Имам някаква мания за чистота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Имам някаква мания за чистота
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 902 пъти
Момче на 21 години съм, наскоро се изнесох поради причини, които ще споделя по-долу (естествено не само заради това) и наскоро осъзнах, че имам някаква мания за чистота и искам всичко да е подредено без мизерии.

Малко предистория..
Преди живях с нашите, 2мата ми братя и 2те ни кучета в апартамент около 85 квадрата.. Предполагам се досещате че ситуацията в нас не е розова. Когато съм ходил на гости на приятели и приятелки ми е правило впечатление, че при тях всичко е подредено и почистено.. При нас въобще не беше така (не е било някаква мизерия примерно в банята и обелки и боклуци навсякъде естествено), но още от коридора се виждаха 100 чифта обувки, в хола и по стаите навсякъде дрехи, чиниите редовно всички се правехме на ударени, разни вещи пръснати навсякъде и на никого не му пука, кучетата бягаха навсякъде и аз го приемах като една анархия.. Никога не съм канил хора в нас, защото ме е било срам естествено да не си кажат гледай го тоя мизерник.

Та имам чувството че от този период в живота ми развих някаква мания по чистота. В момента всичко в моя апартамент е изчистено, наредено точно както аз си искам, но винаги когато някой приятел или приятелка ще ми идва на гости ми е едно такова параноично и винаги проверявам дали всичко е наред. Аз ли си фантазирам, или на хората хич не им пука за тези неща толкова? Май трябва да отида на психолог?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 7fbca77485
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   OCD

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1c2e93ba1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Повярвай ми, на хората рядко им пука, че не гостуват в перфектен дом. Случвало се е да изляза с приятелка и тя да предложи да отидем у тях, влизам и виждам, че не е подредено. Има дрехи по дивана, чинии по плота и така нататък, но на мен въобще не ми пука, защото си чакам кафето и приятелския разговор. Веднъж моя позната ми се извинява 5 минути, че има три сгънати блузи върху радиатора, а аз въобще не ги бях забелязала. Иначе стаята ѝ светеше от чистота.

Така де, разбирам те до голяма степен. Родителите ми и брат ми са по-разхвърлени от мен. В дома ни винаги е имало много вещи, повечето напълно ненужни и това ме е дразнило. Заживях сама и то по коренно различен начин, клонящ към минимализъм. Чистя след себе си на момента, подредила съм дори шкафовете си, така че да виждам всичко в тях и да ми е удобно за използване. Ама какво да правя сама вкъщи? Върша си работата, излизам и после пак часове наред съм у дома. Почивам си, гледам филм, чета книга и ми доскучава, та както блуждая, изневиделица виждам прах по секцията и решавам да го избърша, за да се занимавам с нещо. Оправям, ако ще ми идват гости, но не проверявам по 10 пъти всеки детайл.
Хора израснали като мен и теб имат два варианта- стават много разхвърлени и неподредени или залитат в другата крайност и се дразнят до полуда на купове от вещи в ъгъла на стаята. Тоест, твоята мания може да се обясни лесно, но това не я прави 100% приемлива. Ако въобще наистина имаш мания. Пак ти казвам, ако човек живее сам, той си търси занимания и от скука може всеки ден да лъска пода, особено сега с тези локдауни. В случай, че мислиш, че излизаш от границите на нормалното, посети психолог и го обсъдете. Специалистите със сигурност могат да различат обсесивно компулсивно разстройство от простото желание на обикновен човек да живее в подреден дом.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker