На 14 години съм и вечно ми забраняват това онова и не ме пускат да оставам до по-късно вън - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

На 14 години съм и вечно ми забраняват това онова и не ме пускат да оставам до по-късно вън
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1619 пъти
Здравейте на всички прекрасни хора! Искам да Ви съобщя нещо, защото вече хипер много се дразня ... на 14 години съм! Скоро наближава рождения ми ден пък и няма с кой да го празнувам, самотен съм вече колко години! Всеки път като дойде рождения ми ден се изнервям! Седя в нас отчаяно, гледам в една точка и стоя на телефона цял ден! И главният проблем е тук! Имах приятели, но вече нямам заради семейството ми ... Ако закъснея: например "излизам в 13:00 и се върна в 19:00" не може, все пак искам да съм навън и майка ми избухна жестоко! От много дълго време с момичето което излизах, вече не ме търси! Нито ми се обажда по телефона нито нищо! Когато става въпрос да отидем някъде отново с моя приятелка и майка ми е забранявала и винаги тя ми се сърди и ми казва: "Какъв приятел си", на 14 години си пък да не те пуска, разбирам да си на 5... абе страшна история!!! Както го гледам имам чувството че нямам лична свобода и освен да се тормозя вкъщи с тях нищо друго не правя! Отивам на гости, трябва да се прибереш точно в толкова часа не знам си какво! Омръзна ми! За това ме зарязаха всички, защото не оставам с тях до малко по-късно и ако речем че едно момиче иска да излезем към 19:00 / 20:00 те няма да ме пуснат, защото било късно че и това ни е вечерният час! Разбирам че се притесняват, но така ме намразват и ме оставят и аз сега цял живот ще се чудя при кой да отида и да се събера! Не знам какво става толкова страшно като се забавя, все пак съм на 14 и искам да отделям повече време с компанията си! Бяхме отишли с рейс и майка ми се развика и се чуди какво правя там! Аз и обясних спокойно, че искахме да видим някой за това и познайте какво: пак се почна скандала! КОГАТО НЕ МЕ ПУСКАТ ДА ОСТАНА ДО КЪСНО И НЕ МИ ДАВАТ ДА ОТИДА С ПРИЯТЕЛКАТА МИ НЯКЪДЕ, е как няма да се разсърди и да ми казва: "Майка ти е ужасна" ...???? Моля Ви, дайте ми съвет, защото ще припадна вече! Ако иска някой да излезем пак от моето училище, мен ще ме е срам да излеза с него по простата причина, че трябва да се прибирам, когато ми каже семейството, пък и понякога не ме пускат! След малко тя ще ми каже: " много рано ще се прибираш" става ми толкова неудобно, че ме пита, защо не те пускат навън, а си вече голямо момче! До плач ми е! ХОРАТА ИСКАТ КОМПАНИЯ ДО КЪСНО, А АЗ ЗАРАДИ СЕМЕЙСТВОТО МИ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИБИРАМ, ЧЕ ЩЕ ЯМ БОЙ! Другия проблем също е когато стана на 18 години семейството ми няма да ми даде да живея в София, даже не искат да стана това което искам ... Доста са студени! ЧИСТА МЪКА! Надявам се да съм обяснил всичко разбираемо. Моля за съвет! Не издържам! Много ще се радвам да прочетете всичко това! Обичам Ви ...!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: e1ebe078f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,

Първо майка ти е права да не те пуска до късно, вечерта се събират всякви наркомани, пияници. Стани на 16 и тогава говорир че искаш да седиш навън до късно. Сега ти препоръчвам да обърнеш внимание на, това че майка ти не ти дава да станеш, това което ти искаш. Това ти е по- големия проблем. А като станеш на 18 може и цяла нощ да не се прибираш!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e1ebe078f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какъв искаш да станеш и какво иска майка ти ти да станешр ако не е тайна?

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 36b2769e9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Трябва да им обясниш много подробно защо го искаш. Наблегни на това, че имаш нужда от приятели, изобщо на това как се чувстваш, а не, че вече си на 14 и т. н. Трябва да разберат защо и как това е важно за ТЕБ и как се чувстваш, а не просто за идеята "да правиш каквото си искаш".

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 66d752dfef
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Интересно , само за това излизане ревеш ?! Че чак и ще припаднеш вече ! Оставам с впечатление ,че мечтата ти е само по улиците да дремеш . Не разбрах , на училище ходиш ли , за учене нямаш ли , нещо помагаш ли в къщи или най-важното е какво ще каже някоя малка пръдла . Всичко с мярка ! Естествено , че на 14 години родителите ти се грижат за теб .
Но , като станеш на 18 , спирай училище и тръгвай за Лондон ,направо .

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7aaffb3581
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   " А като станеш на 18 може и цяла нощ да не се прибираш! "

Да, ама аз като станах на 18 и го направих отзи номер, като се прибрах картата доло за входа не ми работеше, а каот успях да се промъкна, бяха сменени ключалките и имаше едн сак с дрехи пред вратата. Не беше бяш пълната свобода, която си мислих, че ще е.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 9bbfdf9358
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Мило момиче- мисля че твоята майка е права, но има вариант в който може да те пусне. Но недей се заседя до късно- наистина има наркомани. Ако бях твой брат щях да бъда твой придружител. Не го казвам за да нападам когото и да е било. Аз един път бях с счупен нос а бях на 12 г. Сега съм на 27 и трудно премина моя пубертет. Бях тормозен в училище от такива.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 9bbfdf9358
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Има друг вариант да поканиш момичето у вас. и да се извини на майка ти. Знам че си на 14. На твоята възраст и аз имах проблеми с баща ми. Момичетата ме защитаваха до колкото можеха. Едната казваше че татко е ужасен- Да тя имаше право въпреки че момичето е било само на 9 години. Аз дето бях на 14 (колкото теб) казах на момичето, че може да ми бъде сестра. Споделях й какво преживях.

Ето случай: Въпросното момиче видя как сменяхме гумата на колата и без да иска се спъна в огледалото и баща ми й се скара.

Бяхме малки но сега тя си има приятел.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7479cbe67f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравей, авторе! Помниш ли какво стана със сестрите Белнейски? Ако не знаеш, да ти припомня! През 2005 г. към края на януари. те решават да отидат на бар! Като си тръгват, е било доста късно, нито таксита, нито нищо навън! Не щеш ли, после спира една кола, чийто шофьор ги качва, защото го помолили да ги закара до тях! Не само, че не ги закарал, но и се гаврил с тях и ги убил, за да няма кой да го издаде! После захвърлил телата им извън града! Ако сестрите си бяха останали у дома, сега щяха да имат семейства вече! Майката Фани живее единствено заради осиновената си дъщеря! Бащата Стоимен издъхна на работното си място! Това е накратко историята на почерненото семейство, загубило децата си по този жесток начин! Ако искаш пълни подробности, потърси! Реших да обобщя накратко всичко така, че да знаеш, какво може да стане с теб! Има хиляди Лазарколевци навън, не го забравяй! Прави са вашите, че искат да стоиш у вас! Случая "Белнейски" потресе цяла България тогава! А и както попита някой преди мен, нямаш ли уроци, сега с това дистанционно обучение, си направо като затворник! Не изоставяй ученето, на мен пък едно време пък са ви казвали "Това хляб няма да ти даде"-сигурно се питаш какво е това! Естествено, че става дума за телевизията! Веднага щом се върнах от училище, сядах пред телевизора! Нищо друго не ме интересуваше! Като нямаше програма следобед, гледах видео! Това ако ходих сутрин, ако ходих следобед, бързах да си дойда, да гледам детските по Канал 1 и Ефир 2! Не ме интересуваше къде ходят другите и какво правят! Телевизията и днес я харесвам, живея с майка си, не ми трябват никакви хора, че да се забърквам с тях, че после да ходя по разпити и не знам си какво още! А съм на 37 вече и искам спокойствие!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 041eddd3d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   До другите коментиращи. По закон децата на 14 години имат право да са навън до 22:00 часа. Освен това е безотговорно, от странат на родител, да бъде спиран изцяло социалния живот. Не говоим за излизане по дискотеки и барове, а за време навън с приятели. Това е огромна вреда за един тийнейджър.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a1365659fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Жена съм. Като се сетя какви неща ми е хрумвало да правя, когато бях на 14години,тръпки ме побиват. Добре, че имах сериозно възпитание и респект към м родителите ми, иначе... Сега, ако имах дъщеря, не бих я пуснала да се шляе цял ден, без да знам къде е. По-скоро бих канила приятелите и вкъщи или бих организирала нещо, което хем да им е забавно, хем да има някакъв контрол.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 94818c7876
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Първо, знам че сега си мислиш, че си много голям и знаеш как да се пазиш от всичко, но само след няколко години ще разбереш, че не е така.
Второ, с тази пандемия, гадна работа, ама това е положението, едва ли е най-доброто решение да се събираш заедно с още 20 човека.
Трето, съгласен или не с правилата, докато живееш с родителите си и те те хранят и издържат, ще трябва да се съобразява.
Четвърто, като станеш на 18, няма да имаш нужда от разрешение за да се изнесеш, да идеш в София или дори в друга държава, но това върви с една уловка, трябва сам да се издържаш и да поемеш цялата отговорност, от чисто битови неща като чистене и пране, през плащане на сметки, наеми и т.н. Така, че не си мисли, че толкова лесно. Да, не ти виси мама на главата и не ти казва кога да се прибереш, но когато трябва да станеш в 6 за работа и ти предстои 12 часова смяна, сам ще загубиш желание да висиш навън цяла нощ.
Така, че от страни изглежда лесно да си голям, но ще видиш, че не е и ще ти липсва времето, когато от теб се искаше само да учиш и евентуално малко да помагаш вкъщи. Обаче, това ще го разбереш после, сега на 14, си мислиш, че светът ще свърши, защото трябва да си вкъщи в определен час, а не да висиш навън до когато си искаш.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e5688d3bbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Разбирам че родителите се притесняват,и че това са много опасни времена, но това е прекалено-казвам го понеже и аз изживях подобно тийнейджърство, а си бях много сериозна и отговорна. През седмицата не можех да си вдигна главата от учене и частни уроци и не съм се моткала по барове и дискотеки-то нямаше и да ми дадат. На 16г един път реших да отида на рожден ден на съученик, и нашите ми заповядаха да се прибера в 21ч.?!
Ми то тогава започваше купона! Не можех да излизам вечер заради тях докато не отидох да уча в София. Няма да им го простя-и това са хора които от тийнейждъри са живели сами, без родителите им изобщо да им се бъркат кога се прибират.Не е нормално, ако детето е отговорно трябва все пак родителите да му имат и малко доверие.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 36b2769e9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Много моля модераторите да ми обяснят защо не ми публикуваха коментара?
Просто попитах 1 и 4, а сега и останалите, които нападат автора - дали на неговата възраст са се цепели от всички, както съветват сега автора. Просто ми е любопитно какви хора пишат такива коментари. Дали са били аутсайдери в тинейджърските си години, или сега на чужд гръб и 100 тояги може. Въпросът не е риторичен, ако дори и риторичните въпроси вече се смятат за обида и не се публикуват...

Модератор: заради "комплексари".

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a12aaca9d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Питай майка си дали иска син на 30 още детствен и самотен

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1fa021c9f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   здравей искренно ти съчувствам аз имам същият проблем самоче съм момче и много се дразня по същият начин последният път като закъснях със половин час и ми взеха нещо което за мен е много ценно а и аз си го купих и т.н и т.н и т.н просто нямам търпение да се изнеса на 18 и не знам как ще издържа до тогава междодругото съм на 15
Извинявам се ако има правописни грешки !!!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7479cbe67f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   До 16-това са моите принципи и ги отстоявам! Не е нередно да съм принципен човек, нали така? А и както се казва-много баби-хилаво дете! Е, мога и без "бабите"! Но станах човек! Да, така правех, когато бях ученик и не се срамувам от това!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 36b2769e9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   До 19 от 16:
Нищо не определям за "лошо" или за повод за срам. Просто задавам въпрос, който иска - да отговори.
Да разбирам, че си бил аутсайдер (защото такива тинейджъри винаги стават обект на подигравки и изолация), лишавал си се от забавленията, които са имали връстниците ти и смяташ, че това е причината да "станеш човек"?
Пак казвам - това не е риторичен въпрос или някакъв упрек. Просто моят опит и наблюдения са, че далеч не всички "зубъри" са по-успешни в живота (дори само финансово), според мен няма голяма зависимост, има малка такава и тя е в полза на тези, които са далеч от графа "зубър", "послушко" и пр.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7479cbe67f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Не, не са ме наричали зубър никога, а и предпочитах да гледам телевизия, както казах, програмата на БНТ беше много качествена тогава, особено когато даваха по Ефир 2 "ПРЕМИЕРА В СЪБОТА"-имаше филми-игрални и анимационни, помня и "Кое е най-малко известното животно в света?", "Защо воюваме?", които бяха в късния следобед! Повторение естествено нямаше, а технологията за запис беше само домашното видео, а и касетите тогава бяха скъпи, не като сега да имаш ДВД с вътрешен твърд диск! Така че се записваше само това, което трябва-игрални филми и някои важни предавания, а също и концерти, които, ако повтаряха, беше много рядко и то през няколко години, а някои се излъчваха само по веднъж! Който записал, записал! Майка ми и до ден днешен се радва, че не съм се докосвал до дрогата! Една гарсониера имаме, а и сигурно щяхме да сме по квартири, защото щеше да се наложи да я продадем, ако трябваше да влизам в чуждестранна комуна, а те не са безплатни! Както казах, само телевизията ме интересуваше! В дните, когато си бях у нас-грипна ваканция, междусрочна, великденска, лятна и коледна-естествено, че гледах телевизия-имаше време и за учене, и за телевизия! А и ако някой държеше на мен, досега щеше да ми се обади, то и тогава никой не ме търсеше, пък какво остава за сега, а и аз не обичам да се натрапвам, което е едно от ценните ми качества! Все едно да започна да звъня на съседите и да им кажа, че ще им отида на гости! А и времената са такива вече, че и от вируса трябва да се пазим! А що се отнася до забавленията-телевизията винаги е била любимото ми забавление-и тогава и сега, това е положението!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 36b2769e9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   22, това ти се е правело (гледало ти се е телевизия), това си правил. На автора явно излизането с приятели е това, което за теб е била телевизията. Всеки е различен и различни неща го правят щастлив.
А това за дрогата - не виждам някъде да става въпрос за дрога в тази тема?!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7479cbe67f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Намесих дрогата, защото открай време учениците се дрогират, просто ако сам не се пазиш, никой няма да те пази, така много лесно можеш да станеш зависим-започваш с кражби от дома си, после от други домове, полицията те хваща-ужас голям! Лъжат те, че от първия път няма да е проблем! Нерядко се получават натравяния, особено след като се смеси дрога с алкохол (спомни си защо лекарствата никога не се пият с алкохол)! За щастие си спестих тези преживявания, а и не се доверявам чак толкова лесно на всеки срещнат, независимо дали е непознат или не! Виж, съсед, семеен приятел-тогава да, може да дойде у нас или аз да му отида на гости! Но за чужди хора и дума не може да става за каквото и да е сближаване! Защото точно тези от училище правят белите-влизат в чужди жилища, правят обири в тях, пият алкохол, дрогират се! А както знаеш, обществото не приема такива хора, както и аз! Много трудно допускам хора до себе си! Първо трябва да ги опозная, да преценя дали са от моята черга и чак тогава евентуално да се сближа с тях! Ако чуя, че някой ми говори за дрога, алкохол и други неща, му бия дузпата начаса!

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d24c9ec805
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Абсолютно в същата ситуация съм и даже същата възраст, ужасно е, така е. Аз също останах без приятели, но спокойно има 4 години до пълнолетие и повече няма да се върнем при ужасните родители.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d24c9ec805
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Ако искаш да поговориш с някого напиши някоя социална мрежа по която да общуваме, аз съм в същата ситуация.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker