Страх ме е от майка ми и баща ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Страх ме е от майка ми и баща ми
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 2416 пъти
Здравейте! Страх ме е много от майка ми и баща ми ... Постоянно ми викат за най-малкото, особено майка ми! Ако искам да ям допълнително след вечеря ще ми направи забележка и аз се свивам и си отивам в стаята! Ако не спя, тя взима пръчката! Ако не искам да излезна с нея, тя ми повишава тон и заповядва! Ако играя Brawl Stars с приятел тя ще ми вземе телефона! Ако не стана рано сутрин пак ще ми крещи ... Понякога техните обиди и техният тон ме убиват адски много и аз докато се изнеса има още много време, пък и не знам дали ще издържа до тогава! Психически ще полудея! Вече не съм на себе си!Когато исках да затвори мрежата отвън, защото имаше оса и мен ме е страх тя не я затвори и ми вика, че съм "пъзльо". Шумът също е много голям! Карам ги да спрат да говорят толкова силно и те ми казват "Ти ли ще ни кажеш как да говорим, още си много малък" Моля ви помощ! Не ми се живее такъв живот ...
Искам един спокоен и радостен живот, но явно няма да го получа скоро.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 1d508fa1dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Изумявам се тинейджърите как си мислят, че родителите са им длъжни за всичко.
Първо-на колко си години?

Представяш твоята изопачена версия на нещата. Да ти кажа ли зо крещят и ти викат - защото след като майка ти сто пъти ти е повторила и казала нещо, а ти не чуваш, не го ѝзпълняваш,.

За вечерята-жената слага масата, прибира, мие, почиства, а ти не, си ял, когато семейството вечеря, а се сещаш след това. Ми нормално е да се ядоса,а не да те обикаля цяла вечер. Сипи си сам, измий си, почисти.
За телефона-нормално е да те ограничават, а не да, си като зомбиран в екрана.
Сутрин като те буди няколко пъти и не ставаш, ще повиши тон-ти искаш цял ден да се излежава ли? Редно е да имаш режим.

Така че просто преувеличаваш нещата, без да описваш как реално ти се държиш.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 70504f49e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Хей! Кураж, тези години са трудни. Опитай да разбереш отсега кое е ценното в живота, и да се бориш за него. От моя опит - 30 годишен почти - Вярата, семейството, приятелите... Ако има как да го откриеш още сега, ще си спестиш време. Ще дойде време където няма да има кой да ти прави забележка, няма да има кой да се грижи за теб - радвай се, докато имаш родителите си. Не се сърди, че никой не те приема за възрастен все още - ще бъдеш съвсем скоро и няма да ти избяга това. Сега опитай да разбереш кое е ценното в живота, няма да имаш много време след това - учене, матури, университет, т.н. ... Не се сърди на родителите си!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a32501cddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   №1 Защо си толкова зъл към малките деца? Ти не знаеш ли че децата до годинка като автора, трябва да се хранят по 5-6 пъти дневно? Вместо да го приспи с приспивна песничка, майка му взема пръчката. Вместо да излязат когато той иска, тя си мисли че има право да решава кога ще излязат, нагла жена. И не стига че не му е купила телефон и не му плаща сметката за интернет, ами и му взема телефона с цел да го дразни. Не знаеш ли че бебетата ревът като им вземеш играчката? На всичкото отгоре не го е спасила от осата, тя е щяла да го изяде. А и най нагло си позволяват да говорят високо, вместо да слушат шефа в къщата. Защо въобще са си направили шеф, ако няма да му играят по свирката не разбирам.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6f81ecf8fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 1 и номер 4 от километри си личи че са били гледами и глезени като деца и нямат бегла представа какво е да живееш с деспотичен родител.
В дисциплината няма нищо лошо ако е в умерени количества. Ако се прекалява с нея детето може да остане психологически инвалид до живот. Много родители забравят че децата им са просто това - деца.
Авторе, не знам къде е истината за твоята ситуация, дали подителите са изверги (защото такива се навъдиха много) или ти преувеличаваш, но в едно съм сигурен: недей да търпиш бой и физически посегателства върху теб, освен ако не си сигурен че има защо. Ако те бият с пръчка за няма нищо това е сериозен проблем и трябва да потърсиш помощ. Ако не знаеш какво да правиш, бих те посъветвал да говориш с педагофическия съветник в твоето училище. Поне в моите училища винаги тези са били свестни.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1899140f4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Номер 1 има старомодни мисления. На мен също са ми се карали и колко бой съм ял не е истина . Сега , когато съм на 28 години от време на време аз ги поступвам. Не държа на бой обаче посегне ли ми някой - скачам

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: f5e6f8d5fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Чудя се дали не си моят син...
Викам, защото когато кажа нещо с нормални децибели, то не влиза в съзнанието явно...
Децата започнаха да се подиграват, че оформя коремче, затова правя забележки да не яде, ако не е гладен. Една порция е достатъчна за вечеря, втора е вече от лакомия.
Това дистанционно обучение ви направи мързеливи до краен предел - толкова, че и за хляб до магазина ви мързи да отидете.
Да вкарам тийнейджър в банята е равносилно на спечелена военна битка. Всеки ден напомням, че трябва да се грижи за себе си и външния си вид - не може ноктите му да са по-дълги от моите. Срам ме е вече за милионен път да повтарям, че човек трябва да се къпе всеки ден и да си сменя дрехите.
От ноември седи вкъщи на дивана пред лаптопа и най-големото разстояние, което изминава, е до кухнята. Не иска да идва с нас на разходки, не иска на въздух, не иска с нас да пазаруваме. Като бабите разходката му е само до лекарския кабинет.
Затова викам и ще продължавам да викам, защото искам този тийнейджър да стане човек, а не социопат.
Резервирала съм почивка на планина. Дано поне там идва с нас на разходки и на басейн. Ако не - ще продължавам да викам, но този път ще прибера всички конзоли и телефона му.
Защото го обичам.

Една майка на тийнейджър.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 12 дни
hash: 047d256e2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Според мен, леко поокрасяваш нещата. Да, не казвам, че няма такива родители, но тийнейджърите поокрасяват нещата от време на време. Майка ти ти се кара за телефона, защото, масово, вашето поколение сте като зомбита на тия телефони. Ако имаш проблеми с теглото, също е нормално да ти се кара, че си слагаш втора порция. Казвам ти го като човек, който на 16 години беше 100 кг. Тялото ти се нуждае от определено количество калории и надвишиш ли ги - става страшно.

Това, което ме е дразнило винаги, е манталитета "Това е моята къща, ще правиш каквото кажа аз". Ъъъъ, не. Родители, четящи това, не правете тази глупост, защото след време, децата ви няма даже да ви погледнат. То има точно толкова право в тази къща, колкото и вие. Ако толкова ви пречи детето ви, защо сте го направили?

Давам съвет на автора - ако не си измисляш, когато станеш пълнолетен, изнеси се от вкъщи и почни да се издържаш сам, щом не искаш никой да ти казва какво да правиш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker