Как да помогна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да помогна?
преди: 3 години, 11 дни, прочетена 1020 пъти
Здравейте. Имам приятелка в класа ми, която не знам в депресия ли е или нещо друго, но винаги е тъжна, намръщена, не говори с никой от класа; забелязвала съм още, че никога не яде, не излиза от стаята .... Класът я обиждаше, че била "сектантка", "сатанистка" и какво ли още не (тя наистина отказва да разговаря с тях и е нещо като аутсайдера на класа) :( ... Аз успях да се сближа с нея и си пишем, но на живо разговорите ни са доста кратки. В училище също по две думи да си кажем. Мисля, че може да има някакъв проблем у дома си, няколко пъти ми е споменавала нещо подобно, но не знам. Моля, ако сте били в подобна ситуация или дори да не сте да ме посъветвате как мога да ѝ помогна, защото видях нещо в нея, което другите явно не са видяли и смятам, че ако се отвори повече ще е супер за нея, но аз не знам как да ѝ помогна, поради причината, че и аз самата не съм от най-отворените, но поне по-комфортно да се почувства, защото ми е жал.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 дни
hash: f0f2cc66ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Просто си говори с нея, няма значение, че отговаря кратко примерно и че не е инициативна. Някои хора са така. Ако на теб не ти пречи да общуваш с нея - прави го. И не натрапчиво, за да "помогнеш", а заради самата нея, така, както с останалите.

 
  ...
преди: 3 години, 11 дни
hash: 61d89a482b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Проблема най-вече е в хората, които я обиждат.
Които слагат етиките като "аутсайдер" и т.н.
За мен тези хора преди всичко не са окей със себи, съответно целя свят им е крив. По-вероятно е те самите да имат някакви вътрешни проблеми и конфликти, проблеми в семейството и т.н. Съответно са намерили някой по-плах, върху, който да си излеят цялата злоба и комплекси. Да се почувтват и те велики.
Един човек ако е щастлив и се приема такъв какъвто е, изобщо няма да има времето да обижда другите, напротив.
За тях трябва да ти е жал, не за това момиче, което най-вероятно просто не се чувства добре в тази компания и обстановка и е там по-принуда.
Не се ли замисляш, че може би хората от класа ти не ѝ допадат, може би наитина няма какво да си каже с тях..
Да, всеки може да се насили да говори с хора, които не са му приятни и да се бута при тях, само и само за да не остане сам.. Повечето правят така, но трябва ли да се насилва и нагажда към хора, които не ѝ допадат?? И аз бих се мръщила ако ми се наложи да стоя в една стая, по 6 часа на ден ,с хора, които са ми неприятни и също така, не бих правила опит да се сближавам с тях, само за да не ме обиждат.

 
  ...
преди: 3 години, 11 дни
hash: cdc02e9bc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не мога да коментирам ситуацията на това момиче, но мога да кажа, че с мен също много са се гаврили в училище, обиждали са ме.
Изобщо не се разбирах със съучениците ми.
Но това не ми попречи да си имам приятели извън училище и нито за миг не съм се чувствала като аутсайдер.
Аз нямах бал, защото аз не исках да ходя в ресторант и дискотека с класа ми, при положение, че ние не се разбирахме,не бяхме единни, между нас имаше дрязги, клюкарихме се, така, че ние никога не сме били приятели или някакви близки, че да ходя с тях на бал. Да ходя и да празнувам завършването си с хора, с които никога не съм била близка и да се правя колко ми е мъчно за тях, чак и да ревна.
Но моята приятелка, с която също бая се гавриха, го преглътна, излиза дупетата и подметките им, въпреки обидите и отиде с тях. Така, че, който иска се нагажда дори и да не му харесва компанията.

Тя търсила ли е помощ?
Вие я виждате като "аутсайдер", а самата тя може би не не чувства така.
Радвам се, че пази достойнство и не се насилва да говори с хора, които не ѝ харесват.

Десто да я жалваш, я викни на кафе. :) Може да си каже нещо с теб.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 дни
hash: 3b874d1412
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   А не сте ли се замисляли, че може просто да е срамежлива? Може пък да е интроверт? Да си е самодостатъчна? Защо непременно трябва да има някакви проблеми в семейството, за да се държи по този начин. Аз самият в гимназията бях почти като това момиче...просто от вътре ми идваше да се държа така. Не ми беше интересно да контактувам със съучениците си - не съм ги мразил, просто нямах общи теми на разговор с тях. Сам си ми беше най-хубаво и НЕ, определено не съм имал проблеми в семесйтвото. Бих те посъветвал да се опиташ да потърсиш общи теми за разговор с нея, но недей да преминаваш границата - не я питай защо е толкова свита, защо не говори и т.н, защото не е приятно. Опитвай се да я разсмиваш, за да се отпусне, но ако видиш, че не е особено заинтересована, я остави на мира, за да не й досадиш.

А, щях да забравя: Кажи на тези от твоя клас, които я наричат "сектантка" и "сатанистка", че са абсолютни олигофрени. Изобщо не се изненадвам, че това момиче се държи така...то с такива същества в един клас, как да се държи...

 
  ...
преди: 3 години, 10 дни
hash: 94d1269f24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката: Много благодаря на всички за отговорите и отделеното време. №2 и №3 много сте прави за това, че не трябва да се насилва да общува с хора, които не са ѝ приятни и не иска да го прави, аз и не искам да я накарам в никакъв случай, може би повече искам да си общува с мен на живо или нещо такова. Не споменах в текста, че класната ни също вижда, че има нещо и иска да използва и мен, за да разбере дали има някакъв проблем, да започна да я разпитвам но мисля, че ако почна да я питам за семейството ѝ примерно, това би било адски предателско и гадно от моя страна и не искам да правя такова нещо. Още веднъж благодаря на всички за споделеното мнение, бъдете здрави.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 дни
hash: f0f2cc66ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Според мен, ако има проблем с родителите, повече би се доверила да го сподели с класната (с възрастен), отколкото с теб. Така че такова "посредничество" е обречено на провал така да се каже.
Първо трябва да се сприятелиш с нея. Как? Ами както с всеки друг :) Това, което описваш, е просто особеност на характера и не би трябвало да е проблем.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 дни
hash: 412e0475be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Здравей, аз бях досущ като това момиче в училище. Съучениците ми лепваха същите етикети, които в началото много ме обиждаха тези сравнения, но с времето почна да ми става безразлично. Желаех и аз да имам такава съученичка като теб, която да ме рабере или поне да се опита, а и да ме ислуша. Това е страхотно, че искаш да се сприятелите. Аз се поставям на нейно място и би ме зарадвало ако си раменим телефоните и да излиаме извън училище, било то до мола, в квартала, на кафе. Хората са различни и не може всеки да бъде като другия, светът щеше да е много скучен ако беше така. Така, че моят съвет е да и дадеш шанс и да не се влияеш от подигравателното мнение на останалите от класа. Рано или късно тези подигравки се връщат под негативни случки в живота на хората, които си позволяват да малтретират. Карма.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e0c8312f52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторке, по думите ти съдя, че си стойностен човек. Поздравления за згрижеността, която проявяваш към останалите, въпреки мнението на околните и обидните квалификации, с които смотаняците ( извинете за грубия израз, но са точно такива) обиждат твоята приятелка. Възможно е да не се сблъсква с тормоз вкъщи, а с училищен такъв, не мога да преценя, тъй като не знам какви намеци ти е направила. Ако имаш съмнения за домашен тормоз, тогава започни разговора с това колко много ти се карат вашите по този начин тя би се престрашила да ти сподели повече. Можеш да я попиташ дали може да и зададеш въпрос. Предполагам, че ще се съгласи, ако това стане я попитай защо се държи по този начин в училище. Тя може да ти даде още намеци. Е, късмет!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker