Как да спра да бъда емоционално зависима? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да спра да бъда емоционално зависима?
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1642 пъти
Какво е да си емоционално зависим от някого? Винаги искаш да правиш хората около теб щастливи(повече от нормалното). Принципно такива хора са много несигурни в себе си и винаги търсят утешение в другия човек. Такива хора въобще нямат респект към себе си. Колкото и да не ми харесва нещо в някого не му го казвам за да не се скараме. Игнорирам всички "червени флагове" и мачкаме себе си за да задоволим другия. Винаги се чувствам отговорна за това как се чувстват най-близките ми хора(за тях май не съм много близка ама както и да е). Също ако нещо не ми хареса в някого намирам начини да оправдая дадения човек и сама да се накарам да се чувствам виновна че нещо в дадения човек не ми харесва. Също винаги дори когато искам да кажа не, казвам да. Ако им кажа не ще се чувствам виновна. Винаги поставям техните нужди пред моите. Винаги разсъждавам по този начин: "Техните нужди са и мои нужди, ако те не са щастливи и аз не съм. Аз мои лични нужди нямам." и също ВИНАГИ искам да са на линия за мен 24/7 иначе ще съм тъжна. Знам че те не могат да бъдат до мен постоянно, мозъкът ми го озъзнава, но сърцето ми не го. Аз винаги съм на линия за тях 24/7 защото пренебрегнах хобитата си(изгубих мотивация и все като почна да се занимавам с хобито ми мисля за тях). Не искам да ги изоставям. Проблемът не е в тях. В мен е. Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: c3fad4eb4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Препоръчвам Нина Ковальова, има онлайн курсове, аз съм изкарала този за любовната зависимост. За мен няма по-добър психолог от нея за този конкретно проблем.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a70d6acf0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Запомни, че твоето щастие не зависи от другите! И не може винаги да угаждаш и да помагаш на останалите, не си длъжна!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9fde8d507f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Концентрирай се над себе си. Гледай да угаждаш на себе си повече. Никога няма да си истински щастлива, ако живееш според чуждите представи за това как трябва да бъде твоя живот.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 32dd672fbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Такава са те направили вероятно твоите родители, за да си им удобна. Но е много вредно за теб. Първо започни да казваш -НЕ. Първо за дребни неща, после и за по-важни. Опитай се да поставиш граници около себе си, които другите да не могат да преминават. И най-важно - обичай се и се уважавай. Казвай си го всяка сутрин като станеш. Успех.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ddd59abc97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката: 5 месеца по-късно вече не съм чак толкова емоционално зависима от хората. Все още съм, но не чак толкова колкото описах в историята. Знаете ли как? Поговорих си с тях и те ми обясниха че не винаги са на кеф да ми пишат всеки ден защото или са заети, или просто нямат енергията да го направят(и аз понякога нямам енергия да отговарям на приятелите си, ама се принуждавах и гледайки тези чатове съм звучала доста груба и незаинтересована) и аз ги разбрах. Това леко помогна. И се радвам че ме разбраха, а не ме изоставиха. Е с някои се поскарахме. Вече поставих граници. Когато не мога да отговарям или да им направя услуга, колкото и виновна да се чувствам казвам не. А и дистанцията ми помогна. Понякога с дадения човек не си пишем с дни. Вече не се чувствам чак толкова зле като не ми пишат с дни. Но понякога ми идва в повече. Но вече почнах да обръщам повече внимание на хобитата си. Даже си намерих ново хоби. Номер 3 е напълно прав. И номер 4, защото като бях малка имах(и все още имам) лоша връзка с баща си, ама имам почти перфектна връзка с мама. Винаги като малка съм зависела от нея за щастие. Сега тя е по-заета с работа и си го изкарвам на приятелите ми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker