Не знам какво да правя с живота си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не знам какво да правя с живота си
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1289 пъти
Пише ви момче на 20 години, проблемът е, че не виждам никаква перспектива за развитие. Не искам да работя по цял ден, да се прибирам пребит и да пляскам с ръце ако взимам "голямата заплата" според общественото мнение - около 1200-300 лева с която да си изплащам апартамента 30 години. Не съм някакъв разглезен на когото не му се работи, искам да се развивам и да работя, но в някаква перспективна сфера, каквато за жалост май в България няма (не искам и не бих напуснал България за да работя в чужбина). Поради средата и компанията с която дружа съм правил някои незаконни неща (нищо кой знае колко сериозно) естествено заради парите, с които въобще не се гордея и се радвам, че си обещах и приключих с тези схеми и глупости, но като гледам ситуацията покрай коронавируса започвам да се замислям дали да не започна въртя пак моите си схеми.

Кои са перспективните и добре платени професии, за които няма да се притеснявам за сметки? За мен добра заплата и съответно щастлив живот е над 3хил, съответно искам да се насоча към професия, която може да ми предостави тези условия. Като цяло не ми пука толкова много какво ще работя стига да взимам добри пари, интересувам се от доста широк спектър от неща, но най-вече коли и компютри/технологии. Не съм някакъв прост, знам английски на много високо ниво и съм доста добър по математика. Проблема е че не знам накъде да се насоча (донякъде нямам и желание или по-скоро имам колебание и несигурност като погледна средната заплата). Учих 1 година икономика и се отказах, не е моето нещо и реших че си губя времето с глупости, пък и всеки втори се е юрнал да става шеф/икономист/мениджър/управител и накрая не става нищо и бачка като сервитьор, съдейки естествено по моите познати.

Изобщо не се виждам да бачкам нормална работа и да взимам смешните 1000 лева и да гледам жена, деца и да имам нормален живот, апартамент, кола и тн... Предпочитам да правя някакви схеми, но поне да знам за какво ги правя като си бръкна в джобовете вместо да робувам за смешна заплата и накрая 150 лева пенсия.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: d7ad9fb601
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   То всеки иска да прави "схеми", ама 5% успяват да ги направят. Иначе стани тираджия или програмист. Само те взимат над 3 к. Даже тираджиите взимат 4-5. Дори програмистите повечето не взимат толкова и то след години учене и опит. А за тираджия ти трябва една категория и за 2-3 мес. си готов.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d5e2225200
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Мислиш много грешно и ще съжаляваш, много трябва да ти пука кво работиш, ако нещо го бачкаш с кеф ще измислиш и как да вадиш кинти, обаче ако бачкаш заради кинти а не защото те кефи ще видиш колко много главоболия ще имаш. Не се забърквай в тъпи схеми. Учи и работи нещо което ти дава независимост и кеф да го правиш. Инвестирай в неща които ти носят пасивни доходи и си избий от главата че имаш приятели, почни да искаш пари от тях седмица две три най много и ще видиш как 98% все няма да имат или все няма могат точно сега да дойдат да ти помогнат за нещо. Другото важно е да елеминираш вредните навици, алкохол наркотици и безсмислени дискотеки да търсиш любовта си там. Аз търгувам с крипто и си вадя прилични пасивни доходи, но трябва да четеш. Това че знаеш английски си го избий от главата защото ако застане един негър американски или чист британец да ти говори ще зяпнеш

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ae5227266e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Програмист, тираджия, депутат, изобщо влез в политиката. Също добър лекар, зъболекар.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ae5227266e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Кол център с английски, чуждестранна фирма за обработка на документи.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 5d4213a692
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако ти се работи и ти се изкарват пари и тн... учи! Колкото и да казват хората, че в България работа няма, това не е така. Всички университети в България отварят много врати към добре платена раборта, стига да учиш. Аз лично познавам едно момиче което записа телекомоникации преди има няма 7-8 години. Тя го учи 4 год., а после магистратура за 2 год. в чужбина. В момента тя си е в България и си работи от вкъщи със заплата 4000. Тя не е изключение, повярвай ми. Стига да си упорит, реализация и пари колко искаш :) взимай се в ръце и давай!! късмет

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 701fc5e56e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   То пък с 4/5000 лева заплата, сигурно за една година ще го изплатиш пустия му апартамент?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1481cead9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Трябва да започнеш отнякъде. С време и усилия ще станеш по-опитен и по-добър, което значи, че ще можеш да се издигнеш в професията си и да изкарваш повече пари. "Схемите" са нестабилен начин за изкарване на пари, а и вероятно не носят истинско удоволствие. Можеш да започнеш с трениране на търпението си.

Успех ;D

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker