На 14 съм и нямам цикъл... Започнах да се страхувам! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121306)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

На 14 съм и нямам цикъл... Започнах да се страхувам!
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1841 пъти
На 14 съм и нямам цикъл... Имам бяло течение почти от година.Започнах да се страхувам, защото всичките ми приятелки вече имат. Чета разни неща в интернет, но някои (повечето)ме плашат... Страх ме е да отида на генеколог, защото не искам да чувам нещо от сорта "имаш инфекция " или "Има голям проблем"... Както и да си призная доста ме е срам, защото не знам по къкъв начин протичат този тип прегледи. (Ще съм благодарна, ако някой с малко повече опит ми отговори.. Благодаря предварително!) Притеснявам се за това, че може би няма да имам деца или нещо от сорта...За някой ще прозвуча, като филмирано 07 лапе, но чесно казано, ако се поставите на мое място и на вас няма да ви е много приятно... (СЪЖАЛЯВАМ, АКО ИМА ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ!!!!)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: ddd2d0348a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма нищо страшно, избери си жена гинеколог, обясни и притесненията, тя ще те прегледа с помощта на ехограф (не боли, с машинка по коремчето улавя звук и гледа на едно екранче ограните ти), може да ти назначи допълнители хормонални изследвания също, ше прегледа как се развиват и гърдите ти. Причините може да са много, можеш да имаш хормонална кистичка, която се разнася с хапченца, може да имаш няккаво възпаление, а може всичко да е ок и да се развиваш малко по-късно и само напразно да се тревожиш. Ако си много слаба или наследствено ако е дошло по-късно на някоя от жените в рода също може да е причина. След като имаш засилено бяло течение, най-вероятно е някоя хормонална кистичка. Просто си вземи направление и върви на кабинет.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c9df5ef411
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Здравей!
Аз съм на 15г. и първата ми менструация дойде на 13г. Щом имаш бяло течение, може би скоро ще ти дойде. Бъди спокойна! Според мен нямаш проблем. Изчакай още една година и сигурно ще ти дойде!
Поздрави,
Лили.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c9df5ef411
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей!
Аз съм на 15г. и първата ми менструация дойде на 13г. Щом имаш бяло течение, може би скоро ще ти дойде. Бъди спокойна! Според мен нямаш проблем. Изчакай още една година и сигурно ще ти дойде!
Поздрави,
Лили.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c9df5ef411
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Здравей!
Аз съм на 15г. и първата ми менструация дойде на 13г. Щом имаш бяло течение, може би скоро ще ти дойде. Бъди спокойна! Според мен нямаш проблем. Изчакай още една година и сигурно ще ти дойде!
Поздрави,
Лили.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1d90fc506c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Мъж съм ама... Недей с това мислене "Страх ме е да отида на генеколог, защото не искам да чувам нещо от сорта "имаш инфекция " или "Има голям проблем"... "

Това е тъпо. Какви са тея бели течения, които ги приемате за нормални? ! Жени момичета какво ви става....
Майка ти в живота ли ти е? Има ли жена, с която може да говориш?

Отидеш ли на гинеколог поне ще знаеш дали ти има нещо, и ако си здрава няма да се притесняваш залудо, ако има проблем, то ще го решите с лекаря, а няма да го оставяш да ти стои в системата.


Мисля, че едно момиче, което познавам му дойде първия цикъл на 17г.
Но ти си провери бялото течение. Какви са тези работи да ги приемате бели течения за нормални всякаш нищо нередно!!?
Моята сперма дойде на 14г.

Нито ти е късно нито ти е рано, но си провери бялото течение. Сигурна ли си, че е течение, а не нещо, което ти си си наумила, че е "бяло течение", а може би е нормален вагинален секрет?

Момиче, приличаш ми на леко стресирано, намери някоя жена, майка, баба, или която й вярваш и говори с нея. Но най-правилно е да отидеш на гинеколог и да знаеш точно какво се случва. Също стреша не е добре за теб, не си мислиш, че имаш сили да го имаш :D удариш ли стената, която ти показва какво ти причинява стреса, повече никога няма да искаш да се стресираш, вярвай ми. От сега се учи да си в мир и спокойствие каквото и да става.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: afe07e5a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отивай на гинеколог и си решавай проблема. Гледай да е жена, ще ти е по-спокойно. Сега си на 14, нима мислиш цял живот да я караш с някакви инфекции и да не смееш да бъдеш и с мъж? ! Разбирам че си малка, но се отнасяй сериозно към здравето си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: dc8b9ce6fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Разбираемо е да си притесняваш от посещението при гинеколог, но ако има проблем наистина, е по-добре той да бъде решен.
Вероятно ще трябва да вземеш майка си или друг настойник с теб; доколкото знам, не приемат непълнолетни без настойник.
Не мога да кажа в твоя случай как точно ще протече прегледа (предполагам, че си девствена), но вероятно ще те прегледат с ехограф (коремът се намазва с една течност и с един уред се допира).
Нищо лошо няма да стане ако ти кажат, че имаш инфекция (най-много да пиеш нещо), а да ти кажат "има голям проблем" просто няма, защото не говорят така.
Не се притеснявай, а върви смело на лекар. Сигурна съм, че дори да има проблем, ще е решим.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: e23cc4d35c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей, мило момиче!

Не знам какво си чела, но май си се наплашила до смърт със страшни виртуални истории на изстрадали жени, изтеглили късата клечка. Имай предвид, че в интернет пишат предимно хората с проблеми. Десетките и стотици хиляди щастливи жени си живеят живота, живия живот, и за тях едва ли ще прочетеш в интернет.

На първо място би било добре да се образоваш от източници с медицинска насоченост и сериозни здравни сайтове, не от споделени истории тип "не ми идва още, ще умра, имам рак".

Идването или закъсняването на първата менструация не може да бъде причинено нито от инфекция, нито от кой знае колко "голям проблем". Ако има евентуално проблемче, то най-вероятно е във функционирането на хормоналната ти система, заради което е да добре да те погледне еднокринолог, а след това и гинеколог (понеже си мъничка и девствена, ще те гледат само на ехограф, без да се събличаш надолу).

Напълно възможно, да не кажа на над 80%, е някоя твоя баба, за която не знаеш, или пък майка ти също да е започнала менструацията си по-късно, т. е. при теб да има и генетичен фактор.

Ако продължаваш така сама да се плашиш, наистина рискуваш много скоро да си довлечеш такава градиозна беля от стрес и безпокойство, че да не ти дойде още 2 години (стресът кардинално изменя по негативен начин функционирането на жлезите с вътрешна секреция, а оттам и менструалния цикъл, понеже мозъка ти дава сигнал на тялото "щом тя е толкова уплашена и стресирана, няма да може да износи здраво дете, я да й спрем цикъла и хич да не идва най-добре"). Ако искаш това, продължавай да се страхуваш до смърт.

Ако искаш най-накрая да се освободиш от страховете си, говори с майка ти, някоя твоя леля, баба, изобщо някой, който ще разбере колко си се уплашила и дойде с теб на лекар, и нека добър специалист те погледне и изкаже мнението си. Вероятно ти няма нищо и до половин година ще ти дойде, но за твое спокойствие е време да го чуеш и от специалист.

Ако пък има някакъв дребен проблем, редно е да се работи върху него отсега, не мислиш ли? Ако не отидеш на лекар, рискуваш още пет, шест, десет години да нямаш цикъл и през главата ти да минават всякакви ужаси истории, а и състоянието, ако има проблем, да се задълбочи значително и тогава вече да започнат истински големите трудности и ходене по мъките.

Какво да направиш?

1. Говори с някой, който ще те разбере и ще иска да дойде с теб на лекар.
2. Вземи направление от личния си лекар за гинеколог.
3. Намери кадърен специалист, за когото си прочела много положителни мнения или си чула от познати, намери номера му и уговорете ден и час за преглед.
4. След това просто идете, ще легнеш на една кушетка, ще те помолят да си вдигнеш връхните дрехи до гърдите, и ще те намажат с гел. След това лекарят ще мине по теб с едно мъничко устройство и ще види дали всичко си е както трябва.
5. Това беше. Честито!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 25b1e6f6e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Сподели с майка ти и отидете на гинеколог.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: e5abf399f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Възможно е нещо да ти има но най-вероятно и се надявам че е просто от организма ти даже се радвай че още не ти е дошло винаги можеш да ходиш на море не те боли корема няколко дни в месеца. Питай майка си кога на нея й е дошло ако на нея й е дошло например на 15 16 съвсем нормално е и твоя да дойде тогава въпреки че всичко е индивидуално казват че ти идва година плюс минус когато е дошло на майка ти

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4a681a68aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Спокойно на някои им идва и на 15 вече ако след 16 не ти дойде трябва да се консултираш с лекар.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bbc7db56a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Отиди на гинеколог, да. На мен цикълът ми дойде на 10, оттогава мама ме води на гинеколог. Този гинеколог каза че щом след 13-та година момичето още няма цикъл, се пият хормони за да и дойде. Как е моят най-добър съвет към теб е да отидеш на лекар все пак.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 6638b1b539
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не мисля че се филмираш, но познавам една съученичка на която и дойде на 14 в училище. Тя беше единствената която нямаше цикъл от момичетата в класа, но и дойде в училище(помня като питаше момичето което седи на предния чин за превръзки.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4bb3b9ffb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Здравей!
Аз съм на 16 и за пръв път ми дойде когато бях на 13. По абсолютно същия начин като теб се притеснявах и постоняно четях някакви неща из интернет, бях се наплашила яко докато един ден просто спрях да мисля за това и се успокоих, и след време ми дойде. Така че, може и на психологическа основа да е до някакаква степен.
Все пак поговори с майка си или някоя друга близка жена да идете на лекар за твое успокоение.
Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 1f62df20c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Радвай се, че все още нямаш. При цикъл боли стомах, гади ти се, подуваш се, нямаш сили и настроение за нищо, трепериш понякога, все се притесняваш да не се изцапаш, да не забравиш да си купиш превръзки, освен това мирише зле и т. н. и т. н. Отвратителна гадост.

От жена в цикъл на 23 години

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker