Несигурност и страхове - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120990)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6459)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Несигурност и страхове
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 960 пъти
На 18г.
В началото на тинейджърството ми новите неща до такава степен ме влечаха,че не изпитвах страх от абсолютно нищо,вярвах в себе си и на себе си на 100%.Никога не се бях питала ,дали съм достатъчно силна да издържа на това или на онова.Имах огромно доверие на себе си.
На 14 отидох почти сама на дискотека,като се прибрах пеша в 5сутринта,вървях 30мин(живея във Варна),пропуших трева и цигари.Направих всичко,което беше забранено,на един тинейджър.
С времето порастваш и тези неща не са ти приоритет вече.
Чалгата изобщо не е моята музика ,тълпите от хора също,нито алкохол ,нито трева.
До тук добре,това го дължим на вид самоосъзнаване и порастване.Живяла съм в и в чужбина,завършила съм гимназия и там,както и съм работила.Работила съм и тук през лятото(една от работите беше изключително тежка,докара ми слънчев удар и продължих да я работя от инат).
Без значение дали е във взаимоотношенията ми с хората,във връзки, работа или училище,винаги съм си повтаряла,че съм достатъчно силна да мина през всичко и винаги ми се е получавало,защото наистина го вярвах.
Проблема идва от началото на това лято.Точно преди лятото се бях разболяла жестоко,най-тежкото ми боледуване(две седмици ги изкарах буквално през сълзи).
От този момент,едното нещо са паник атаки, които развих ,другито е несигурността в мен самата и ОКР(което не ми е диагносцитирано от професионалист,но съм сигурна,че имам от малка)
Тези три неща сякаш се отключиха и ми е трудно да живея с тях,защото не съм свикнала да се чувставам така.
Попринцип като съм болна,ходя сама при личния лекар,този път нямах силата и възможността(повръщах нон стоп)да го направя,затова приятелка ме закара,седя с мен, и после ме прибра.За първи път не можех да разчитам на себе си и се чувстах несигурна,че мога да се справя сама.
Не си намерих работа това лято,главанта причина е,че се чувстах слаба,също така бях станала 39килограма заради боледуването.Отново мислих,че няма да се справя.
Избягвам много хора,места ,на които има много хора.Избягвам да ходя някъде съвсем сама,да седя сама.Вече не се радвам на улични животни(страх да не се разболея от нещо)Гледам да не се радвам като цяло ,защото мисля,че така ще се случи нещо лошо.Спрях да правя толкова много неща или ги правя,но ми отнема много усилия и това всичкото от СТРАХ И НЕСИГУРНОСТ.Как да върна доверието в себе си,че съм окей и няма отново да изпитам до такава степен вид слабост,че да спра да вярвам на собствените си възможности.
Не мога да се позная,не разбирам какво точно ми има и как да съм същия усмихнат и позитивен човек като преди,защото вече половин година страшно много ми липсва.Забравих да вметна,че имам уникален приятел,който ми е голяма упора за много неща,но не мога да се отпусна напълно напоследък или да му се зарадвам наистина,защото винаги ме преследва това чуство на несигурност и,че ще се случи нещо лошо,ако се зарадвам истински.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: d78debc7ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Погледни strahbg.com.Сайтът е написан добре,от млад мъж с подобни проблеми.Много добре е структуриран,прочетеното там неколкократно ми е помагало,баща ми беше болен.Ако се налага потърси психиатър или психотерапевт,приемай лекарства докато се стабилизираш и другото е работа на мозък и техники които придобиваме за да се преодоляват тези състояния.Действай, едно от реакцийте срещу страха това е действието.Едно упражнение с визуалузация ще ти предложа: Представи си,че е страха ти е кубче,което изваждаш от тялото си, постави го пред сърцето си, и започни да го разтопяваш с любовта,която сърцето ти излъчва,обливай го с розова светлина, със топлина и любов и гледай как се смалява и неутрализира,не действа в теб,защитена и спокойна си.Страхът е илюзия, издухай го от себе си,той се смалява и неутрализира.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 513209f84b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спокойно отпусни се нищо лошо няма да стане!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3e1d485bd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Виж сега, ти си имала наивността и силата на младостта. Докато човек е млад си мисли, че морето му е до коляно. Обаче те е споходило нещо съвсем човешко -разболяла си се. И сега това е просто урок, който всички учим в живота - че човек е и уязвим, че морето не е до коляно... Ставаш по-зряла и по-мъдра. Позволи си да си слаба и уязвима-това също е човешко. Разбира се, взимай мерки за да не се разболееш, но се стегни и започни да действаш като преди, но с повече предпазливост.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e63ce548d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   От авторката.
Благодаря Ви!!
Номер 1 ,видях коментара Ви в историята на един млад мъж,там го посъветвахте,ако иска да ми пише,е аз проявих иницатива и му писах под историята.Казах му всички неща,които мен ме успокояват и ме карат да се чувствам по-добре.Познайте-аз се почувстах по-добре.Не знам дали е от факта ,че исках да помогна или просто проведох вид монолог със себе си в писмен вариант,но проработи.
А може и да е от факта,че човека е в това състояние години,които съответстват на съзнателния ми живот.
Момиче със самочувствие съм и много комуникативна личност.Винаги съм искала да помагам на хора,които се затрудняват с тези неща.За пример ще дам,това че винаги съм гледала да общувам с хора тип"аутсайдери",за да не се чувстват нежелани и винаги,дори и да видя само едно хубаво качество у някого ще отида и ще му го кажа,защото всеки заслужава да се чувства значим.Света ни се напълни с комплекси и злоба и ние сами го си го причиняваме един на друг.Малко се отплеснах,но мисълта ми беше,че колкото и да имам желание да се опитам да помагам на такъв тип хора няма как,ако не съм минала и аз през нещо подобно и не съм съм го преборила.Все едно човек,който никога не е бил зависим,да обяснява на наркоман,че наркотиците не са хубаво нещо.Явно не съм толкова бъгната,щом все още виждам позитивната страна на нещата и има хора ,които имат много повече нужда от помощ.
Номер 2 коментара ти е топ ,простичък,но много съдържателен:))
Номер 3 просто мога да кажа едно благодаря.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1915e4c26c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   всичко ще се оправи

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker