Промених се - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Промених се
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 3825 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 16 г. По характер съм добра и отзивчива. Като малка бях доста разговорлива и когато говорех с някого думите сами излизаха от устата ми, без предварително да обмислям какво да кажа. С всеки можех да завържа разговор. И така до 8 клас, когато едно момиче от класа ми харесваше, един наш съученик, а той харесваше мен. Аз бях най-хубавото момиче от класа ни. Тя не можа да го понесе и настрой останалите 3 момичета от класа ни против мен (бяхме 5 момичета в клас).

И тогава се започнаха едни интриги, до тогава аз никога не се бях чувствала изолирана, за мен беше нещо ново. А дори не бях направила нищо, за да заслужа това.. Прекарах един много тежък период, всеки ден ме обиждаха, говореха лоши неща за мен, смееха ми се без причина, сядаха зад мен на чиновете и ме скубеха. И въпреки, че аз продължавах да си имам много други приятели, нещо в мен сякаш се промени.

Изведнъж станах по-плаха, не смеех да разговарям с хората спокойно, започнах предварително да мисля, какво да кажа, когато се видя с някого, за да не започне и той да ме обижда. Все по-често се улавях, че губя желание да излизам навън и да говоря с хората. Превърнах се в пълна противоположност на себе си.

След осми клас, се записах в гимназия, в близкия град. Нарочно си избрах паралелка, в която да няма никой от бившия ми клас, въпреки, че на мен ми пречеха само онези 3 момичета. Осъзнавах в какво се бях превърнала, и исках да започна отначало, исках да бъда същото момиче, което бях преди.

Сега когато разговарям с някого се притеснявам и се чудя какво да кажа. Не мога да намеря тема на разговор, Ако ме попитат нещо отговарям, и продължавам да си мълча. Искам да ви попитам как да се заговарям с хората, каква тема на разговор да завържа. Дори сега пиша, и се чудя каква бях, а каква станах. Дайте ми съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 27f50239d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сега отиваш в ново училище, точно сега трябва да
да положиш усилие да станеш пак предишното момиче.
Нормално е да проявиш тази защитна реакция и на мен ми се случва в момента, просто ме залива като вълна. Ще си намериш нови истински приятелчета и нещата ще се оправят. Успех сладурке, няма да се притесняваш за глупости, хората се променят постоянно

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 26ae646fd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! Мен три години ме тормозеше целият клас, защото едно момиче ги наговори срещу мен, но аз не станах по-плаха, а се озлобих. Според мен, трябва да се отпуснеш. Сега нали там няма никой от предишния ти клас... не си мисли в това, че някой ще ти се подиграва. Може да не стане от първият път, но постепенно ще започнеш да се отпускаш. Успех!
*Яса

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: ca521bd6b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Онея трите са злобарки завиждали са ти защото ти си по красива не се влияй от тях натрий им носовете покажи им че си №1 и че няма да успеят да постигнат нищо защото струваш много повече от тях започни да тренираш направи едно хубаво тяло учи, излизай навън с приятели и ако примерно някой се мъчи да те засегне недей да се притесняваш покажи че не ти пука репчи се н се давай не отстъпвай ако трябва и на бой скачай но не се оставяй в това положение защото ще си съпипеш живота ако се оставиш ще се превърнеш в един затворен и изолиран човек а от там вече е много трудно да се оправиш и ако от сега не предприемеш мерки нещата могат да станат толкова сериозни че да объркат целия ти живот и вместо да си навън с приятели ти ще си сама и няма да има с кой да си кажеш две три приказки животът ти ще си обърне с краката на горе ако не предприемеш някакви мерки неискам да те плаша но ти казвам истината затова ако неискаш това да се случи върви по улицата с гордо вдигната глава и имай самочуствие повтаряй си че си нещо много повече от другите а те са нища пред теб и ще видиш как нещата ще си наредят и вече няма да си онова затворено в себе си момиче!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 61fac9b9dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И при мен има подобен проблем. Но при мен стана бе причина. Просто не знам какво да си говоря с хората. А преди не можеше да ми затвориш устата.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: bd3f7f337b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   И аз имам подобна история, само че съм момче на 18. В прогимназията се рабирах с почти всички, всичко се промени след като влязох в гимназията. Съучениците ми бяха мързеливи и само си губеха време по кафенета и дискотеки. Аз си учех винаги и не ме интересуваха такива работи. Те завиждаха постояно и винаги ме омаловажаваха или се опитваха да ме накарат да изглеждам зле пред другите. На тях им е приятно да гледат как някой страда, мъчи се, много противни хора, пълни клюкати измисляха какви ли не глупости за мен в който намя никаква истина. Проблема, че това не беше седмица 2, а се превърна в ежедневие. Какви ли не работи са ме карали да правя само за да съм в тяхната група и никога не ме зачитаха. Впоследсвие почнах да станя от тях, а те започнаха да ме канят да идвам с тях, какво подлост само, аз им отказвах. Иначе също се затворих в себеси, сега рядко излизам даже и с хора с който ми е приятно. Кандидатсвах и влязох в специалност, която няма никой от старото учлилищи и също мисля да започна отново, но няма да стана както преди ама пак ще се променя надявам се към по-добро. Иначе така осъзнах, че съм пропуснал ужасно много възможности светат си върви, а аз не ставам по-млад.
Започни да разговаряш с непознати, взимай ти инициативата като има събитие което те интересува посети го и се запознай с някой/я извън кръга от хора който познаваш, пробвай интернет.

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 5d6dcd4aea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Бъди по-самоуверена! Това е...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: a4aaabb868
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Запиши се в някаква театрална група или нещо такова, където трябва да се изявяваш пред хора. Успех

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 2b3d79584e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Хей, сладур спокойно подобно нещо и на мен ми се случи. Ужасно е, но се промених точно така, станах както и ти си в момента...

момиче на 15

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: d775b05ca4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От опит знам, че просто трябва да помислиш за всичко. Нещата стават изцяло сами, замисли се за човека преди, той е още там вътре все още си ти, нищо не се е променило ти си си ти, средата е била гадна- променила си с, нормално е. Замисли се била си най-красивото момиче, значи си красива, звучиш ми и умна, не си злобарка понеже вместо да се биеш и крещиш с часове си реагирала леко, значи си страхотен характер. Когато някой те пита нещо отговаряш му и после продължаваш... примерно:
-Здравей, имахме ли 6 задача от учебника?
-Ммм не, ама имахме 8. Защо, ти нея ли написа?
-Не, обаче Мария каза че сме имали 6, а аз не съм я написала.
-Е, карай тя явно се е упражнявала в повече. Госпожата ще е доволна...
и т. н. Просто измисляш адекватен отговор, който да има продължение към темата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker