Объркана съм и...се чувствам гадно от този факт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14369)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Объркана съм и...се чувствам гадно от този факт
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1032 пъти
Момиче на 14 съм. От малка зная,че съм осиновена и никога не ми е пукало от този факт. Имам майка,която ме обича и се грижи за мен и имам добра и скъпа за мен баба. Проблемът е,че преди четири години в училище много деца се одръпнаха от мен. Защо? Защото съм осиновена. Съучениците ми започнаха да ми се подиграват за това и да ме тормозят поради това. Тежеше ми. Още ми тежи . Питах баба и единственото,което успях да изкопча като важна за мен информация бе,че...жената,която ме е родила е била циганка,а мъжът е бил българин. Оставили са ме и така ...са ме осиновили. Питах мама дали това ме прави нещо като смесен вид,ако говорим относно произход и етнос,но...тя...тя сякаш се стъписа. Питах баба,но тя ми каза,че аз самата трябва да разбера как се чувствам по отношението по този въпрос. Според Вас ...това...това дали ме прави циганка? Дали не съм била просто един резултат от една нощ? Защо са ме оставили,защо са ме и създали? Защо ми е гадно? Имам си ИСТИНСКА майка,която ме обича и баба,но...защо ме интересува толкова много каква кръв имам и защо са ме изоставили?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 93c937f2ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не, не си циганка. Не обръщай внимание на коментари на връстници, не са обективни, незрели са. Семейство имаш, това са хората които се грижат за теб от момента, в който си станала част от живота им. Горе главата, няма за какво да ти става гадно.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 5e1936de69
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, въпросите, които си задаваш, си задава почти всеки от нас, който е чувствителен. Нека да ти дам пример със себе си - и аз като бях на 14-15 години се мъчех с екзистенциални въпроси от сорта на защо са ме създали, защо точно АЗ и т. н., въпреки че родителите ми са българи. Казвам ти го, за да ти покажа, че не си единствена, питайки се тези неща. Къде е истината? Не знам, но вярвам, че това, че ТИ съществуваш ТУК и СЕГА е една щастлива случайност, само това има значение и за това трябва да бъдеш благодарна. Имаш майка, имаш баба, също както при мен - двете най-важни фигури в моя живот. Това е цяло богатство! На твоите въпроси може и да не намериш отговор, но важното е, че ТИ сега дишаш, четеш, живееш, обичаш, само това има значение! А относно това каква си - ами българка, разбира се! Пишеш, четеш грамотно, сигурна съм познаваш българската история и обичаи, уважаваш ги... това те прави истинска българка, както и семейството, в което си израснала. Средата, в която ние растем, ни определя в пъти повече от хората, които са ни създали! Накратко - ти си българка, усмихни се, радвай се на мама и баба, на живота и бъди щастлива, че си част от него!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a406d667b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Няма значение какъв си циганин, българин, турчин и тн. Стига да имаш мозък в главата си добре. Във въпроса това да ли си циганка или не зависи по какъв начин се приемаш, не мисля, че си такава но зависи от теб как се приемаш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 92feb8cbe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нормално е да си задаваш тези въпроси и да си чувстваш така. Един ден ще осъзнаеш, че отговорите им обаче не са важни. Важно е само какъв човек си. А това определяш ти с постъпките си.
Говори с майка си. Обясни и, че имаш нужда да знаеш цялата истина за произхода си, за да можеш да спреш да мислиш за това. Увери я, че тя е твоята майка и винаги ще бъде, но все пак тези въпроси те измъчват. Дай и време и да си подреди мислите, да събере сили да ти разкаже.
Вероятно тя самата се тревожи, че тъй като не е твоя биологична майка, един ден ти можеш да я отритнеш и да търсиш "истинската" майка.
А когато разбереш цялата истина, приеми я и продължи напред. Ти не носиш никаква вина или отговорност за действията на биологичните си родители. Каквото са стороли, са направили заради себе си, не заради теб.
Но ти си извадила страхотен късмет, защото си получила истинска майка, въпреки че не те е родила такава.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 18767c5e06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не разбирам защо е важно каква ти е кръвта. Те и са ти казали. Българите сме на кръстопът и всякакви народи са минавали през земите ни. Това, че аз знам кои са ми родителите, не означава, че със сигурност за какво е родословието ми. Нормално е да изпитваш любопитство за биологичния си произход и предполагам, че ще потърсиш след време. Не съди родната си майка, че те е дала за осиновяване. Била е затруднена в някакъв смисъл да те отглежда. А и ти самата казваш, че обичаш майка си и баба си. На идиотите в училище кажи, че знаеш, че си осиновена и не чакаш някой клюкар да те осведоми. Това са хора с махленска психика, вероятно от провинцията. Никога не бих коментирала пред децата си, ако знам че техен съученик е осиновен. Това е личен въпрос, не е нещо за което да си чешем езиците.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2d89fb3f58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Според мен не търси биологичните си родители, щом имаш семейство, което те обича. А и само ще се разстроиш. Какво значение има дали си полубългарка или полуромка? Голям праз! Не мисли за това каква кръв имаш, всички сме хора! Важното е ти какъв човек си - хората по това ще те съдят.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4fdf8d7c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имаш гените на два народа и прекрасна семейна среда. Не си циганка, а си специална, с късмет родена. Вероятно си по-здрава, по-чаровна, красива и си обичана от майка си и баба си. Ако почнат пак да ти се подиграват, просто знай, че го правят от завист и злоба. Ако някой ти каже нещо, само се усмихни и кажи "Порасни! Държиш се като малоумен/а! Имам страхотна майка и какво значение има коя жена е била бременна с мен за тебе? "

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f5d031779c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Почти всеки би се интересувал "каква кръв има", но по принцип на осиновителите не се дава информация за родителите. Могат да посочат, че искат детето да е с български произход, или че може да е със смесен произход (което явно е направила майка ти), но друга информация не се дава. Каква си си определяш ти. Не виждам нищо необичайно в историята ти. Единственото гадно е, че са намерили повод за какво да ти се подиграват.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f29145446c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Най-добрата ми приятелка е осиновена и никой не и се подиграва. Питали сме я дали не и е гадно, че е осиновена, не иска ли да разбере кои са истинските и родители и такива неща само. Тя казва, че не иска и това е. Няма проблем с това. Просто го приеми.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 6c0f28401e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма абсолютно никакво значение дали си циганка или не, а и никой стойностен и интелигентен човек не би си променил мнението за теб заради такива неща. Спокойно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker