Много съм срамежлива - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Много съм срамежлива
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1208 пъти
Така моят проблем е че съм много срамежлива (стеснителна) На почти 13 години съм и съм много стеснителна смисъл когато съм на училище не говоря много много даже дори и понякога изобщо не говоря нз защо но съм много затворена нямам приятели в училище всичките ми приятели са от нета когато ми се налага да говоря пред много хора или да говоря изобщо с някой се напрягам дори и когато отида в някой маф за да си купя нещо ми е притеснено и немога да говоря с хора моля администраторите на този сайт са публикуват историята ми и моля дайте ми някакви съвети как да започна да говоря с хората и как да не съм толкова стеснителна защото вече наистина започва да ми пречи

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: cecfde95ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Здравей, аз съм момче на 19 и имам същия проблем от малък съм така, много ми е притеснено когато съм сред хора другите на моята възраст ходят по дискотеките излизат с момичета а аз си стоя в къщи имам си хобита които ми помагат да не мисля за това много ми се иска да си намеря някое момиче като теб с което да си говорим да споделяме но не съм срещал такова...

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8a242ac9b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Малиии, гледай сега какво ще те направят в коментарите заради неграмотността ти. Ще е забавно да чета как ти се присмиват. Така, разбира се, още повече ще подтиснат и ще те накарат да се свиеш още в черупката си.

Затова по-добре се фокусирай върху говоренето.

Както всяко умение, да се научиш да говориш с хора изисква тренировки и постепенно надграждане. Започни с поздрави и не пропускай да кажеш "здравейте" на никой продавач, съсед. Като свикнеш с поздравите, пробвай да ги питаш нещо и кимай одобрително, докато ти отговарят. Следва да научиш да водиш неангажиращи разговори за времето, как да правиш ненатрапчиви комплименти и т.н.

Най-трудно е да започнеш. Нататък нещата сами ще потръгнат.

Ако търсиш причини, вероятно си била изолирана от контакти с други деца в две или тригодишна възраст. Може би не си ходила на ясла или детска градина.

Споко, ще се оправиш с тренировки. Просто малко си изостанала със социалното си развитие, ама ще ги догониш, ако работиш над това.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1e08d8ab0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Разбирам те прекрасно, на твоите години бях същата...
Единственият вариант за преодоляване на срамежливостта е да правиш това, от което те е срам. Срамът от говорене с хора се преодолява с много говорене с хора. Ще те е некомфортно обаче. Но с времето неусетно ще се отпуснеш. Въпросът е да не отбягвяш некомфортните ситуации, защото това само влошава проблема.
Наскоро четох и съветите на един психиатър по въпроса (Виктор Франкъл): когато ти предстои некомфортна ситуация, отпреди това започваш да си повтаряш: "Страшно много ще ме е срам, дума няма да мога да кажа." По някакъв начин това те освобождава. Той описва много случаи на хора, които са се справили с подобни проблеми по този метод (силно потене; изчевявани и срам от говорене пред хора). Опитай :)
Ж32

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 67daea9456
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не мисли какво ще кажат другите за теб, как ще изглеждаш, хората мислят предимно за себе си. Ако искаш да кажеш нещо, просто го казвай. С годините ще се поотпуснеш аз също съм цял живот така, просто няма как да си от другият вид и такава каквато не си. Просто трябва да не ти пука. Хубаво е човек да е по-отворен към комуникация с другите. Моето дете е много комуникативна на четири години говори с непознати на улицата, може би си е част от характера. Хората обичат говорещи и комуникативна хора.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: b3921c82d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Какво е "маф" и какво се продава в него?

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 344caf2820
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Ами да ти кажа честно - в твой интерес е да не говориш изобщо с такива дълги изречения...
Просто буферите в главите на другите не са толкова дълги, че да запомнят цялото ти словоизлияние от началото... Слагай по някоя точка и главна буква тук-там... Пък ако и запетаите научиш, самочувствието ти е се повиши и стеснителността категорично ще отстъпи! :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: d2716fd0ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз съм била в същото положение само дето имах приятели извън училище малко по малко се опитвай да завързваш разговор колкото и да ти е трудно преди например като ме изкараха на дъската сърцето ми почти не изкачаше от притеснение че трябва да говоря и то пред много хора вече изобщо не ми пука все още имам проблем със самочувствието но не чак толкова голям щом имаш приятели от интернет може да попадне на някого от твоя град запознайте се намери си компания не е нужно да си приятелка с целия град

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker