Как да спра да се сравнявам с другите момчета? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да спра да се сравнявам с другите момчета?
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1016 пъти
Здравейте! Аз съм момче на 16 години. Искам да ви попитам как да не се сравнявам с другите момчета? Какво да направя? Опитавам се, но след време отново почвам да се натъжавам, а от 9-годишен имам диагноза на депресия, чиято кулминация беше тази година, съпътствана с предостатъчно плакане, повръщане и притеснения. Засега мисля, че се подобрявам, защото почвам да се усмихвам, смея и съм много по-общитилен. Въпреки че нямам много приятели, почти никакви, защото по една причина или друга, те ме напускат от завист или от моята некомпететност да сдържам равността си към другите им приятели, които аз смятам за по-добри.

Според мен, аз съм доста чаровно момче, но за мен думата красив е твърде преувеличена. Имам хубаво тяло и най-вече се гордея с краката си. Но въпреки това съм мотивиран да отида при специалист, които да ми даде програма за тренировки, за да доразвия тялото си, но това ще стане след COVID за жалост. Висок съм около 1.69 или 1.70 м. Не съм хилава клечка или мека китка, но не съм и дебел или пълен. Някъде по средата, нормално. Имам странна коса с тънък косъм, но тя не е проблемът, защото в доста случаи изглежда добре. Не харесвам лицето си. Имам хубави лицеви черти и се харесвам, НО винаги, когато започвам да го харесвам ще излезе акне в най-неподходящият момент. Мразя ги със силна страст и винаги ми понижават самочувствието. Но от друга страна съм доста умен, имам силна зрителна памет, най-добър дъм по-английски и мога добре да размишлявам и не бих се описал като безмозъчна овца, която скача на всичко модерно и не ползвам социални мрежи по лични причини.

Друг проблем е, че когато видя други момочета те са високи, женски, глезени клечовци с бебешко лице без никакво акне и коса на корейски певец. Има други, които са дебели свине без никакво възпитание и маниери, но отново хората ги харесват. Тези според мен са двата типа момчета, които привличат женското внимание и не мога да го търпя.

Наистина искам да спра това сравняване, защото ме убива. Надявам се да има адекватни отговори и желая хубав ден на всички вас!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: f1a7438aeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо виж проблема, да не в тебе, говоря за характер и тогава в другите!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: eefed969ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Сравнението тръгва от чувството ти, че си по-добър от останалите, а фрустрацията следва от сблъсъка с реалността, че това не е вярно. Реалността е, че сте долу-горе един дол дренки. Обаче при хора с депресивни наклонности обикновено това може да избие в другата крайност - много ниска самооценка. Затова е нужна връзката с реалността.

Виж се как ти самият се описваш и говориш за себе си и за другте. Изграждаш си мнение за околните, изграждаш си мнение за себе си на базата на коса, крака и не знам си кво си. Опитай се да живееш без да правиш заключения и да си изграждаш мнения за другите непрекъснато, още повече без да си ги опознал отблизо и да си общувал с тях. Просто наблюдавай. Фокусирай си вниманието и разсъдъка върху други неща - хобита, интереси, сваляне на момичета, учене, спорт, излизане с компании (като свърши пандемията) и др.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ff32b02605
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И защо те дразни че момичетата харесват момчета дето са женствени и мязат на корейски певци

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b1c5b13933
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това беше най-нарцистичното нещо, което съм чел!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5a0bf50fc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Сравненията са неизбежни , но си се фокусирал в косата , краката ....пълно безумие , изобщо . Фокусирай се върху неща , които да те радват , да са ти интересни , да се стремиш към някакво постижение .
Ето , паметлив си - това е много по-важно от микроните на косата ти .

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 982d236ce7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   [ОТ АВТОРА]

До коментар 4: Да, проблемът наистина е в мен. Осъзнал съм го и се надявам да го поправя. Но в характера ми няма нищо лошо засега.

До коментар 5: Мисля, че много от нещата, които каза за си доста верни и съм на път да се поправя. Не съм съгласен с някои от твърденията, защото не винаги съдя по външният вид. Даже доста рядко. Благодаря и за съветите!

До коментар 6: Харесвам, както женствени, така и мъжки момичета. Нямам нищо против момичетата. Всички са красиви по един или друг начин. Относно корейските певци, те също са красиви и определено разбирам защо момичетата ги харесват, но все пак съм запознат как точно третират знаменитостите, и знам, че не са божества, както ги описват в Instagram и Twitter.

До коментар 7: Има разлика между нарцис и това да знаеш, че имаш добри качества. Аз не съм от типовете хора "Хей. Вижте ме! Аз съм най-добрият от всички ви!". Скромността е хубаво нещо и съм за нея, но си има мяра. Помолих за адекватен отговор.

До коментар 8: Благодаря за съвета! Мисля, че вече всичко, което чувствам и си мисля е малко глупаво, даже детинско. Благодаря много, отново!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 16142c7c13
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Обичай се и се уважавай. Ти си уникален. Всеки човек е уникален. И няма смисъл да се сравняваш с другите. Постави си цели, които да постигаш- да учиш, да имаш професия и пр. Това кой какво тяло има се дължи на неговите родители и гени и човек не може да го контролира. Затова и размислите ти за крака, коси и пр са напълно безсмислени. Само си губиш времето в неправилна посока.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3c9cb67578
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Накратко: човек без самоличност, без самосъзнание. От тези дето цял живот преследват нови "идоли" към които да се лепнат, да приличат на тях, да следват техните мечти и осъществени цели.
Когато си нямат прототип, са най- нещастни, следва "кой съм аз, защо съм тук, какъв е смисълът от живота ми, защо ми е толкова празно в душата" ... може би няма душа...
А може просто да идва от отровни родители, и аз не знам вече.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 84a47e45ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен насочи мислите, времето и енергията си в това как да планираш и развиеш живота си - какви знания и квалификация да получиш, какво образование и научни или ръководни степени, а не да се вторачваш "в себе си" и във физическите си дадености, които и без това трудно можеш да промениш...

Ето например споменаваш: "Но въпреки това съм мотивиран да отида при специалист, които да ми даде програма за тренировки, за да доразвия тялото си, но това ще стане след COVID за жалост.". Това говори най-малко за 2 неща: Първо - чакаш помощ, указания, напътствия отвън, чакаш някакви обстоятелства (Covid) да настъпят или да се разминат... Това не е правилно! Коремни преси и лицеви опори можеш да правиш всеки ден в стаята си, без за това да ти е необходимо абсолютно нищо, освен тялото ти и волята ти. Също можеш да правиш обиколки на квартала - 30-40 минути сутрин и/или вечер ходене или тичане - за тези неща не ти пука от Covid.
Т.е. трябва да имаш по-гъвкаво мислене и да се поставяш по-малко в зависимост от външни обстоятелства и от нечия чужда воля! Пък после си ходи при специалисти и каквото още искаш, важното е до тогава да не седиш и чакаш, а активно да правиш нещо в посока желанията и въжделенията си, и правилното си развитие. По същия начин - недей да чакаш да влезеш в страхотния университет, за да получиш в него идеалните познания - чети и се интересувай от сега! Най-доброто образование е самообразованието, движено от интерес и любопитство.
По същия начин - недей да чакаш идеалната жена, за да направиш с нея идеалното семейство - хвани първото срещнато момиче, ако щеш, и с него трупай практически опит (имам предвид - общуване, взаимоотношения с другия пол, а защо не и целувки/милувки и т.н.).

Помни едно: Не гледай от къде си тръгнал, а къде си стигнал! (Да ти го разтълкувам - не гледай какво ти е дала природата, родителите, държавата и т.н., гледай къде искаш да бъдеш след 10, след 20 години, като познания, социален статус, взаимоотношения с хората, с жените и т.н. - това е важното, и това човек го постига сам, въпреки обстоятелствата, а не да се оправдава с тях...).

И още веднъж: престани да се вторачваш в себе си (в смисъл - даденостите си) - хубав или лош, по-красив или по-грозен, висок или нисък, слаб или силен - има много по-важни и значими неща в живота, а именно - твоите постижения!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ec0758b3e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Виж, приятелче.. Живеем един живот, който е прекалено кратък за да се сравняваме с другите. Не трябва да ти пука как изглеждат другите, или още по-малко как ти изглеждаш в тяхните очи.
Стегни се, тренирай си, запознавай се с нови хора и всичко ще си дойде на мястото.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: aa53aff7f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   "Не съм хилава клечка или мека китка" - мека китка означава гей ... явно си мислиш за нещо друго

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker