди не съм се замисляла за такива неща, но напоследък само това ми е в главата. Не се съмнявам дали Бог същестува, убедена съм, че съществува, НООО не харесвам религиите, защото има ограничения в тях. В смисъл всичко, което знаем за Бог е от религиите, нали? Адам, Ева, Рай, Ад... А аз НЕ вярвам в нещо написано преди МНОГО години. В смисъл всеки може да създаде библия или коран. Нямам нищо против християните, нито против мюсюлманите. Но да кажем, че религиите не ме кефят. В смисъл ходила съм през живота си 5-6 пъти на църква, а на байрям празнувам със семейството си лтф... Е имам предвид семейството ми, че празнува де, не аз. Не виждам смисълът в коленето на животно и след това да кажеш: яж.. или пък: да сме живи и здрави.. Къде е логиката, а и в исляма доколкото знам, жените нямаме мнение, трябва да се учим да правим всичко за мъжете, някакви такива забрани и наредби, ужас. Ама палачинки ям като раздаваме хах. А относно християнството, доколкото знам в Библията се забраняват магии, татуировки иии мразим Сатаната, дявола или Луцифер. ТАКА, НЕ СЪМ ЧЕЛА НИТО КОРОНА, НИТО БИБЛИЯТА. Нямам и намерение да ги чета, пробвала съм да прочета библията и след 10 страници си казвам: ама ти сериозно ли? А коранът.. не мерси. Пак казвам нямам нищо против хората, които изповядват тези религии, но просто не виждам смисъл в тях. Знам, че пиша някак объркано и глупаво, но спокойно, добре знам каква е разликата между религия и вяра. Пиша това, защото просто имах нуждата да СПОДЕЛЯ това. Тъй като се бях побъркала с въпроси от сорта на: имам ли религия?; искам ли да имам? защо вярвам в бог, но не и в исус христос?; защо ме кефят неща като тъмнина, дявола и така нататък (преди да сте се паникьосали или да сте ме изкарали психично нестабилна, по-спокойно. Всеки си има мнение, всеки си има вяра. Не съм сатанистка, нито вещица, няма и да бъда, но да кажем, че аз просто вярвам в Бог, но не мразя Луцифер/Дявол/Сатана. Мен ми харесва да го наричам Луцифер (светлоносец), пак повтарям нямам си идея как го наричат в Библията, не ми и трябва да знам. Сигурно ще изям хейта, но не случайно качвам това в АНОНИМЕН сайт! Споделих всички тези неща, защото имах нужда просто. И някак така се чувствам по-добре. (и последно изречение. АЗ ЩЕ ВИ ДАМ СЪВЕТ: ВЯРВАЙТЕ В КАКВОТО СИ ИСКАТЕ, ЗА ВСЕКИ ВЯРАТА Е НЕЩО РАЗЛИЧНО. МОЯТ БОГ НЕ Е КАТО ТВОЯ, МОИТЕ ВИЖДАНИЯ СА ДАЛЕЧНИ ОТ ТВОИТЕ, АЗ НЕ СЕ МЕСЯ В ТВОИТЕ, ТИ НЕДЕЙ В МОИТЕ. НЕ ПОЗВЛЯВАЙТЕ НА НИКОЙ ДА ВИ КАЗВА В КАКВО ДА ВЯРВАТЕ И В КАКВО НЕ) лек ден :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: eee9a7fb48
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Празнувате в семейството ви Байрям , за Луцифер говориш като за първа дружка, не искаш да ти се бъркат, ама даваш объркани съвети, ако беше манджа това което си написала, ще да е миш-маш или боза.

Разбира се, че всеки има свободна воля, щом вярваш в Бог ти е ясно.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6835fa7826
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   лоша работа. сатана значи неприятел дявол пак същото. дявола е наречен баща на лъжата. той е този който идва да заколи да убие и да погуби. той се е възпротивил на Бога.

Изобщо нямай си работа с него.
Исус Христос е Господ това на всеки е ясно. Той е Спасителя на света. Който вярва в Него има вечен живот. Исус Христос е наречен Светланата на света. Още Хляба на живота.
Магиите не са нещо интересно ами заклинания и проклятия. Така че надалеч от тях.

Пиши в Ютюб Иван Бобулев Аз Го видях

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 191e9381be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Бог и дявола е едно и също. Всичко е нагласено в този живот. Дали съдба,карма или Бог го наричаш няма значение едно и също е.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e88cfb8af6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Авторке ако знаеш какви глупости си написала, ако имаш малко интелигентност да усъзнаеш глупостите си, би трябвало да се гръмнеш. Ти въобще не знаеш какво говориш и затова аз мисля, че ти си психически болна. Казваш, че не харесваш религиите, нито си чела Корана или Библията, но си убедена, че Бог съществува. Обясни какво ти е повлияло, на какво се базираш за да си убедена, че Бог съществува. Трябва да има поне едно нещо което те е убедило. Май такова нещо не можеш да посочиш. Също не вярваш на нещо написано преди много години. Преди колко време трябва да е написано за да повярваш. Ами човешката история е много дълга. Ти вярваш ли на древногръцката култура, на походите на Александър Македонски, на диалозите на Платон, на съществуването на римската империя начело с Юлий Цезар, всички тези неща са били писани преди Новия Завет за Исус Христос в Библията. Ти си изключително ограничена ниско образована жена. Всеки можел да създаде Библия и Коран. Знаела каква е разликата м-у
религия и вяра. Нищо не знаеш, само претендираш, смешна си. Хайде обясни защо вярваш в Бог, но не в Исус Христос.
Религията е създадена от духовно прогледнали хора. Тези духовно прогледнали хора са се интересували какво има зад видимия материален свят и след проглеждането в невидимото са разбрали истината. За теб духовно проглеждане никога няма да има защото ти си на изключително ниско интелектуално ниво. Мнението си е само мнение, то не почива на реалността, а вярата произлиза от доказани факти, от истината. Затова духовно прогледналите хора говорят за истината, това в което духовно са видяли. Затова Исус казва: "Аз съм пътят и истината (това което е видял с духовното си око) и животът...)". За теб това е невъзможно да проумееш с твоя нисък интелект. Твоят Бог не бил като нашия Бог. Бог е един на всички духовно просветлени хора, а кой е твоя Бог безбожнице. И недей да даваш СЪВЕТ на никого след като ти самата нямаш елементарни духовни познания. Срам и позор неграмотен да дава съвет. Сега ти е времето да се гръмнеш. Направи го по-бързо за твое собствено добро.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e88cfb8af6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Номер 4 много често ни препоръчваш да прочетем в Ютюб Иван Бобулев Аз го видях. Аз не зная дали някой друг е прочел това за Иван в Ютюб, но аз го прочетох два пъти. Чудя ти се на теб как може да вярваш на някакъв си бивш милиционер в гр, Петрич, който е бил на пост пред градския комитет на БКП. И как той започва да говори за неговото "видение" 2,3 години по-късно след идването на демокрацията. Защо той не е говорил за тези негови "видения" преди промените в политиката. Ти усещаш ли нещо фалшиво в неговите "видения". Значи решил да стане известен в новия живот на страната.
В Ютюб също има видео за Слава Севрюкова и за нейните духовни видения, но ти за нея нищо не казваш. На Севрюкова аз вярвам, че има уникални духовни видения, също така и на Баба Ванга. Тези две жени са се доказали с техните духовни видения много години преди "демокрацията" да се наложи в България. Но ти за тях нищо не казваш, а възхваляваш някакъв си бивш милиционер.
Ти в коментара си казваш: "Исус Христос е Господ това всеки го знае". Това, че Исус Христос е Господ-Бог си го казвал много пъти в твоите коментари. Бих искал да ми кажеш има ли разлика между думите Господ и Бог. Във всички речници и енциклопедии се казва, че БОГ-ГОСПОД е създателя на вселената. Ти наричаш Исус Господ, питам те ТОЙ ЛИ Е СЪЗДАЛ ВСЕЛЕНАТА. Нали хиляди години преди него е имало много други хора, тях кой ги е създал. Но най-вече за вселената, Исус ли е създал вселената. Моля да ми отговориш много изчерпателно на моите въпроси. Ако не ми отговориш това означава, че не знаеш какво говориш. Не си мисли, че аз отричам Исус, напротив аз вярвам изцяло на неговото учение и аз зная кой е Той. Зная доста неща за живота му, но ти казвам, че Исус не е Господ както на теб ти се иска. И ти казвам, че аз вярвам в БОГ-ГОСПОД, създателя на вселената, повече отколкото ти можеш да си представиш. Бих искал да имам възможност да обменим мнения за БОГ-ДУХ, но се съмнявам дали ти ще проявиш дори най-малкото желание.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker