Татуировка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121258)
 Любов и изневяра (29727)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21900)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3183)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18542)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Татуировка
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 983 пъти
Вече не знам какво да правя. Мислех, че съм майка на две прекрасни момчета, а в момента те двамата водят война срещу мен и съпруга ми. Проблемът е, че малкият ни син иска татуировка за своят 18ти рожден ден, който е скоро. Със съпругът ми категорично отказахме да финансираме това нещо, но тук се намеси батко му и каза, че той ще даде парите. Съпругът ми побесня, започна да крещи на големият син (М) "Само, защото ти си се изрисувал като абориген, не значи, че всички трябва да сме така". М не му остана длъжен "А на теб ти е крайно време да разбереш, че животът не е спрял след 1989г.". Всеки ден скандали, колко сълзи съм изплакала - само аз си знам. Съпругът ми каза, че ако В. (малкият син) се изрисува, ще го изгони от вкъщи. Тук щях да умра на място. Рискувам да загубя двамата си сина, заради една глупава татуировка. Много ви моля, кажете ми как да постъпя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 78a35177ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз не съм много по-голям от големия ти син, но прав е мъжа ти. Обясни на малкия, че не е необходимо да следва тъпи моди и да се рисува като коледна елха, само защото и Благо Джизъса го прави. Обясни му, че това е символ на посредственост и пошлост. Не е необходимо всички да сме нашарени и напомпани със силикон.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2bb8e2113d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   “Малкият”.. трябва да се радвате, че изобщо ви споделя за намеренията си при условие, че знае какви сте. Когато аз си направих първата татуировка нашите не знаеха нищо и разбраха след месец когато се прибрах. Не знам каква е ситуацията с големия ви син, но когато и малкият се изнесе и останете сами ще ви е все едно дали е татуиран или не. Просто ще се радвате да го виждате от време на време. Щом сте решили да не спонсорирате такова нещо не го правете, но не му казвайте какво да прави и какво не, ще изгубите уважението му и някой ден ще съжалявате. Това, че сте го родили не ви дава права над живота му.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c9db7b358a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Много съжалявам, че синовете ви са опрели до татуировки, за да „изразяват себе си“. За големия е късно, но на малкия може да му предложите да изчака до другия рожден ден, примерно, а през това време много деликатно, в удобни случаи, да го накарате да разбере, че това е глупаво и грозно. Споко, няма да си загубите синовете, но докато са у вас, ще слушат вас! В случая мъжът ви е прав в мнението си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: aa488eba00
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като иска да си направи бе, голяма работа. Нали не са върху теб. ТОй си ги е избрал той да му мисли и без товаа като не му дадете ще го напраеи скришно. Вместо да се раздвате че знаете вие го опреквате.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 81a1d3568d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Госпожо, много сте закостенели! И Вие, и съпругът Ви.
За съжаление нищо не можете да направите, защото на 18 синът Ви вече е пълнолетен! А тялото на пълнолетен човек си е негово, и той решава какво да прави с него.
А да го изгоните от вас ще е най-голямата тъпотия, която можете да направите! И то заради една татуировка...
Казвам Ви го като майка, която има няколко татуировки, и чиято дъщеря също има няколко татуировки.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: fc07936036
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Големият не живее с нас, но подкрепя брат си. Не зная вече какво да кажа. Вярно е, че на моменти сме по - стриктни към тях, но мисля, че и в много отношения, бяхме достатъчно либерални. Баткото е на 28 и мислих, че като порасне, ще му дойде акъла в главата, понеже изкара доста труден пубертет, но явно съм грешала. Опитвам се да убедя съпругът ми да оставия малкия да си направи проклетата татуировка, но той не отстъпва.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 57ec21b7cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Госпожо, големият ви син е бил прав! В момента ви пише момиче на 14. Аз също искам да си правя татус но не мога(чакам до 18) но за сметка на това имам пиърсинги(около 17) и семейството ми ме приема. Крайно време е да се махнат тези стереотипи наложени от обществото през 20-ти век за татуировките. Като си я направи какво? По-различен ли ще е? Няма да е убил човек за да го изгоните. Ама вие сериозно ли? Що за родители сте вие с мъжа Ви? До колкото разбрах Вие нищо не сте казали за това решение на мъжа Ви? Като няма да го спонсорирате, му кажете да си намери работа и да си я плати сам. Егати хората в 21 век сме все пак!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c965218779
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Родителите ми също не са съгласни с факта че са татуирам, но както във вашия случай, не те “финансират” това, затова просто избягвам конфликт и се татуирам рядко, само когато знам че наистина искам нещо.
Чаках 2 години и половина с дизайна на първата ми татуировка, и я направих веднага след като станах на 18.
Истината е че сина ви ще се татуира и със и без вашето “разрешение”, разговора който трябва да водите не е дали ще се татуира, а как и къде. По- важно е да отиде в студио, което е проучил и наистина харесва нещата които правят татуистите, защото ще го носи цял живот. По- добре да се дадът повече пари, и да не съжалява че изглежда като нарисувано с маркер.
Ако мъжа ви е готов да не говори повече със сина ви и дори да го изгони, значи егото му е в повече. Съжалявам за вас че сте посредата на тази ситуация, и в двата случая ще излезнете виновна на някого, но опитайте се да подкрепите сина си дори и да не сте съгласна с “избора” му. Нищо пошло няма в това да нарисуваш нещо върху кожата си, по- добре татуиран отколкото силиконов.
Сина ви ще е същия, който е бил и до вчера, и това че има мастило по кожата си не променя нищо в характера му.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 2b58c003cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте!

Пише момиче, което подкрепя татуировките и има няколко. Въпреки това, смятам, че мнението ми е обективно и напълно разумно.

Няма лошо сина Ви да си направи татуировката. Тялото си е негово и той си знае какво иска върху него. Няма значение дали има скрито послание или просто му харесва как изглежда, щом е решил, че това е правилния начин да изрази същността си.

В общи линии няма за какво да се притеснявате. Повечето татуировки има как да се покрият, ако има нужда. Обществото обаче трябва да се научи, че няма нищо лошо в тях и е ужасно остаряло мисленето, че човек не трябва да си ги прави. Това е като да се опитваш да разпореждаш човек какви картини да окачва на стените си.

Също така, щом другият Ви син не живее с Вас, значи има работа, което по принцип е най- голямата тревога на родители в подобната ситуация.

Ролята на един родител трябва да е да съветва, а не да нарежда на децата си какво трябва да правят. Не можете да живеете и техния живот за тях. Съветвайте, не заповядайте.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker