Как да разбера дали имам истински приятели? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да разбера дали имам истински приятели?
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1153 пъти
Имам приятели от дълго време. Аз съм малко скучен човек(според мен). Нямам много приятели защото съм отвратително срамежлива. Искам да завързвам разговори с хора, но не мога. Просто нещо ме спира. Имам само 4 приятелки и имам чувството че лека полека приятелството ни приключва. Преди в началото бях фалшива приятелка. Опитвах се да се харесам на другите и много лъгах, но се промених драстично. Вече почти не лъжа(лъжа приятелите ми че нашите все ми взимат телефона в 22 часа, а нашите просто искат да си лягам и не ми дават да спя в стаята ми колкото и да ги моля и затова предпочитам да казвам че нашите ми взимат телефона, все пак почти на 17 е излагащо да спя с нашите, имайки напредвид че имам моя спалня) и като цяло лъжа само за едно нещо.

Аз винаги отговарям на съобщенията си на секундата, ама за тях може да им отнеме от 3 до 5 работни дни или седмици. Аз отговарям когато видя че са ми писали, а те когато имат време за мен. Но това е ок. Аз нямам живот(2 от приятелките ми са онлайн, а другите 2 на живо) а те имат. Постоянно качват сторита как са навън с група от приятели и аз ревнувам. Главно от приятелите ми на живо, защото не са ме извикали. А за тези онлайн ще е главно защото искам да прекарам време с тях(да си говорим) но те имат много приятели. Качват как са с тях, а на мен не могат да отговорят. Не знам дали са ми истински. Но искам да разбера. Как да ги изпитам? Какво да направя? Като имам проблеми и им се оплаквам(рядко) ми отговарят, но с часове по-късно понякога и понякога до някъде ще оставят разговора и това е. Как да видя дали са истински? Аз сега няма да им пиша един месец да видя дали ще забележат(за 5ти път го правя вече), а и този месец имам рожден ден. Искам да видя дали ще се сетят. Но какво друго да направя за да разбера дали са истински? Аз съм доста несигурен човек и просто съм прекалено призвързана към тях. Те ме разбират, но имам чувството че идват при мен само когато имат проблеми и вече им е писнало от мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0a391207bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Ако такава нужда имаш да ти се "доказват" приятели не искам да си мисля какво ще се случва когато имаш връзка.
Приятелите не са длъжни да са на линия всеки момент. Всеки е свободен да живее както си иска, ти защо така се опитваш да контролираш от дистанция включително?
Ще загубиш така и малкото приятели които имаш.
Намери си хобита, започни някакъв курс, учи езици. Запълвай си времето с приятни и полезни неща. Те това правят, както всички останали. А ти стоиш залепена за телефона да гледаш кой, кога, с кого излязъл и да се цупиш за това че, другите се забавляват.
Не те канели, ами покани ги ти!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 629a264243
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Поискай им различни услуги и виж кой как ще реагира.
Както казват " приятел в нужда се познава".
Трябва да е нещо възможно- по тяхните сили.

Аз лично съм молила приятели - да ме закарат някъде, защото имам работа за вършене например, да ми помогнат с нещо което аз няма как да свърша сама, да проверят някаква информация за нещо.. подобни неща. Да ми дадат някаква вещ временно, като аз после да им я върна.

Мен са ме питали за пари на заем, да гледам нечии цветя за даден период от време, пак да намирам информация за някакви неща, да преведа нещо, да занеса нещо някъде.


Всеки, който може да свърши това за което го питаш, но ти отказва без да има причина, която го спира - не ти е приятел.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 1dcfc0c754
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   И аз съм пострадала от фалшиви приятели, защо не ги зарежеш и не станеш моя приятелка? :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a132da8b4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   има една поговорка - Приятел в нужда се познава. Така че като имаш проблем и нужда от нещо, тази, която ти помогне, ти е приятелка. Но повечето от тези, дето ходят заедно на кино, не са приятели, а компания от хора.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0fe42c7e41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката: Прави сте "приятел в нужда се познава" и може би сега не е точният момент. Понякога преживявам някои гадни неща, но не са толкова гадни. Те винаги ми помагат, ама просто сме нямали нормални разговори от дълго време. Но сега се замислих и осъзнах че аз съм проблемът. Сега вече няма да им се оплаквам за типичните си проблеми, а ще се опитам да видят и другата страна на характера ми. Просто понякога имам чувството че само аз пазя приятелството живо, ама и съм доста егоестична защото не знам дали споменах, но една от приятелките ми имаше постоянно проблеми с гаджето и родителите и. Вече не са заедно и се надявам да не се съберат. Но като попадна в тежка ситуация ще видя кой ми е истински приятел.

Номер 1 е прав. Не трябва постоянно да ми се доказват. Това че имам проблеми с доверието не ме оправдава. А и аз не съм им единствена приятелка. Имам хоби, но нямам мотивация в последно време, а то ми е най-любимото хоби в момента. Сега имам малко мотивация.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 55862a9900
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Никога неможеш да знаеш дали са ти истински имах аз 3ма... познавам ги от детството ми и си мислех че са истински накрая те си намериха нов приятел и ме замениха аз не съм и правил лошо...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker