Задръстена съм и не мога да се забавлявам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Задръстена съм и не мога да се забавлявам
преди: 3 години, 3 дни, прочетена 1568 пъти
Здравете.Пише ви момиче на почти 19 години.Това е моята история ,която не мога да споделя с никой. :) Цял живот са ме наричали странна,дръпната,неадекватна и какво ли още не.Не ме разбирайте погрешно.Смятам се за красиво ,поддържано момиче и всъщност никога не ми е липсвало мъжко внимание или като цяло комплименти от хората.Не са ми най - важното нещо ,но със сигурност малко или много са повлияли на самочувствието ми,което не е голямо ,но съм самоуверен човек ,който обича себе си въпреки,че аз също имам комплекси ,като всеки нормален човек.Напоследък обаче забелязвам някои неща и почвам да се замислям сериозно върху тях и бих казала ,че започват да ме карат да мразя себе си.За моите 18г.никога не съм стъпвала в дискотека.Гледам снимки и сторита в инстаграм на момичета дори по - малки на години от мен ,които почти всяка вечер се забавляват ,пият ,веселят се ,абе големи купони.Е,аз не съм така.Не ходя по дискотеки ,не се напивам и т.н.Ходила съм само на домашно на рожден ден на приятелка и това е.Беше ми забавно ,но...намирам повече забава в други неща.Обичам да гледам сериали,да чета и да слушам музика сама в нас и да се пренасям в моя си свят.Окей ама това нещо започва да ме кара да се чувствам много зле.Искам и аз да съм като другите момичета и да се забавлявам и в същото време знам ,че това не е моето нещо.Винаги са ме влечали други неща и съм се гордяла ,че съм една идея по - различна ,но вече не е така.Комплексирам се.Виждам как вечерта момичетата излизат супер натокани ,а аз стоя по пижама в нас и гледам филми.Дори и да искам да отида някъде и да се забавлявам няма с кого.Имам 3 приятелки на кръст ,2 от които не ги пускат на дискотеки и другата ,която е почти всеки ден на купони и събирания ,но нейната компания е голяма ,а аз не се чувствам окей сред много хора...в същото време имам желание да изляза и да се разбия ,като нормален тийнейджър ,но не мога и това е.:) До преди 2 месеца бях горда ,че имам други цели в живота освен да се напия в някоя дискотека,че се отличавам по някакъв начин ,но напоследък ми е толкова самотно и си мисля,че съм твърде скучна и хората ме избягват и това е причината да не мога да се забавлявам.Нямам човек в живота си ,който да споделя моите интереси и моите виждания и много искам да пробвам нещо различно ... исках да споделя това,защото вече не издържам.Ако имате мнение по въпроса ще се радвам да го чуя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 дни
hash: 76ddbcc497
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Според мен си интровертна личност. Ако това ще те успокои, аз съм в същото положение като теб с малката разлика, че съм момче на 20 години. Просто сме си такива и това е. Съветвам те да не се променяш само за да се харесаш на другите...няма смисъл. Пък и това, че не обичаш да ходиш по дискотеки и да се наливаш с алкохол, не значи, че си "задръстена". Все пак не може всички хора на тази планета да са еднакви, нали така? Съветвам те да наблегнеш на ученето, да влезеш в университет и там 100 на 100 ще намериш и други хора като теб, с които ще имате сходни интереси. При мен лично така се случи. Успех ;)

 
  ...
преди: 3 години, 3 дни
hash: b93b91c13c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Не се променяи заради някой си. Гледай себе си. То понеже тия дето са всяка вечер пияни и по купони много се забавляват ли? Затова ли без алкохол не могат да се забавляват? Всеки ден на дискотека и с алкохол че да не си проличи колко сме скучни всъщност. Какво си мислиш че ако се насилиш и направиш нещо против твоята същност (пиене/дискотеки) ще се чустваш добре ли? Намери си твоя среда. Намери си хора с твойте музикални интереси. Незнам сега дали се събират хора да играят ностолни игри - може това да пробваш. Много е хубаво че четеш - това развива въображението докато алкохола - само затъпяваш. Остани себе си. Просто потърси хора с твойте интерси вместо да се опитваш да си като другите. Никога не бъди като стадото ;) Следвай себе си а не другите. Не се нагаждай според тях!

nagash

 
  ...
преди: 3 години, 3 дни
hash: fced12a7b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Усешташ самота,ок позволявай си тогава от време на време да разчупиш,но внимавай да не стигаш до крайности.От домошар до разюздан купонджия. Иначе дотук за всичко си действаш както трябва

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 дни
hash: f8c52e5273
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Нищо ти няма! Това с дискотеката е забавление за идиоти... Там можеш да намериш чукане за една нощ, но не и партньор за нещо по-сериозно.
Сериозните хора се забавляват творчески, а не консуматорски - чрез хобита като парапланеризъм, туризъм, бродерия, градинарство, може и кулинария, разни психологически занимания, или пък рисуване, дърворезба например... Съответно срещат себеподобни кръжоци, курсове и клубове по интереси.

Това, което ме подразни в написаното от тебе, са егоцентризмът ти и неумелият ти опит да изглеждаш скромна... Помисли върху тези неща!
Също така - не успяваш хванеш истинската причина за даден проблем, или може би я хващаш, но я "замиташ под килимчето" и продължаваш да търсиш на друго място - там където я няма... Това е всичко друго, но не и успешен подход! По-скоро е оправдание пред самата себе си: "Ета - аз направих всичко по силите си, за да разреша проблема, обаче не стана! "
Повярва ми - и през ум няма да ти минава дали умееш да се забавляваш или не, ако имаш правилния човек до себе си и правилната приятелска среда около себе си! Тогава "забавленията" ще се случват спонтанно, импулсивно, и без да ги мислиш изобщо!

човек с достатъчно житейски опит

 
  ...
преди: 3 години, 3 дни
hash: 2f9928a621
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ох, тоооолкова много пъти съм ходила на дискотеки и барове заради приятелките ми... а при мен просто това не е моето нещо. Но ходех заради тях. Те се разбиваха, напиваха, танцуваха, а аз си се поклащах до тях и си ближех едвам алкохола. И в един момент си казах - аз не ги карам (и не бих) да не отидат на дискотека, само защото аз не обичам. Те ме карат да ходя, но аз сама решавам да пренебрегна себе си, за да им угодя, въпреки че не ми е приятно. И си казах - айде стига. Ще си бъда това, което искам и ще правя това, което ми харесва.

В рамките на около година започнах да казвам "не" на дискотеките и им обясних защо, разбраха ме. За ресторант или механа преди това - да, приятно ми е, но моментът с дискотеката ми скапваше всичко. И те вече си знаят - на механата идвам, после ги карам до дискотеката (в последствие разбрах, че и алкохолът всъщност не ми харесва и го спрях и него) и си казваме лека нощ :) и чалга спрях да слушам даже, слушах я преди заради тях. А просто не е моето нещо като стил музика.

Друго - те са хора за маса (повечето). Аз пък спрях да ям месо. Като цяло започнах да се храня по-здравословно и да гледам да се движа повече и то навън. А те... те са хора за маса :D

Аз също обичам да чета, обожавам да гледам филми или особено пък за сериал, мога 1 месец да не изляза от вкъщи без проблем. А те не.

Мисълта ми е - не ми беше окей, осъзнах, че сама си го правя, започнах да се приемам каквато съм и в този процес дори открих и нови неща за себе си и се опознах и дори харесах още повече. И се чувствам невероятно.

А, да - те си падат и по секса, а аз тъй като имам по-различни виждания, съм на 23 и все още съм девствена. А си изглеждам много добре, харесвам си се много, както каза ти - самоуверена съм, имам си самочувствие, но то си е по-скоро за мен, не парадирам с него. Общо взето - ако ме видиш, няма да ми повярваш за тези неща, които ти написах :D но са факт.

Та - приемай се такава каквато си, прави това, което ти харесва, както ти харесва и колкото ти харесва. Само можеш да се радваш, че за теб не е гордост или подвиг "кооолко яко си се размазала снощи и как си успяла сама да изпиеш 1л водка и едвам са те изкарали от диското, щот ти е било мееееееега яко". Разпускай както ти харесва, научи се да се наслаждаваш на собствената си компания. Когато се почувстваш самодостатъчна, тогава ще започнат да те намират истинските, "твоите" хора. Които са със сходно мислене, сходни убеждения, интереси и виждания за света. Не се притеснявай, всичко си има своето време, ти просто се обичай.

Успех, миличка

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 дни
hash: 20fce29a53
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не виждам какъв ти е проблема. Аз съм на 22, пресен интроверт от едва 3 години и смело мога да твърдя, че по-голяма тъпотия от дискотеките няма. Писнало ми е до неузнаваемост, а даже не съм ходила кой знае колко често. Селения и фалш, от както съм с приятеля ми предпочитам разходка в парка и филми вкъщи, не е задължително да си купонджийка, защото си на 19 и връстниците ти обичат да купонясват, ти просто имаш други интереси и това е абсолютно ок. Даже е много по-добре : )

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 дни
hash: b781ab1f96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Ти си просто интроверт. Смисълът на живота не е в купоните, пиенето, чалгата. С тези момичета примерно може да правите други неща, не да киснете по дискотеки.
Не се насилвай да бъдеш нещо, което не си. И аз съм интроверт, и аз на твоите години се насилвах, за да се харесам на другите. Но после си намерих хора с подобни интереси и спрях.
Не върви против природата си, не прави нещо заради другите. Само ще се чувстваш неудобно. Намери си своя среда, хора със сходно хоби, интереси.

 
  ...
преди: 3 години, 3 дни
hash: af1202bd79
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Разбирам те, не ги гледай другите, щом ти не пиеш можеш истински да се забавляваш трезвена с хора, които ти допадат, за разлика от тия дето се напиват. Аз на купони пия само вода/сок/чай и ако хората около мен са отпуснати (под влияние на нещо или не) и аз се отпускам покрай тях и си позволявам да се забавлявам, така с времето ми стана по-лесно да го правя. И аз не съм екстроверт. Просто спри да ги следиш и да се чувстваш зле, че не си като тях. Потърси хора с твоите интереси и пробвай с тях. И дори и да излезнеш с такава купонджийска компания, няма лошо, ако ти е забавно с тях и те приемат такава, каквато си. Но не пий и не използвай наркотици, за да се харесаш или да се впишеш. Най-добре е без такива работи да си правим айляк, както когато бяхме деца и бяхме истински :)

 
  ...
преди: 3 години, 3 дни
hash: 23a01dd524
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Съвет! По добре ще направиш ако посегнеш на живота си.
Момче на 19.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 дни
hash: 67acf584bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз мислих така. Всички около мен постоянно ходят на домашни, дискотеки и т. н.. И аз не получавам малко мъжко внимание, не че това има значение. Познавам много хора, а всъщност не съм близка с никого, освен с няколко човека, с които почнах да се отделичавам също. Никога не съм била такъв човек всъщност. Нямам нужда да бъда всяка вечер на някакъв купон, да пия и да живея така като цяло, не намирам живот там. Намирам едно ограничено място. За мен в музиката, в четенето на книги, в гледането на филми, в разходи из природата, в това да се съберем на маса да играем някаква игра, да говорим е нещо много по-интересно от купони и пиене. Не ти трябва този живот, щом не го искаш. Не си единствената, която мисли по този начин, и ще намериш хората с които ще обичате тишината заедно. Бъди себе си.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 дни
hash: 716d8e65af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Никога не съм се чувствала комфортно на дискотека или в голяма компания с хора без общи интереси. Избухвала съм си не в дискотеки, а на места, където често пускат моята музика... като няма такива - си ги правиш сам. Прекарвала съм си добре само с хора, с които имаме много неща, за които да си говорим, дори да сме се запознали преди малко. Колкото и да се насилваш да си като останалите, ако не е твоята среда, все ще чувстваш, че нещо не ти е наред, че си смотана, че си интроверт и т. н. Това съвсем няма да е вярно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker