Завладяна от това да бъда слаба, ето докъде стигнах..... МОЯТА ИСТОРИЯ С ОТСЛАБВАНЕ НА 16 години ---- - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6461)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18474)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Завладяна от това да бъда слаба, ето докъде стигнах..... МОЯТА ИСТОРИЯ С ОТСЛАБВАНЕ НА 16 години ----
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1217 пъти
Здравейте, на 16 години съм и в момента тежа 41, 0 кг и съм висока 1, 49 см( повярвайте ми никак не е приятно да съм толкова ниска, но не мога да го променя) Най-много съм тежала 48 кг. , лятото на 2020 реших да отслабна, отслабнах и свалих килограмите до 39, НО веднага щом започна карантината качих и получих йо-йо ефект... Отново започнах да отслабвам от ноември с калориен дефицит и фастинг- гладуване поне 24 часа в седмицата един път, а дори някой път стигаше и до 36 часа глад. Проблемът ми е, е не искам отново да кача килограми и може би имам някаква преграда да искам и да имам перфектно тяло като си ям от всичко по-малко... Защото приятелите ми са слаби и високи могат да ядат всякакви боклуци, а аз не.... Те постоянно ми казват, че съм на 16 години и съм доста крайна в отслабването... Но аз съм дебела и се вижда, де да бях само дебела, но съм и ниска... това все повече ме натъжава...


Страх ме е да не стигна до анорексия, въпреки че ям, но НЕ ДОСТАТЪЧНО... 900 калории на ден----------

Завладяна от това да бъда слаба, ето докъде стигнах...

Проблемът е там, че този месец трябваше да ми дойде цикъла, но през останалите 2 месеца отслабвах( сравнително нормално поне според мен, защото свалях по 2 кг на месец и цикъла ми беше на линия. Но този март месец не дойде, вече закъснява 9 ден. Искам да попитам това дали е нормално, след загубата на тегло и дали не мога да развия някаква аменорея?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: eb78e1daf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Така,ако продължиш, анорексията ти е в кърпа вързана.Започнах уж невинни диети,когато бях на 15,след 2 месеца цикъл нямах.Всичко продължи до 17 ми година,когато стигнах трагичните 38 кг,за ръст над 160 см.Болници,преливане на кръв....опомняне,4 години ми трябваха след това за пълно възстановяване.Обичай тялото си такова,каквото е,то е сила и възможност да сме тук в земно измерение.Много си взискателна към себе си.Трябва да работиш върху осъзнаване и премахване на проблема да не се харесваш.Поговори с училищен психолог.Възстановяването е трудно,а пораженията големи.Вероятност за по ранна менопауза по-късно,също е възможна,точно заради подобни издевателства върху тялото ти.Ами нисичка си,супер,някой ще те хареса точно така.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 84174068d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Много благодаря! :)

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: c1c06e451f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   ВНИМАВАЙТЕ КАКВО ПРАВИТЕ!!! Мисля,че правилно Ви казва номер 1 какво може да последства,ако продължавате така,макар че...признавам си и аз-и аз съм така малко. Почти 5 години станаха от моя ,,проблем",който имам. Внимавайте,обичайте се,спортувайте си нормално и си яжте,толкова колкото Ви е нужно!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 22d4608ac5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Пропускаш нещо много важно - спорта и движението. Само с диета никога няма да отслабнеш трайно. Започни да спортуваш нещо постоянно или се запиши на танци. Само съчетаването на спорт с по-малко храна ще ти помогне да отслабнеш трайно. И не се прави експерименти с диетите, защото ти още растеш . А ако си объркаш цикъла може и да нямаш деца в бъдеще. Изобщо наблегни на спорта и движението.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 19106bb59b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аре спрете с тези измислени истории. Дори и да нямаш 1 грам мастни запаси, пак няма как да си 40кг, защото само костите и органите ти тежат повече. А те няма как да се разградят. По-точно има как, но тогава нямаше да пишеш тук, а щеше да си на смъртен одър.
При ръст по-малък от 1, 50 се прилага хормон на растежа, всички подрастващи имате задължително измерване на ръст и тегло всяка година, бележката е задължителна за училище.
Аз пък съм 30кг и съм 1, 75 - кой кат' мене...

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 22d4608ac5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Ще отслабнеш само от съчетанието на спорт и диета. Не се отслабва нито само с едното, нито само с другото. А ръстът ти е предимство, защото така ще те харесват и по-ниски мъже, и по-високи. Ти имаш голям избор от момчета. Аи като обуеш по-високи токчета, ръста не си личи. Ариана Гранде е 1. 35 м висока, но това не й пречи да е световна звезда, нали? Пък и ти ще продължиш да растеш докато не станеш 18-20 г. Горе главата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8934aac725
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Първо ще ти кажа, аз съм висока 1,52 почти колкото теб, навсякъде където и да отида всички са по-високи от мен, И КАКВО ОТ ТОВА? Всички сме различни, всеки един от нас носи нещо красиво в себе си. Хубаво е, човек да се поддържа, но твоето се е превърнало в огромен комплекс! От къде идва този комплекс от кога си такава? Ако някой ти вкарва този комплекс разкарай го. Ако загубиш здравето си, вече нищо няма да има значение, и здравето никога не се връща, никога. Ти си висока 1,49 значи трябва да си 48-50-53 кг! Не се вкарвай в излишни филми, който не те харесва да те прескочи! Говоря за мъжката половина. Аз също не харесвам, всеки втори да е с плочки но.... такова е положението. Щом си на 16 имаш шанс за малък растеж! Успокой се, ако проблема ти загрубее иди на ПСИХОЛОГ, този човек ще ти намери проблема.

24- ж

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: ca4ffeee8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз съм 1,50 и лятото отслабнах от 45 на 43 кила и сега пак качих и станах 47 предвид височината ти не бих казала че 41 кила нито са много нито са опасни за живота ти проблемът ти май е по точно психически но при всеки различните килограми изглеждат различно

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: b2a24c16d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   41 кг за 150 см е много добре, нямаш нужда нито да качваш, нито да сваляш. Приемай по 1200-1500 калории на ден, но просто се движи и тренирай, за да изразходваш енергия. Аз например карам колело всеки ден по 1 час, правя и упражнения вкъщи, ако е по-хубаво времето тичам навън. 157 и съм 49 кг, преди карантината бях 43-44 и искам пак да съм толкова.
На 16 години диетите са противопоказни, просто се храни здравословно и се движи. Друго не ти трябва.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: c3ea6102f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Продължителното гладуване и състоянието на калориен дефицит, до което се докарвате, могат сериозно да Ви навредят в дългосрочен план. Подобен глад стресира организма Ви, а когато започнете да приемате обичайните за себе си количества храна, той приоритетно трупа запаси. Сама говорите за т.нар. "йо-йо ефект", затова приемам, че сте запозната.

Поддържането на оптимално телесно тегло се осъщестява чрез балансиране на погълнатите и изразходваните калории. Тези деветстотин, за които говорите, са далеч под двете хиляди, които се препоръчват като среднодневна стойност за жени.

Никъде не споменавате спорт. Акцентирате върху редуциран прием, но неглижирате разхода. Не е нужно да посещавате фитнес, можете да правите всичко необходимо вкъщи. От опит Ви съветвам следното:

1. Не гладувайте.
2. Избягвайте вредните храни - полуфабрикати, пържени, с добавена захар, бързи въглехидрати и прочее.
3. Заложете на плодове, овес, бобови култури (дори фъстъците са вид боб), въобще бавни (сложни) въглехидрати.
4. Увеличете приема на фибри и изпивайте поне два литра вода на ден.
5. Отделяйте 30-60 минути за спорт дневно. Това е особено трудно, докато си изградите навик. Резултатите не са видими веднага, но няма да позволявате на това да Ви обезкуражава. Горе главата и успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker