Нужда от съвет и подкрепа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Нужда от съвет и подкрепа
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 776 пъти
Здравейте, момиче на 18 години съм и никога не съм писала преди, но сега реших да го направя. За първи път изпадам в подобно състояние на собственото си аз, което е доста непсрисъщо към истинската ми същност, и затова съм много объркана и не знам какво да правя. Може би, вследствие на различни фактори, най-вече предвид обстановката в момента, се чувствам много несигурна и напрегната. Аз попринцип съм доста емоционална и много премислям нещата, особено в бъдещ план, и затова се стресирам много лесно. Тъй като сега ми предстои кандидатстване и се подготвям за изпитите, а искам да следвам Право в СУ конкретно, и също така уча в доста елитна гимназия, където много трудно се изкарват оценките, попаднах все едно в голям капан на стреса и не знам какво да правя. По цял ден уча, пиша теми, уча всеки ден за тестове в училище, онлайн обучението е още по-стресиращо сега, високи изисквания и т.н, и просто това ме подлудява вече и не знам как ще издържа докато завърша. Попринцип съм доста позитивна, обичам да си излизам, да се забавлявам, но вече дори и като излизам, не мога да мисля за друго освен за това какво имам да направя, да пиша, да чета. И най-вече за изпитите ми, много се страхувам да не се проваля, просто съм супер амбициозна, даже май свръх, и обичам да съм продуктивна, и искам винаги всичко да съм изпълнима, както трябва, по най-добрия начин, но вече нямам сили за това. Непрекъснато съм изморена, психически от толкова мисли и притеснения не мога да спя много добре, започвам все повече да се съмнявам и сравнявам, и това ме убива вътрешно. Наясно съм, че нещата са свързани, първоначално емоционално много ми се насъбра, след това естествено психически ми влияя, а вече и физически, и става все по-зле. Държа да вметна, че никой не ме насилва от страна на родителите ми или нещо. Те много ме подкрепят и даже ми съчувстват, че си причинявам това, защото съм наясно, че в голяма степен сама си се филмирам, но не мога просто да го спря. Желанието ми за успех, да сбъдна всичките си мечти /аз съм си наложила много конкретни цели за живота си/, да съм независима са това, което непрекъснато ме кара да уча, да надграждам още и още. Обаче виждам как вече съм станала перфекционистка, всяка крайност не е хубава, разбира се. И просто вече нямам желание за нищо- просто едно и също всеки ден, усилия, време, притеснения. Но просто знам, че ако не си изпълня това, което знам, че ще ме направи щастлива, мисля, че би ме съсипало, като знам колко съм давала от себе си, колко съм го мислила.
И не, не мога да съм просто над нещата или да чакам наготово, не съм такава. Обичам да се чувствам продуктивна и, че сама съм си постигнала желаното. Но, от друга страна, забелязвам и, че колкото повече постигам нещо, удовлетвореното сякаш е моментно, и после пак ставам “алчна” за нещо ново, различно... Сякаш си мисля, че успея ли да привлека и изградя света, който искам (аз съм си голяма идеалистка, знам го ;д), чак тогава мога да получа заслужен покой и щастие. Знам, че щастието е тук и сега, във всеки един момент, всеки ден, но аз живея сега така сякаш всичко е през воля, труд, за да имам нещо, което е несигурно, но, за което толкова копнея в бъдещето.
Знам, че прекалено много анализирам нещата и проблемът ми като цяло е, че на теория знам много, и знам какво трябва да направя, за да не си причинявам този стрес в мовмнта, обаче не мога да го приложа на практика, супер трудно ми е, и затова много си се дразня на себе си.
От друга страна, вярвам и в това, че стига човек да вярва в себе си, в света, да е щастлив и спокоен, той ще привлече това, което му е писано, или което иска с лекота. И сама съм си го доказвала, и точно когато съм била най-щастлива и спокойна, и уверена, и не съм го премисляла, всичко ми е ставало по най-хубавия възможен начин. А сега, като съм в това си състояние, просто не мога да контролирам нещата, и сякаш става все по-зле. Просто трябва да открия нещо да ми помогне, да ме разсейва, обаче трябва да е много силно, сериали, книги, излизания вече не ми действат.
И също да добавя, че освен, че съм си супер себе критична и изискваща, изискванията на системата, на учителите и др. неща, просто ме подлудяват. И правя какво ли не да ги изпълня по най-добрия начин, но това ми влияе много негативно, защото вече започвам да поставям всичко под съмнение, което правя, пиша, казвам и т.н. И вече имам чувството и че като уча по цял ден почти, направо започвам да затъпявам, за подлудяване да не говоря;д.
И отделно от всичко, просто всичко тук все повече ме задушава, грубостта на хората, неразбирателството, конфликтите, супер много ме натоварват, и просто искам хората да не са толкова критични, да са по-откровени и с открито самосъзнание, просто искам да живея напълно свободно, без ограничения (в смисъл на стереотипи, мнения, предразсъдъци), да пътувам, да придобивам опит, тази рутина просто ми влияя много ужасно.
Ще ми бъде интересно, ако някой друг, и то на тази възраст, е в същото състояние, и ще съм много благодарна, ако някой ми даде съвет или поне някаква подкрепа, понеже сама не мога да си я дам...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: e3a1f7000b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да си на 18 и да си амбициозен идеалист е чудесно. Но е важно да бъде в граници, които не нараняват твоята психика. А по думите ти става ясно, че има отражение въру здравословното ти състояние.

1. СУ не е единственото място, където може да се изучава специалност Право. Има много добри отзиви за УНСС и ВТУ.

2. Вземи Ментан или Капките на д-р Бах.

Успех на изпитите!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e2903c6da9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Определи си един ден, в който ходи на танци или на спорт. Недей непрекъснато да учиш. И няма нищо фатално, ако не те приемат първата година. Мен ме приеха на третия опит в специалността, която исках. А и аз бях пълна отличничка. И нещо страшно не се случи. Ако искаш нормални хора то замини да живееш в чужбина. Тук, наистина хората много са се озлобили и много от тях са просто невъзпитани. В западна Европа и другите държави не е така. Но ако искаш да учиш право, то то е българско и можеш да го работиш само в България. Другията вариант е да учиш международно право.
Изобщо го давай по-спокойно, животът е пред теб , имаш време. Успокой се.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 68d1e844eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз само искам да поправя #2 за едно нещо.

той каза
"имаш време. Успокой се. "

Не е вярно, човек като си каже ИМАМ ВРЕМЕ, и това му остава в главата, докато не се случи момента, в който си каже ПРОМИЛЯХ СИ ВРЕМЕТО.

Затова си сложи в главата изречение, което няма да ти е нужно да започнеш да съжаляваш за да го промениш например:
- "нямам време нямам време" - това е стрес, нали не искаш да умреш от стрес?
-- "Успокой се. " със сигурност тук.

- "имам време" - започваш да го даваш ларж и един ден си казваш WTF, къде си пропилях годините?
--Огледай се около тебе, не секи има това, което иска, не можеш да си кажеш "имам време", не можеш и да се стресираш, че нямаш време(не си мисли, че имаш сили да се постресираш малко, изпитах го и стреса истинския този, убива всичко в теб, недей да се стресираш, баланс баланс. )

И съвет приеми за следното, не си мисли, че работа, от 8-5 е мечтата ти, повярвай ми. Носи винаги 1 на ум с теб. Имаш ли възможност да се извадиш от този модел, хващай, колкото и да е страшно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker