Истината за езиковите гимназии във Варна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121269)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18547)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Истината за езиковите гимназии във Варна?
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 2393 пъти
Здрвейте! В 7 клас съм и както знаете ми предстои матура. Желанието ми е да вляза в някоя от езиковите гимназии, защото най-много ми се отдава езика. Надявам се да изкарам нужния бал, но въпросът ми е - коя е най-добрата езикова гимназия във Варна? Чувала съм, че четвърта не била добра. Първа била пълна с хора, които са влезли с връзки. Като цяло най-добре се говори за пета, но всички тези статии са от преди години. Затова може ли някой, който е запознат, учи там или има познати да изкаже мнението си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 4a1be58711
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Здравей!
Брат ми учеше в Четвърта езикова гимназия с испански и английски, но не беше доволен. Аз в момента съм деветокласничка в Първа езикова гимназия. Първият ми език е немски, а вторият- английски. Не знам за влизането с връзки, но аз не влязох с пари или познати, а с резултати. На мен ми харесва тук, някои учители са наистина много добри- например Драгомир Чанков. Миналата година балът е бил 414 за английски и 417 за немски език. За Пета езикова гимназия съм чувала хубави неща, но все има спор коя от двете немски гимназии е по- добра. Преди гимназията учех в СУЕО " Александър Сергеевич Пушкин" и ми харесваше, но се говори, че са на по- ниско ниво вече. Мисля, че навсякъде има и старателни ученици, и такива, които не учат и се държат грубо. Какъв език искаш да учиш? Ако е испански, влез в 4ег. Ако искаш италиански, влез в руското. Ако е немски, избери 1ег или 5ег, сигурно и на двете места би ти харесало. Ако искаш да учиш френски, по- добре да е в 5ег. За английския не те съветвам, защото така няма да научиш добре втория си език. Зависи обаче най- вече от теб! В което и училище да влезеш, можеш да научиш езика, ако се стараеш достатъчно. Някои излизат от езикова едва с В1, други с В2 или С1.
Купи си справочник, ще ти помогне. Мисля, че излиза през май.
Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 123e811d5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Всизки езикови са реално пропаднали, аз също съм от Варна и имам много приятели в езиковите и всички са недоволни и искат да се махат. По-добре виж 3-та ПМГ или СОУ Гео Милев, за тях съм чувал супер неща.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 119b648b51
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Благодаря ви! И към номер 1 - иска ми се наистина или френски или немски.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 14afb1f9f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Езиковите гимназии били пропаднали - друг път! Въобще не е вярно това. Нали ги виждам от 3та или останалите гимназии, които не са езикови - нищо съществено не правят, всеки ден на кафенца. Аз съм в Първа езикова и излизам буквално 3-4 пъти на месец. През другото време трябва да се учи, да се пишат домашни, подготвяне на презентации и т.н. А сега дори се подготвям да кандидатствам медицина.
Като цяло езиковите гимназии дават много повече от другите, защото с цялото това натоварване те правят един образован, борбен и целенасочен човек. Наистина е трудно, но си заслужава!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 14afb1f9f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От номер 4: Забравих да кажа, че всичко това за връзките и за парите, което се говори за Първа езикова, е крайно невярно.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: ccf504e58a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравейте, аз уча в Пета, 11 клас с немски. Много съм доволна, това беше един от най-хубавите ми избори в живота. Учителите наистина са много разбрани и хората са приятни. Признавам си, аз също съм чувала подобни неща за Първа и това ме отказа от гимназията, и лично да си призная нямам наблюдение. Съветвам те да слушаш сърцето си, но аз лично бих те посъветвала да избереш немски език. Успех! Ако имаш въпроси, бих се радвала много да ти отговоря, ако успеем по нвкакъв начин да се свържем.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 5af0f2616c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей, авторке! Коя гимназия избра?

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: e9ca7544de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ако търсиш свобода, Гео Милев е училището, всичките сме на пушкомите с кафенцата, не се изискват знания и е мега якото, нищо не правил цял ден са, о на телефона и пушиш, че после и пари ще ти дават на практиката :)) 11 клас съм от там.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d91bb42083
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ако наистина искаш да научиш някой език добре ти препоръчвам 4та или 1ва. Аз съм учил френски в 4та и след като завърших бях доволен от факта, че учителите бяха строги, защото в крайна сметка успях да науча основите на езика без да пиша домашни и да имам желание. В момента работя с френски.
В 5та френския е под всякаква критика. А за немски и английски в 1ва е най-добре.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 19 дни
hash: f8f61cdc54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Бях в руското училище и мисля, че приемат нови деца по-лесно от всички други езикови училища. Съгласен съм, че тези, които са в първa, вероятно са влезли с връзки, родителите им са били учители или те са били любимци на учителя и са им надули оценките (което е нечестно). Но чух, че училището върви надолу напоследък. Мисля, че 5-та езикова гимназия се справя по-добре от другите. 4та също става. Исках да вляза в 5 езикова, но нямаха свободни места, затова отидох в рускoтo. Доволен съм от времето си там, въпреки че можеше да бъде по-добре. Беше на по-добро място от другите гимназии и имаше по-добра сграда.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker