Какво да правя с бъдещето си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Какво да правя с бъдещето си?
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 3339 пъти
Здравейте. Момиче на 18 години съм и ще съм в 12ти клас тази година. Справям се доста добре в училище, искам да кандидатствам финанси, математиката ми върви доста. Както и да е. В момента съм изпаднала в ужасна депресия, не знам какво да правя.

Проблемът. Всяко лято съм в друга държава при дядо си. Там, вече от няколко години си имам момче. Мина щастливото време и пак съм си в България, без него. Баща ми, откакто съм се прибрала, не ми е проговорил!? Адски ревнува. Уж се прави на много либерален, пък не може да приеме, че дъщеря му, която е на 18 си има приятел. За Бога, през цялата учебна година не излизам никъде и уча с часове, спя малко, за да смогна. Успехът ми не пада под 6, а той и лятото иска да не излизам ли!? И без това целите ми тийнейджърски години минаха в зубрене, не може ли поне за има-няма 2 месеца да правя това, което аз искам, което ми е приятно.

Другият проблем е, че си нямам и на идея как ще се оправям, като евентуална студентка. Родителите ми РЯДКО ми дават пари, трябва сама да се оправям. За времето като студентка ми казаха да работя, да си изкарвам парите, защото нямало те да ме издържат!? Моля!? Единствено дете съм! Хората гледат и по 3 и пак се справят.

С въпросното момче искаме да заживеем заедно от другата година. Тоест когато ида да уча, той да дойде. Но ако погледнем реално, тва е невъзможно. Дори и да работя, пак няма да си намеря квартира за по-малко от 200лв на месец, трябва и да ядем нещо... НЯМА как да стане. Достатъчно сме живяли разделени, сега още 5 години ли да живеем така?

Искам да започна работа още отсега, но съм доста стеснителна, пък и ме е яд на родителите си. Носят отговорност за мен, а ИМАТ пари, не много, но достатъчно. Ако не се глезеха с разни глупости, да са оставали доста, ама не. И сега се чувствам ужасно - скоро започва проклетият 12ти клас, трябва яко учене ОТНОВО. Далеч съм от момчето си, а баща ми не ми проговаря. На всичко отгоре и пари нямам. Не мога да изляза... с 2лв, дето имам.. само пътя не мога да си платя. Пълен ужас. Кво да правя, идея си нямам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 2582ec06a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Парите са ключът към щастието и свободата.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: be3b348e86
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Опълчи се на вашите. Казваш им че работа няма в София и не можеш да почнеш. Опитай се по някакъв начин да ги стреснеш. При мен си работи безотказно. А и си има общежития. Ако ти е хубав успеха и занапред няма това да ти е проблема. Успех.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7b2a227285
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Виж, първо - момчето българин ли е? Ако не е, забрави да живее у нас. Второ, коя е държавата на дядо ти? Ако е в Средна и Северна Европа можеш да си учиш и работиш там.
Освен това, ти чувала ли си за задочно обучение? Така хем няма да си губиш времето само с учене, хем ще си независима от вашите. Аз учих и работих и се справих, и ти ще можеш! Освен това, ако сте двамата, ще ви е много по-евтино всичко. В София едно едностайно апартаментче върви 300-350 лв. наем само, да кажем 400-420 лв. със сметките, това са към 220 лв. максимум на калпак и ще сте си в свое отделно жилище с момчето!!! Колкото и да работиш - поне 600-800 лв. ще хващаш, вашите да ти дават по 100-200 лв. и си ти. Момчето пък ще изкарва над 1000 лв. Ще се справите!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c01a13f43c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ОТ АВТОРКАТА: Момчето по паспорт е българин, но не е с българско гражданство. Държавата е в Източна Европа и няма шанс да ида там да уча. Другото - НЕ ИСКАМ да уча в София. Задочното обучение е изключено - и бъдещето си ми е важно, а с диплома на задочник - никъде няма да ме вземат. Друг проблем - той трябва да си направи българско гражданство, а дотогава има право да стои в България само 3 месеца. Дали ще може да работи, като няма гражданство? Като не е гражданин на България, един вид?

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 151f967395
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Щом знаеш какво искаш от живота, просто го следвай. Няма нищо невъзможно, нали? Не зависиш изцяло от родителите си.

Запиши се задочно, намерете си работа с приятеля ти и се отделете от вашите. Сега живееш под техния покрив, ще се справиш все някак, но след 12 клас живота е в твоите ръце и всичко зависи от теб.

Съвет-помисли много добре и раздели приоритетите си! Разграничи това, което искаш от това, което си мислиш, че ТРЯБВА. Следвай сърцето си, но не забравяй да ползваш и мозъка си, защото невинаги сърцето ни дава правилни съвети.

Мег*

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker