Ниско самочувствие заради оценки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Ниско самочувствие заради оценки
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 821 пъти
Здравейте.
Положението не е толкова зле, колкото вероятно заглавието може да ви накара да помислите. Но щом все пак нещо ми влияе, има причина да пиша тук.
В осми клас съм, момиче. Уча китайски и там слава богу се справям, защото това беше, което исках да уча с цялата си душа.
Никога не съм била добре по математика и оценките ми там са основната причина за ниското ми самочувствие. Винаги съм ненавиждала този предмет, никога не съм го разбирала. Добра оценка от трети клас насам по математика съм имала най-много четири пъти.
Сега, тази година математиката не ми е приоритет, но все пак ме скапва психически фактът, че не се справям. Започнах да отделям много внимание на ученето, най-вече по китайски.
Но покрай езика започвам да забравям да гледам и другото...
Както и да е. Тук говоря за самочувствие. Отдавна и да не казвам винаги съм имала проблеми с него. Добра съм по почти всичко освен математика - по китайски една от най-добрите.
Но нещо ме дърпа, не ми позволява да се харесвам, въпреки постиженията ми. Струват ми се незначими, не искам да се хваля. Фокусирам се върху лошото - когато изкарам лоша оценка например. И смятам че 'който не се справя добре в училище, няма право на самочувствие' или нещо такова.
Защото не искам самочувствие без покритие. Тогава е ненужно его.
Новите ми съученици, за разлика от старите са много добри и всички са мили с мен. Старая се да им помагам, най-вече по китайски, защото знаят, че мога. И искам да остават с такова впечатление.
Толкова съм заета, натоварена психически и физически... Искам да изкарвам възможно най-добри оценки, но понякога просто не успявам и не знам какво да правя, да обичам или да не обичам себе си, заслужавам или не...

Моля без иронични коментари и хейт, мерси :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3562a37ca1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, момиче! Когато аз бях ученик и то най-вече по-малък ученик, все ми казваха нашите как трябва да имам хубави оценки, за някои предмети не бяха доволни и на петици. Помня как веднъж се прибрах с 4ка по БЕЛ - не си бях научил нещо по литература, а после майка ми беше много разочарована, изкарваха го все едно няма да мога да си намеря хубава работа... Пълни глупости! Все ме тревожеха тъпите оценки и предстоящи изпитвания, много рядко се стараех за уроци, гледах още в клас да запомням и накрая пак имах отличен успех, зависи си и от метода на оценяване на учителите.

Отдавна не съм ученик, оценките изобщо не са важни, единствено за когато кандидатстваш, но пак много зависи къде кандидатстваш, а и изискванията стават все по-ниски.

Учиш китайски, това си е доста необичайно, със сигурност трябва да се отделя повече време, отколкото на английският например. Хубаво е, че си попаднала на добри съученици, намери утеха и у тях. Сигурен съм, че ако кандидатстваш лингвистика, няма да ти трябва математика.

Успех ти пожелавам, горе главата!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f0c42eb377
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тръгни на частни уроци по математика. Така ще си повишиш успеха. Но, в крайна сметка си учи китайския, с него имаш бъдеще.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker