Толкова ли е лошо името ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121259)
 Любов и изневяра (29727)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21900)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3183)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18543)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Толкова ли е лошо името ми
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1890 пъти
Здравейте! Момиче на 13 съм. Не съм 100% българка, и заради това, и името ми не е българско, ще го напиша и се надявам, въпреки това модераторите да качат историята ми. Казвам се Ана Лусия. Като по-малка търпях подигравки от съученици, заради името си, а и доста често, и учители са ми намеквали, че им е проблем името ми. Сега вече не ми се подиграват затова открито (иначе често съм чувала да коментират тази тема). Не искам коментари от типа на "Като станеш пълнолетна ще си го смениш". Единствените ми два въпроса са: Защо на повечето хора им е проблем ако нямаш българско име? И: Толкова ли ми е лошо името?
Благодаря на тези, които са прочели историята ми!
Приятен ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: c11b38aabd
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

1.   Не се комплексирай от селяни. Те просто си избиват комплексите и няма нищо общо с твоето име. ТОва е просто повод да се хванат за нещо. Ако не е името, ще е друго.

А между другото името ти си е много красиво и аристократично. Изобщо не си слагай на сърце.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 63b25f402f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Името ти е много красиво. Не го сменяй.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f7049e9653
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Името ти е много красиво даже, не обръщай внимание на тъпи простаци.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 8a6588b0e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Като малка, мои "приятелки" ми бяха втълпили и вменили, че имам грозно име - аз се казвам Магдалена. Техните имена бяха Гинка, Величка, Пенка, Донка и прочее - селски истории.
Но въпреки това успяха да вкарат в детската ми глава /говоря за времето 2-3 клас/, че те имат кратки, звучни имена, а моето е дълго и грозно. И аз доста време вярвах в това.
Сега аз се представям с името си с гордост, а те се чудят как да си кълчат имената и какви съкращения да си правят, че да не се налага да си ги казват в оригинал. Във фейсбук масово са се писали Вили, Гали, Пепи и прочее - е, кой се смее сега?
Името Ви е красиво и екзотично, не позволявайте на хора с ограничено мислене да Ви втълпяват глупости.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 42e6815ac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Супер яко име имаш.
Ж30

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 63d667ab6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   На мен лично много ми харесва името ти, звучи латиноамериканско. Когато някой се подиграва, той обикновено завижда за нещо и така си избива комплексите. Да не си посмяла да си сменяш красивото име! То те прави уникална. На галено може да ти казват Ани или Луси. Подминавай злобните коментари с насмешка и съжаление към тези хора. Ако учител ти намеква нещо за името, значи е много прост. Името ти е екзотично, и ако на някой не му харесва, че не се казваш Пенка, го прати да си гледа работата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 199fb0ff51
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Тези добре ли са? Ще ми се и аз да имах такова красиво,необикновено име....

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: e7439590d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Страхотно ти е името! На мен много ми харесва. Обожавам испански и италиански имена. Латино душа съм по природа.
На галено Луси.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 5b1b4bd55b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Който те пита за името ти и после те ебава за него, му казвай, че се казваш Ана Синонъ. Накрая ще те научат така и ще те запишат в учебен дневник и документи даже. И накрая като ти видят личната карта където фамилното ти име е друго и те питат нали си казваше Ана Синонъ, ти им отговоряш-не бе тиквеник, казах Ана с едно "н".

Чорбаджията на курникът

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 58059564e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти шегуваш ли се?! Името си ти е уникално,прекрасно и звучно, такова,каквото го нямат повечето хора по тези ширини,което го прави и доста екзотично. Може би дори по този повод ти завиждат за красивото име,докато техните са тъпи, скучни,сиви и еднообразни: Иванка,Драганка,Петканка,Стоянка,и т.н. подобни и си избиват комплексите върху теб. Спокойно,няма нужда изобщо да си сменяш името,добре си ти е така и ти придава индивидуалност. Бъди жива и здрава,и да не ти пука за глупости!

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f5aa204146
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не мисля, че проблемът е в името. Ана е И българско име. Лусия е често срещано в испаноговорящите страни, има добро звучене на български. А някои 100% българи дават такива имена на децата си, само за идеята да са "оригинални". Най-странния пример, за който се сещам - момиче на име ВалерИ (беше участвала в някаква тв игра).
Пожелавам ти живота да те срещне с по-нормални хора и приятели, не с такива комплексари. Но не е в името проблема, то е само повод...

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 5d8e2442f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Здравей, ще се повторя с коментарите преди мен, но наистина името ти р много красиво и благозвучно. Не е типичното българско име и не знам дали си забелязала, но българите в доста голяма част са тесногръди и отказват да приемат различните за тях неща. Това в никакъв случай не трябва да те кара да се чувстваш зле заради нечий консерватизъм, завист или както искаш го наричай. С времето ще се запознаеш с много хора с доста по-необичайни имена (като за български имена). Можеш в Интернет да видиш колко красиви и екзотични имена има по целия свят, може даже някой идея с твоето име да си намериш ;). И в никакъв случай не се комплексирай от хора с имена като Марийка или Иванчо. Прпсто се гордей с името си, защото някой ден ще го казваш с наслада и няма да трябва хората около теб да се чудят за кое от всичките момичета става въпрос.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c70024a964
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Децата и подрастващите понякога са жестоки и биха намерили повод да се подиграват за едва забележими неща, пък какво остава за нещо нестандартно като името ти. Между другото, твоето име звучи някак нежно, дори и красиво, така че това отношение на съучениците ти към теб бих го отдала най вече на възрастта ви, а не че реално има за какво да те подиграват. След няколко години едва ли някой би се сетил да ти каже нещо негативно заради името.
Апропо, цял живот се срещам с хора с интересни и нетипични имена.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 654b6caf53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Всъщност името ти е доста яко много е екзотично. Моето е едно от най-често срещаните(Виктория) и бих казала че е доста тъпо защото има много хора с това име и ми се щеше да е по-различно но каквото са ми дали такова е.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: bb7452efac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Ако те живееха в твоята страна същите дебили като Хуан, Панчо и Санчо щяха да им се подиграват на българските имена. Не го приемай навътре, в един момент тази "шега" ще се забрави, а те дори няма да си спомнят какво са дробили.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 5241269db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Въобще не се притеснявай, проблемът ти няма да съществува в близкото бъдеще, не е нужно да правиш нищо.
Последните години се появиха много нови и модерни имена за нашите ширини, става все по-нормално да има Ана Лусия, Амая, Амели и каквото се сетиш. Пък и винаги можеш да се представяш като Ана, ако се притесняваш, макар че името ти е красиво и не виждам причина да се тревожиш.
Просто ти си на 13 години и попадаш в първите поколения, при които тепърва имената се разчупват. Нямаш толкова много набори с по-различни имена и все още срещаш странни реакции, но това ще приключи скоро.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b7efad7624
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Хайде де, лошо било името! Хората са фенове на сапунките, какво лошо? И аз ги гледам - разтоварващо е да знаеш, че краят ще е хубав поне веднъж в този живот!

Казано ли е, че всички трябва да се казват Къванч, Инджи, Ричард, Дейзи и прочее турски и американски варианти, за да не смущават иначе лесно смущаващия се таргет на същите продукции? Питай хората с имена като Проститутка, Телефонка и Нафталинка какво е гадно име! И да, имало е или има такива хора - не знам дали са живи! Мога да ти намеря публикация за хората с наистина гадни имена на този свят и тогава ще ти стане ясно, че тук има само шепа незрели дебилчета.

А името си е хубаво, да не кажа прекрасно! Не съм проверявал, но Лус на испански е светлина, та Лусия вероятно е производно на тази дума. Колкото до Ана - и тук го имаме, дебилчета! Комбинацията ли ги дразни? Да, сякаш не сме чували за абсурдни комбинации като Елви-Йоана /ако не бъркам първата част, защото не съм го виждал в писмен вид - имаше такава госпожа или госпожица, която виждах в едно видео, но няма да споменавам какво, за да не ѝ се смеят хората - тя вече е прецакана с това име, защо да я тормозя още/!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 5f8c9dae22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Виж, името ти е меко казано, СТРАХОТНО! Не бива да те интересува какво мислят другите за теб. Ако си мислиш, че името ти е странно (а то изобщо не е такова) ще ти кажа това: познавам момче на име Зисис. Направи си сметка дали името ти е странно.

П. П. Името ти е толкова красиво, не знам кои са тези, които ти разправят, че е грозно!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 5288e39dc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Не обръщай внимание, името ти е модерно и много красиво! Звучи доста нежно, абе звучи като име на красиво момиче.
М 20

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 7ffa261816
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Благодаря на всички коментирали!
Номер 26, името ти е прекрасно и много смислено- Виктория означава победител.
Номер 29, да 'luc" в превод е "светлина"

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c2e19741a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Името ти е толкова красиво! Аз мразя всички български имена, ужасни са и селски. Твоето е уникално, не го сменяй

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 54f72fac4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Знам, че вече много хора са коментирали, но искам да ти кажа, че името ти е наистина много хубаво! Моето име е обикновено българско, но до преди няколко години го мразех( дори не знам защо). Много мразих да се представям с пълното ми име и когато хората(особено приятелите ми) ме наричаха с него. Сега съм на 16 години и си харесвам името. Никога не бих си го сменила. Не се срамувай от твоето, много е красиво и различно :)

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: dbe028aa28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Малко късно коментирам, но и аз мисля, че имато ти е уникално и звучи много нежно и хубаво! Недей го сменя! И аз като бях малка исках да си сменя името, но вече си го харесвам! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker