Огромен проблем с акнето! МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Огромен проблем с акнето! МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1128 пъти
Здравейте приятели! Като за начало Честита Нова Година! А сега по темата...Момиче на 14 години съм. Както сте видели от заглавието имам проблем с акнето. Пъпки започнаха да ми се появяват още преди година и половина, две. Тогава не бяха кой знае какво и не им обръщах много внимание, но все пак си бях взела някакво кремче, но само 3/4 дена след като лицето ми се изчистваше отново се появяваха(тогава имах повече на носа). По-големият ужас започна преди около година. Само за два дена от нищота ми се появиха пъпки по цялото чело, червени, гнойни абе с една дума отвратителни! От този случай започнах постоянно да купувам какви ли не кремове. 6 месеца след този случай лицето ми се поисчисти но само за около 2/3 месеца. Тогава историята се повтори, но с още по-голям гръм и трясък...Повярвайте ми изкупих аптеките и дрогерийте! НИЩО НЕ МИ ПОМОГНА! Само ставаше по-зле. Преди месец ходих и на дерматолог (Д-р Татяна Божилова), който ми предписа кремчета, но и те не помогнаха. Вече се отчаях...В момента най-засегнати са зоните на брадичката и около нея и на челото. В интернет потърсих и други кревове, които все още не съм пробвала-ЛЕД ZENIAC LP, ДАЛАЦИН Т, ЗИНЕРИТ и ИМЕКС. Моля ако има нещо, което на вас ви е помогнало (каквото и да е, дали крем, дали някакво процедура) споделете, също така ако сте пробвали някои от тези кремове кажете мнението си за тях. Също така съм от Варна ако искате да ми предложите даден дерматолог или козметично студио. Благодаря много предварително на всеки един от вас за предложенията!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1b6cc14888
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Безумие е да лекуваш проблем, който е вътрешен, с мазила за външна употреба. Имаш здравословен проблем, най-честата причина за това е бактериална инфекция - стрептококи или стафилококи. Каква е тая лекарка, дето не те е изследвала?Настоявай да ти направят микробиология. Най-вероятно си за антибиотик. Смени лекарката. Що за лекар лекува с кремчета за външна употреба, нещо което не е причинено от външно влияние..

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 74dfa0ab5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пробвала ли си да не ядеш боклуци? От тях излизат основно пъпки. Не, наясно съм, че някои хора са по-предразположени, но все пак ако не ядеш вредна храна, не би трябвало да имаш пъпки. Аз забелязах, че от "милка" ми излизат по няколко цирия, от най-малкият шоколад. Спрях да го ям и е по-добре. Но това бе отдавна. Същото се отнася и за други храни. Просто не яж химия.
Ходила ли си на козметик? Да ти изчисти лицето?

Научи се да се справяш а акнето сега, защото в близките години 4 няма да изчезне, а само ще се засилва. Аз на твоята възраст имах първо на носа, след това на, челото и тая година, когато най-сетне си мислех, че пъпките приключиха, за два дена ми се появиха по бузите. Не е яко.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: dad52aeb53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Само с мазане/миене не става. Трябва да се грижиш за кожата си и отвътре, и отвън. Аз съм доволна от чаят от коприва, хранителна добавка цинк и лавандуловата вода на Ина Есеншълс, лавандулов спирт от аптеката също помага. Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1764a3eb94
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тебе акнето не те касае, защото си жена и можеш да си слагаш фондютен. Като излезеш особено вечер едва ли нещо ще се вижда от акнето. Не разбирам какъв е проблемът? Ако са ти толкова големи пъпките спри да ядеш боклуци като дюнери и сладки неща и обратно на схващанията не дей да почистваш лицето по много. Това е голям мит. Миеш го само с леко топла вода, без никакви почистващи вещества като сапуни и гелове. Най-вече преди лягане, но не трябва и да има останал фондютен защото сигурно ще запуши порите, това последното за фондютена не знам как ще се отрази, пробвай. Иначе колкото повече го атакуваш толкова повече то ти отвръща. Нелечимо е и само изезва с годините, остави го в естественото му състояние и няма да е толкова зле, че да не можеш да го скриеш с фондютен. Пии и бирена мая.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 083cfd1b74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   4, и 2 не пишете глупости!
4, като си тръгнал да се правиш на специалист, първо научи, че се пише "фон дьо тен". Второ, това, че една жена има акне, не значи че "не я интересува", защото това да се цапотиш всеки ден с пластове фон дьо тен, е дразнещо, досадно и изморително. Пък и тези пъпки болят и се усещат, така че само визуалното покритие не е решение.

Трето, само спирането на дюнерите и другите боклуци обикновено не оказва кой знае влияние, да не кажа никакво. Аз в продължение на година и половина не бях консумирала такива, а резултат нямаше никакъв. Пиенето на повече водичка също често не помага при всички. Има едно нещо, наречено хормони. Прочети за тях преди да се правите на дерматолози. Съветвам и "дерматологът" под коментар номер 2 да направи същото. Здравословното хранене е част от решението, но при много хора НЕ решава проблемите с акнето! Не се правете на специалисти, просто защото сте прочели една статийка от съмнителен сайт!

Четвърто: "грижата за акнето ще го влоши". Скоро по- голяма простотия не бях чела, наистина! Грижата с ПРАВИЛНИТЕ продукти би подобрило нещата, а те не трябва да включват алкохоли, каустик, кортикостероиди и да са съобразени с типажът кожа, а именно: мазна, комбинирана към мазна, чувствителна или нормална и суха, които обикновено не страдат от акне.
Стига сте писали глупости.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 0590f36076
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей, мило момиче! Напиши в Гугъл “Да спечелиш битката срещу акнето” и прочети статията в списание “Жената днес”. Там ще намериш много отговори. Поздрави и успех. :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 87dcae0de1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Споко винаги ще се намерят симпчовци, ако ще и мустак да имаш

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 9ee3c03082
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Отиди на гинеколог/ендокринолог, за да ти назначи изследване на хормони, най- вероятно се касае за хормонален проблем. След това отиди на дерматолог, препоръчвам д-р Томов- син.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5aee397b76
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Прави си маски с хума, едно левче е в аптеката.
За кремове - може да пробваш Даверцин гел, струва 6 лева, на мен ми помогна с пъпките по брадичката.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a478906a3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На мен много ми хареса крема със сребро на немската компания LR, има я и в България. Дъщеря ми имаше такъв проблем, а сега кожата ѝ е прекрасна. Успех!

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8c0895f891
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Така, момче съм и на твоята възраст се излекувах от същото с много мъка. Пил съм твоите лекарства и няма ефект. Отидо на истински лекар, аз бях в Гърция и ми изписаха Roaccutane. Пих го известно време и сега имам само белези, които също отминават с времето. Надявам се да прочетеш коментара ми, защото това е решението. Не си губи времето с мазила и глупости защото само се влошаваш. Ще ти помогна с каквото мога, дай контакти.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker