Мислите ми ме унищожават - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Мислите ми ме унищожават
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1395 пъти
Здравейте. Мислите ми са най-тежкият ми товар. Не знам какво да направя или какво ще правя. От година всичко се срина, минах през много роши теща през живота си, естествено има и много по-лоши неща от моите, но всеки си знае своята болка. Няма на кой да разкажа, а и да разкажа едва ли някой би ме разбрал. Имах месеци, в които постоянно получавах паник атаки, мислех, че ако започна да мисля дълбоко за нещо ще спра да дишам и наистина спирах, справих се с тези неща да кажем, получих много психични разстройства, но се справих сама. Сега след още стрес се отключи нещо друго - когато гледам снимки на хора си мисля лоши неща като например ако се храни ,,да се задавиш" и т.н. Не знам какво става, не съм такъв човек не бих наранила дори мравка. Страх ме е, че след толкова много болка ще се превърна в лош човек. Не знам защо ми идва на ум и защо го правя. Може би накрая полудях. Не знам за какво да ви помоля за помощ, съвет или не знам. Аз съм едва на 18, а сама съсипвам живота си. Толкова близо съм до сбъдване на мечтите ми и ме е страх, че всичко пак ще се срине. Полядух ли? Луда ли съм? След всички паник атаки, разстройства и т.н. това ли е? Накрая полядях ли? Знам, че някак си съм разчита сред вкичко това, че не съм като останалите нормална. Но аз наистина съм добър човек никомо не желоя зло, но защо се случва това. Защо са тези мисли? Защо? Изморих се, искам някой да ми каже, че всичко е наред и че това ще мине, но знам, че не е наред. И че сама съсипвам живота си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8403bae7ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всички сме луди, какво означава да си луд?
Стрес и преумора! На 17 години съм и съм същия.
Трябва ти почивка, защото нервната ти система не издържа....

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 7d648d47cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Един от сиурните начини човек да се превърне в зъл човек, е упорито да си внушава, че е ангел. Не е вярно, че „и мравка не би наранила“ и „не желаеш никому зло“. И ти имаш агресия, имаш инстинкт да отстояваш себе си, да се бориш и да побеждаваш. И то не те прави лош човек. Прави те човек.

Явно има нещо, заради което изпитваш психическа необходимост да поддържаш ангелски образ за себе си. Може би родителите ти от малка са ти изградили нереалистични образи за невинност и доброта. Може би са пресичали всякаква проява на характер и агресия. Или обратното - те са били агресивни, ти си намразила това и искаш да си пълната противоположност. Или и двете, защото двулични хора има. Или не родителите ти, а разни хора около теб. Може тази свръххрисимост да е нещото, с което мисиш, че превъзхождаш хората около теб. И да си се вкопчила в нея като източник на „самочуствие“. Някое от тези, или нещо подобно, трябва да е вярно (аз няма как да знам само от това, което си написала)

Хрисимостта не е добродетел. Опитай се да направиш завоя от тази псевдодобродетел към истинските добродетели. Това не означава да почнеш да биеш хората :D Добротетел е да НЕ ИНИЦИИРАШ насилие към другите. Но трябва да имаш сила за ЗАЩИТИШ себе си, близките си, или просто правдата. Тогава може да нараниш не само мравка дори. Да отстояваш себе си го... ЗАСЛУЖАВАШ!

Не си пояснила за страха, че „всичко пак ще се срине“. Обективни опаснсти ли има тъкмо в твоя живот, или имаш просто общо усещане за тревога и несигурност?

Ако знаеш английски, има хубави неща, които могат да ти помогнат да си подредиш мислите. Като например The School of Life, които дори имат много богат и полезен youtube канал за какво ли не свързано с психиката на човек, притеснения, травми, връзки,... и то от съвсем практична гледна точка, не абстрактни шашкании.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 62223135ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Щом едва на 18 си "близо до сбъдване на мечтите си", не си толкова зле.
А когато мислиш как да не мислиш за нещо (например нещо лошо за някого), реално мислиш и за самото нещо, това е неизбежно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 94591927fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз съм на твоята възраст и преживявам подобни неща. Бих се радвала да се свържем някак си. Момиче от София съм

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: e82a6b799f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Явно си силно тревожен човек с перфекционистка нотка. И аз съм така. И от години се боря с обсесивни мисли, подобни на твоите. Не, ти не искаш някой да се задави. Но някога в някакъв контекст тази идея (за задавянето на някого) ти е била направила впечатление, може да е дори било гледайки филм, или чувайки как някой друг го пожелава (дори и в изцяло шеговит контекст), и ти е оставила емоционална закаченост. При всяка дори бегло подобна ситуация тази емоция се задейства и предизвиква съответните мисли.

Решението, за мен, се състоеше от 2 неща: да разбера механизма на работа на тези мисли и да се фокусирам върху неща, които ми доставят удоволствие и/или спокойствие. Например, открих, че обичам да се изявявам творчески чрез музика, рисуване, фотография, танци. Кефи ме, фокусирам се върху процеса и мозъкът ми се изчиства от глупостите. Обичам да обикалям по планините и да ходя на море и тн. А самите мисли трябва да разбереш, че вероятно никога няма да се отървеш от тях съвсем. Но ще можеш до такава степен да ги надраснеш, че да не ти влияят на живота по никакъв начин.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: b069baa630
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Спри вътрешния си диалог. Спри непрекъснато да мислиш. Започни да се занимаваш с йога и с медитация. Или с някакво хоби, което те кара да се концентрираш напълно. Примерно рисувай, свири на нещо, танцувай и пр.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 83e2394468
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Тези мисли не са истински. Водят се натрапливи. Страхът от тях ги храни. Ако, спреш да се страхуваш от тях и да изпитваш вина от тях намаляват. Запомни те НЕ са твои, а на Окр/обсесивно компулсивно разстройство/
Имам го същото... И за това знам, дълго време ходих на психолог, той ми го обясни. Прилича ми на окр, прочети за него в интернет. Не е опасно спокойно, всеки 3ти 4ти го има. Когато имаш такава мисъл, приемай я спокойно и си казвай "Това, не съм аз, това е обсесивна мисъл"и пренасочваш вниманието си към друго без да анализираш натрапливата мисъл.. И човек, който има Окт НЕ може да полудее. И това го знам от психолог.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker