Акне - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121022)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14345)
 Тинейджърски (21876)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Акне
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1200 пъти
Здравейте, момиче на 14 години съм. От 2 години и половина насам имам акне и е просто нещо ужасно! От 3 месеца вече ходя на козметик всеки месец за да ма маха черните точки, а пъпките се лекуват. Но когато съм си вкъщи или навън няма значение постоянно ми излизат пъпки. Тя ми е казала пъпките да не ги стискам ама аз ги стискам защото няма как да изляза навън с гнойна пъпка. И става по лошо защото ми излизат повече а и се разкървява а а направо е ужас. Има и някои които като ги докосна само и много ме болят. Моля ви кажете ми какво да правя, какво ви е помогнало на вас, благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: bafa7240f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз не съм имала точно акне, а пъпки-гнойни и такива, които не можеш да изтискаш. Появяваха се и се махаха от само себе си. Това което ми помогна беше суров белтък. Намажи си го на лицето и изчакай около 15-20 минути или там, докато не засъхне. После си избърши лицето с кърпа намокрена с топла вода. Прави това по 2 пъти на ден и след около 2 седмици би трябвало да видиш резултатите.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: eef3c0e020
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Купи си хранителна добавка цинк и пий в началото поне по 2 таблетки на ден. Купи си чай от коприва и пий колкото можеш повече. За външна грижа си вземи лавандулов спирт от аптека. Всичките неща струват общо към 10-12 лв максимум. Тези неща съм ги изпитала лично върху себе си и знам, че работят. Боря се с пъпки вече 13-14 години.

Доволна съм също и от лавандуловата вода на Ина Есеншълс. Поръчва се от Интернет, самата вода е 10 лв, доставката още около 5, но си заслужава. Върши чудеса с кожата. Излизала съм без абсолютно никакъв грим благодарение на тази вода и пак събирах мъжки усмивки по пътя. Звучи като реклама, но не е. Продуктът наистина е добър.

Ж,23

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d0b40d4cdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей! Наскоро препоръчах в друга тема същите продукти, но ще ги напиша и тук. На същите години като теб започнаха да ми избиват черни точки и много болезнени дебели червени пъпки. Опитах какво ли не и нищо не помогна. Не съм ходила на козметик никога.
Това което открих преди година е серията на Юсерин за акне. Ползвам гела, скрабът им (веднъж седмично), тоник и крем. Имат 2 вида крем, като аз предпочитам матиращият защото имам много мазна кожа. На 20 години съм, момиче. Лицето ми в момента е много добре. Будя се и нямам нито една гнойна пъпка. Яд ме е, че не съм ги открила още преди години. И аз на 14 стисках като теб и в момента цялата ми брадичка е в белези. Опитай нещата които ти изброих, ако и на теб спрат да ти излизат нови и нови пъпки, няма да има какво да стискаш и съответно ще си спестиш появата на белези след време.
Не са толкова евтини, но си заслужават. Има и много по-скъпи. Най-добре ако някъде има мострички, първо да ги опиташ за да видиш дали ще ти понесат.
Продуктите от които НЕ съм доволна са тези на Ларош Посе или там както се произнася. На много хора обаче им понасят, просто не бяха моите и не съм впечатлена.
Моля модераторите да публикуват отговора ми! Отговорът ми не е с цел реклама, искам да помогна на момичето. Знам в какво положение е и че това влияе пряко на самочувствието на едно дете в тази възраст.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: dad8c7a2f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Миличка, адски гадно е особено в пубертатета а децата понякога са много жестоки и не проявяват никакво разбиране. Аз се сблъсках с този проблем в 5 клас не бяха много, но достатъчно, че да ми се скапе самочувствието. Мажех се първо с евтини лосиони и кремове "Здраве", "Нивеа" и "Медико идеал" и положението утихваше за кратко. Винаги ми избиваха преди цикъл. В гимназията се чувствах адски зле понеже имах няколко по - гадни съученици, които ми се подиграваха макар и в класа да имаше една, която беше много по - зле от мен, нейните пъпки бяха огромни и червени. В 9 клас ходих в кожния диспансер и там ми изписаха да се мажа Акне аут. Имаше ефект, но за сметка на това ръцете ми се скапаха от него, после се оправиха де, явно не трябва да се пипа с голи ръце. Пробвал съм и салицилов спирт и на Гарниер продуктите и да пия бирена мая уви излизаха си преди цикъл макар и понамалели и това си е. След като станах на 18 - 19 някъде лицето ми се поизчисти от самосебе си, имах по 2 - 3 преди да ми дойде и това беше. Уви миналата година като наденахме маските започнаха да ми излизат повечко в областта на брадата, но с мицеларна вода на "Здраве" Акне стоп "Акне аут" и сапун против акне на "Себа мед" някак си овладявам положението. И на други хора им стана така вследствие от носенето на маските ама няма как като трябва нося, после пера. Това е моят опит с акнето дано съм ти била полезна. Има и едно лекарство, за което твърдят, че ако го пиеш в продължение на поне 6 месеца ти решава проблема, но трябва да ти го предпише лекар, защото има доста странични ефекти, казва се Роакутан. Говори с вашите по въпроса предполагам и те разбират какво ти е.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 9802150630
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей, момиче на 19 съм и имах същия проблем. Да не говорим, че пътниците не бяха само по лицето, а и по врата, и най-гадното по дупето. Борех се няколко години обаче нищо не ми помогна. На скоро реших отново да пробвам със спирт обаче си взех и едно кремче на бочко. Мажех се със спирт всяка сутрин и вечер и след спирта се мазах с въпросното кремче. За седмица някъде ми изчезнаха пъпчиците по дупето, в момента нямам нито една (а този проблем искам от няколко години да го реша и нищо не помагаше) На лицето малко повече от седмица и се махнаха и те. (Да кажа не е от лоша хигиена или нещо, къпя си се всеки ден) Това кремче ме спаси общо взето. Препоръчвала съм го и на приятели и им е помагало. Кремчето е на бочко и е в малка тубичка (светло синя и пише отпред за лице и тяло ) Някъде 3.. 4 лева да е. Купувам си 3то вече и кожата ми е хем по мека, хем нямам пъпки. Надявам се да ти помогне и на теб.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 87b1250d00
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На мен само времето ми помогна.... Бяха големи мацаници при мен. Не че сега не са, но е различно и съм по- наясно как да си чистя лицето. Ще видиш с времето как пъпките ще намалеят. Просто сега си в пубертет и хормоните си казват думата.

На козметик трябва да ходиш поне два, да не кажа три пъти в месеца. Звучи много, но хората с проблемни кожи трябва да полагаме повече усилия. С времето ще видиш, че не е толкова зле и даже ще почнеш да се чувстваш добре от това, че се грижиш за себе си.
За да не ходиш всяка седмица на козметик, трябва да правиш почистване, близо до това в козметичен салон. То започва с демакиаж - почистване с тоалетно мляко, мицеларна вода (по принцип, когато си с грим, но може и без) и тоник (който не се слага на околоочния контур!). Това е първата стъпка. Аз я правя почти всяка вечер, стига да не съм преуморена или да не ми е зле. Продават почистващи гъби за лице има в ДМ. Ползвай купичка с вода. С гъбките се маха тоалетното мляко, а с тампоните за лице се нанасят мицеларната вода и след това тоника. Пробвай да почистваш лицето си така всяка или почти всяка вечер по преценка, не притискай много гъбите към лицето си и бъди внимателна, за да не си раздразниш кожата. След като имаш проблемна кожа, то тя вероятно е мазна или комбинирана към мазна, така че трябва да ползваш продукти за твоят тип кожа. За точно определяне на типа кожа, попитай твоята озметичка.
От тук нататък е хубаво да правиш нещата, когато не можеш да отидеш на козметик (имай предвид, че нищо не може да замени доброто почистване от козметик). Следващата стъпка е използването на параозонатор, но ти едва ли имаш такъв, така че трябва да загрееш вода в тенджера и да постоиш над парата за 10- 15 минути с покрита с кърпа глава (гледай да не е много дълга, за да не я изгориш). Така ще ти се отворят порите и кожата ти ще стане по- мека и лесна за почистване.
Следващата стъпка е ексфолиация. След като твоята кожа вероятно е по- мазна, може да ползваш скраб, стига да не ти е много чувствителна. Ако е много чувствителна, ползвай ексфолиант с по- малки частици и наблягай на почистващи продукти с пяна (говоря за ежедневието). Мазната и проблемна кожа трябва да се ексфолира два пъти седмично (може да включва и ходенето при козметик). Целта на ексфолиацията е да почисти горният слой мъртви клетки и замърсявяния, за да я направи по- сияйна, по- мека и чиста, а и за да отвори порите за по- лесно усвояване на продукти.
Чак след ексфолиацията може да пробваш да стискаш пъпки. Не пипай дълбоките, твърде болезнените или големите пъпки. За черните точки на носа, челото и брадичката (Т- зоната) ползвай ленти за пори. Стискай само тези, които са готови за това. Винаги ръчната екстракция/ стискането на пъпки трябва да става с чисти ръце и лице! Винаги! Желателно е да е след пара или къпане, защото тогава кожата е омекнала и порите са отворени, но това, както знаем, не винаги може да стане. Винаги показалците ти трябва да са увити в чиста салфетка или кърпа! Никога не стискай пъпка с нокти! Ама никога! От там се получават част от белезите. Винаги стискай до появата на кръв и лимфа! След тяхната поява рядко има гной. Не винаги пъпката може да се изстиска хубаво, така че сменяй посоката на стискане. На края на коментара ще ти пратя линк за начин на отстраняване на гной от пъпка, без стискане.
Тези тънкости са трудни за усвояване, затова е хубаво ръчната екстракция, а и всичко останало, да се прави от козметик, но тези неща ги пробвай, когато е наложително. Кофти е да излезеш навън с гнойна пъпка (личен опит).
След ръчната екстракция мини вече изстисканите пъпки и там, където гнойта се е докоснала до кожата, с кислородна вода и с тампон.
По учебник следва нанасяне на бебешка пудра, масаж на Поспелов- Жаке и след това - работа с д'арсонвал, но ти едва ли имаш такъв уред, а масажът сама не може да си направиш, така че може да сложиш малко пудра.
След като попие пудрата или веднага след нанасяне на кислородната вода, сложи успокояваща маска за 10- 15 минути, за да се успокои и тонизира кожата и накрая - финален продукт: крем според типа кожа.
Това може да замени едно- две ходения при козметик, но както споменах вече - доброто почистване от такъв не може да се замени напълно никога. Козметикът има опит, познания, наблюдения и апаратура, които повечето други хора нямат.

Ежедневната ти грижа е хубаво да включва почистване сутрин и вечер и нанасяне на дневен и нощен крем (в случая за проблемна кожа). Хубаво е дневният крем да има някаква защита. Всички продукти трябва да са според типа кожа! Мога да те насоча към нещата на TianDe (на първо място!), Eucerin, Bilka, Himalaya или BioDerma, но за нищо не мога да ти гарантирам на 100%, тъй като на мен самата времето ми беше най- доброто лечение. За сега TianDe са ми направили най- голямо впечатление, но не за продукти за акне, тъй като не съм ползвала скоро такива, а за други неща и съм изумена. Някои неща на Nivea , L'oreal и Garnier са хубави, но известните марки напоследък ги избягвам.
Избягвай продукти с алкохоли или кортикостероиди!!!
Посещавай добър дерматолог. Неговата дума е с най- голяма тежест, а също и препоръките на козметика, защото той познава кожата ти добре! Може да си направиш изследвания на хормоните, но много не ти препоръчвам хормонално лечение при наличие на дисбаланс, защото е малко нож с две остриета и може да влоши нещата, но все пак финалното решение и твоето.
Пий повече вода и избягвай газираното, пиците, дюнерите и пр. На мен лично това не ми помогна, но при теб може да има ефект.

https://m.youtube.com/watch?v=6oJM95LwNi8


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 87b1250d00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   На мен само времето ми помогна.... Бяха големи мацаници при мен. Не че сега не са, но е различно и съм по- наясно как да си чистя лицето. Ще видиш с времето как пъпките ще намалеят. Просто сега си в пубертет и хормоните си казват думата.

На козметик трябва да ходиш поне два, да не кажа три пъти в месеца. Звучи много, но хората с проблемни кожи трябва да полагаме повече усилия. С времето ще видиш, че не е толкова зле и даже ще почнеш да се чувстваш добре от това, че се грижиш за себе си.
За да не ходиш всяка седмица на козметик, трябва да правиш почистване, близо до това в козметичен салон. То започва с демакиаж - почистване с тоалетно мляко, мицеларна вода (по принцип, когато си с грим, но може и без) и тоник (който не се слага на околоочния контур! ). Това е първата стъпка. Аз я правя почти всяка вечер, стига да не съм преуморена или да не ми е зле. Продават почистващи гъби за лице има в ДМ. Ползвай купичка с вода. С гъбките се маха тоалетното мляко, а с тампоните за лице се нанасят мицеларната вода и след това тоника. Пробвай да почистваш лицето си така всяка или почти всяка вечер по преценка, не притискай много гъбите към лицето си и бъди внимателна, за да не си раздразниш кожата. След като имаш проблемна кожа, то тя вероятно е мазна или комбинирана към мазна, така че трябва да ползваш продукти за твоят тип кожа. За точно определяне на типа кожа, попитай твоята озметичка.
От тук нататък е хубаво да правиш нещата, когато не можеш да отидеш на козметик (имай предвид, че нищо не може да замени доброто почистване от козметик). Следващата стъпка е използването на параозонатор, но ти едва ли имаш такъв, така че трябва да загрееш вода в тенджера и да постоиш над парата за 10- 15 минути с покрита с кърпа глава (гледай да не е много дълга, за да не я изгориш). Така ще ти се отворят порите и кожата ти ще стане по- мека и лесна за почистване.
Следващата стъпка е ексфолиация. След като твоята кожа вероятно е по- мазна, може да ползваш скраб, стига да не ти е много чувствителна. Ако е много чувствителна, ползвай ексфолиант с по- малки частици и наблягай на почистващи продукти с пяна (говоря за ежедневието). Мазната и проблемна кожа трябва да се ексфолира два пъти седмично (може да включва и ходенето при козметик). Целта на ексфолиацията е да почисти горният слой мъртви клетки и замърсявяния, за да я направи по- сияйна, по- мека и чиста, а и за да отвори порите за по- лесно усвояване на продукти.
Чак след ексфолиацията може да пробваш да стискаш пъпки. Не пипай дълбоките, твърде болезнените или големите пъпки. За черните точки на носа, челото и брадичката (Т- зоната) ползвай ленти за пори. Стискай само тези, които са готови за това. Винаги ръчната екстракция/ стискането на пъпки трябва да става с чисти ръце и лице! Винаги! Желателно е да е след пара или къпане, защото тогава кожата е омекнала и порите са отворени, но това, както знаем, не винаги може да стане. Винаги показалците ти трябва да са увити в чиста салфетка или кърпа! Никога не стискай пъпка с нокти! Ама никога! От там се получават част от белезите. Винаги стискай до появата на кръв и лимфа! След тяхната поява рядко има гной. Не винаги пъпката може да се изстиска хубаво, така че сменяй посоката на стискане. На края на коментара ще ти пратя линк за начин на отстраняване на гной от пъпка, без стискане.
Тези тънкости са трудни за усвояване, затова е хубаво ръчната екстракция, а и всичко останало, да се прави от козметик, но тези неща ги пробвай, когато е наложително. Кофти е да излезеш навън с гнойна пъпка (личен опит).
След ръчната екстракция мини вече изстисканите пъпки и там, където гнойта се е докоснала до кожата, с кислородна вода и с тампон.
По учебник следва нанасяне на бебешка пудра, масаж на Поспелов- Жаке и след това - работа с д'арсонвал, но ти едва ли имаш такъв уред, а масажът сама не може да си направиш, така че може да сложиш малко пудра.
След като попие пудрата или веднага след нанасяне на кислородната вода, сложи успокояваща маска за 10- 15 минути, за да се успокои и тонизира кожата и накрая - финален продукт: крем според типа кожа.
Това може да замени едно- две ходения при козметик, но както споменах вече - доброто почистване от такъв не може да се замени напълно никога. Козметикът има опит, познания, наблюдения и апаратура, които повечето други хора нямат.

Ежедневната ти грижа е хубаво да включва почистване сутрин и вечер и нанасяне на дневен и нощен крем (в случая за проблемна кожа). Хубаво е дневният крем да има някаква защита. Всички продукти трябва да са според типа кожа! Мога да те насоча към нещата на TianDe (на първо място! ), Eucerin, Bilka, Himalaya или BioDerma, но за нищо не мога да ти гарантирам на 100%, тъй като на мен самата времето ми беше най- доброто лечение. За сега TianDe са ми направили най- голямо впечатление, но не за продукти за акне, тъй като не съм ползвала скоро такива, а за други неща и съм изумена. Някои неща на Nivea, L'oreal и Garnier са хубави, но известните марки напоследък ги избягвам.
Избягвай продукти с алкохоли или кортикостероиди!!!
Посещавай добър дерматолог. Неговата дума е с най- голяма тежест, а също и препоръките на козметика, защото той познава кожата ти добре! Може да си направиш изследвания на хормоните, но много не ти препоръчвам хормонално лечение при наличие на дисбаланс, защото е малко нож с две остриета и може да влоши нещата, но все пак финалното решение и твоето.
Пий повече вода и избягвай газираното, пиците, дюнерите и пр. На мен лично това не ми помогна, но при теб може да има ефект.

https://m. youtube. com/watch? v=6oJM95LwNi8


Black Sabbath

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker