Влюбих се в приятелка , която има дългогодишна връзка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121389)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Влюбих се в приятелка , която има дългогодишна връзка
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1217 пъти
Здравейте, не знам защо реших да пиша това тук, ала ми трябва съвет от някого, не знам от къде другаде мога да го взема. Преди няколко месеца се запознах с едно момиче в интернет, всичко бе добре докато не решихме да се видим. Знаех, че си има приятел от вече близо година, но той не се държи особено добре с нея. Не я обижда, нито я клевети, но се държи с нея така сякаш вече не са във връзка. Реших да се видя с нея и за наше щастие успяхме да го направим и в момента в който се срещнахме... в мен прещракна нещо. Започнах да мисля за нея постоянно, исках да бъда с нея и да съм до нея каквото и да стане. Успяхме да се видим, да.. ала бе за кратко. Когато се прибрах, продължихме да поддържаме връзка и всеки ден се старая да ѝ показвам подкрепа, която не съм искал да давам на никого през последните няколко години. Искам да ѝ кажа чувствата си, ала знам, че тя много обича приятеля си и не иска да се раздели с него.. защо знам това? Един нейн приятел, много близък я е харесал, признал ѝ, но тя му отказала, защото не се е чувствала по същия начин, много обичала приятеля си, който не показва същото към нея.. когато ми разказа тя се чувстваше зле за това, че е трябвало да отреже някого, не иска някой да страда по нещо което не си било заслужавало... исках да ѝ обясня, че не е така, защото е прекрасна, и че успях да го видя именно защото я харесах и искам най-доброто за нея. Искам да ѝ кажа как се чувствам.. но изпитвам огромен страх... Не знам как да постъпя... Как да ѝ кажа.. защото знам, че ще ме отреже колкото и близки да сме си станали... споделяме си всичко.. буквално.. не мога да я изгубя... знам, че тя няма да ме остави ала.. знам, че ако ѝ кажа нещата няма да са същите... дали ще се отдръпне от мен? .. искам да ѝ покажа, че мога да съм по-добър.. ала дали ще иска.. не знам.. какво да правя? Моля ви, помогнете ми.. да ѝ кажа ли как се чувствам или да се постарая да забравя за чувствата си... Колкото и депресарско да звучи колкото и да се самонаранявам... колкото и да опитвам... щом човек няма желание, няма как да се откаже от чувствата си. Помогнете ми.. ще съм благодарен страшно много, ако ме посъветвате с нещо! Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 722d466cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Честно казано не виждам каква е драмата, а и имам чувството, че сте много млади (под 20 годишни, или ако сте над- сте поизостанали в развитието си...). Млади сте, нямате деца, какъв ви е проблемът? Можете да пробвате и да разтрогвате колкото връзки си искате, докато не проумеете за себе си какво търсите в тях всъщност?

Та нормално е в тази възраст да си търсите най-подходящ партньор, независимо дали сте в момента във връзка или не. Те тези неща (привличането между хората, влюбването) не минават много-много през рационалното мислене и въобще през мозъка... Може някой много да ти харесва като визия, образование, социално положение, интелект, спортни резултати и т.н., но сърцето ти да е глухо и сляпо по отношение на него. (Мен така примерно на времето се опитваха да ме сватосат с една адвокатска щерка - много хубаво момиче, умно, възпитано, способно, от заможно семейство, но толкова! Нищо не трепна у мен, а и може би мисълта, че някой се опитва да окаже натиск върху психиката и живота ми, ме отблъсна тотално от нея..). Може и обратното да е - както се казва "да се хванеш с неподходящия/тата", без и сам да знаеш защо...

Тя може да обича приятеля си, но ако той продължава да е студен към нея, най-вероятно след време тя ще преосмисли отношението си към него и волно или неволно ще даде шанс на друг човек.
Може и изобщо да няма приятел (ти виждал ли си го?), а това да е някакъв вид прикритие, че в момента не ѝ се занимава с връзки, наранена е от нещо, в депресия е и т.н..

Само че проблемът ти е, че сте млади и нетърпеливи, и очаквате нещата да се развиват сега, на момента, за месец или най-много за няколко месеца - казваш, тропваш с крак, тръгвате и толкова! ...обаче нещата не работят по този начин. Едно влюбване, за да се появи и да изтлее, му трябват някъде между половин година и 2-3 години. Докато е влюбен човек не мисли за други! Ако някой има (сериозни) намерения към него, трябва търпеливо да го изчака да "преболедува" предишното си влюбване, след което психиката му да се успокои, и едва тогава да му предложи чувствата си и да се надява на нещо...
Партньор в живота не се избира заради това, че си се влюбил в някого, а най- вече от това, какво остава между вас след влюбването, или дори без него. Ако ви свързва искрено приятелство и взаимно уважение - да, можете да прекарате целия си живот заедно! Ако обаче се окажете толкова различни, че след влюбването едва ли не се намразите - такава връзка, естествено, няма бъдеще.

Съветът ми е - търпение! И наблюдавай как се развиват нещата, накъде отиват. Бъди винаги на ниво, винаги подкрепящ, джентълмен, психически стабилен и уверен в себе си. Такива неща харесват жените! На такива хора се доверяват и уважават.
Пък ако прецениш, че дамата не си струва чакането - можеш да минеш и без нея... Ходи да събираш опит другаде :) Пък след време можеш пак да ѝ предложиш.

Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: ecf56007b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами ухажвай я по малко. Направи й подаръче. Докосвай я уж случайно. Покани я на кафе за да обсъдите нещо.... Направи й подарък за Коледа.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: fdc11cabbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Момче,защо по дяволите си губиш времето?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 061c4c6707
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Добре де, ми тя тази нали уж във връзка, нали уж много го обичала, пък по цял ден с тебе си пише, че и по срещи ходите...как става това? Разказала ти е за онзи отрязания, щото ти личи, че си влюбен и да си знаеш какво ще последва, държи те във френд зоната да си чеше егото. Затова и аз като горния питам- момче, що си губиш времето? И да я спечелиш, а тя да си пише с някой друг зад гърба ти- ок ли си с това? Намери си свободно момиче, дето знае какво иска. Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6dda08632c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мисля, че твоята кауза е изгубена. Момичетата считат, че ако мъжът се влюби в тях без да са правили секс, то значи той е слаб мъж, загубеняк, лузър. Оттам вече връщане назад няма, ако тя разбере за чувствата ти, никога повече няма да има уважение към теб. А и най-вероятно ще се стресне и ще намали или преустанови контактите помежду ви. Според мен, ако искаш, се пробвай да я свалиш, колкото да не те е яд, но си имай наум, че шансът е почти нулев и може окочателно да изгубиш и приятелството ви.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker