Гимназиите в София - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Гимназиите в София
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1414 пъти
Здравейте! Искам малко да разуча за гимназиите в София и потърсих доста в Гугъл, но останах раздвоена. Щеше ми се да попитам децата на моята възраст в коя гимназия ще влязат и защо, също така нямам проблем и родители да кажат къде ще пращат децата си и защо, а също моля и за тийнейджъри които са в гимназия вече да кажат какво им харесва в нея и какво не. Искам съвети за да избера хубава гимназия и ще се радвам за помощта ви. Като цяло аз лично се стремя към езикови, с изкуства и този тип, но ще се радвам да чуя мнения за всички видове! Това са гимназиите които аз съм харесала!

1. 164 ,,Мигел Де Сервантес” (испанската гимназия)
2. Италианският лицей
3. 9 ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин"

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4e6a9b76d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Завърших испанската преди 2 години. Ако ти се учи (не че в другите не се), няма да сбъркаш.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 49b646e099
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Здравей. Аз вече съм в гимназия (8. клас), но имам представа през какво минаваш. Уча в професионална гимназия, но все пак ще се опитам да ти дам мнение за езикова гимназия, базирано на мнение на приятели, учители, родители, форуми и тн. Първо, много зависи какъв език искаш да учиш и не искам да те отказвам или нещо такова, но специално за по-сериозните езикови съм чувала, че ако влезнеш в ЕГ оставаш без личен живот :D :D Испанската е хубава гимназия, базата са ми казвали че е страхотна, за учителите и директорката съм чувала добри неща, онлайн обучението им било добре организирано, добра дисциплина - като цяло добър избор. Само трябва да изкараш и нужният бал, защото се изискваше мисля, че над 450 точки. Френската гимназия също не е лоша (знам, че госпожата по физика е луда хахаха), само където ти казах, че МНОГО се учи. Френският език не е лесен и не знам дали си го учил/а преди, но ако имаш желание и мотивация няма да имаш проблем. За италианският лицей също само хубави неща мога да кажа :). Трябва да знаеш, че винаги ще чуеш положителни и отрицателни мнения, но няма да как знаеш, докато не опиташ.

Колкото до училища с изкуства мога да ти кажа за НГПИ, НУИИ това са най-добрите. Само трябва да знаеш, че в тях се влиза с вътрешен изпит и естествено трябва много добра подготовка по ИИ, специално за предмети като топки, вази и тн аз много не ги разбирам, но специално за тези училища търсят истиснките артисти хд. За езиковите гимназии искам още да ти кажа, че немската гимназия е страхотно училище (е, с висок бал естествено, но не е невъзможно да го изкараш), английските също са хубави училища (аз имам приятели и в двете, но 2 аег за мен е по-добрата), пак казвам: много зависи какъв език искаш! Примерно по-добре недей да влизаш в езикова гимназия с език, който НЕ искаш да учиш, защото така се обезсмисля всичко, желанието ти ще се убие и какъв смисъл?

Професионални гимнази... Колкото искаш и в каквато сфера искаш (икономика, архитектура, строителство, кетъринг и прочие). Моето лично мнение е, че професионалните гимназии са по-изгодни и ти казвам защо. Защото излизаш и с професия, и с език. Вярно, в езиковите езикът се учи МНОГО повече, но от теб зависи колко ще го научиш този език, в което и училище да си. Имаш доста добра основа примерно ако учиш архитектура и после продължиш да учиш този занаят във ВУЗ. Все пак това ти предстои да учиш цели 5 години. Естествено винаги можеш да се преместиш в друга гимназия, но не е препоръчително по ред причини.

Надявам си да разбра нещо от цялото това писание и се надявам малко или много да съм ти помогнала. Ако имаш друг въпрос питай, аз ще гледам да следя темата. Успех на матурите и после с кандидатсването :)

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: fe20cf6869
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   18то

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 22e19552a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Не бих те съветвала да кандидатсваш за НУКК, защото там болшинството са връзкари и няма да попаднеш в добра среда. Последните 5 години оформят характера ти и е важно да постъпиш в училище с различни личности, от които можеш да научиш нещо. За жалост в Италиянския лицей повечето са мамини синчета, които имат пари и обноски, но не и представа за реалността. Не случайно им викат “Принцовете на Горна Баня”. Повярвай ми имам познати оттам. Освен с академично интелигентни хора е важно да се запознаеш и с емоционално интелигентни деца, нещо, което не може да се “купи” с частни уроци и курсове. Емоционалният интелект е реален показател за стойността на един човек. Обикновено трудолюбивите са такива, а повечето от тях учат в елитни училища, които са известни с труден прием, а не с децата на светските личности, които учат там. Ако искаш да отидеш в училище, в което има Хора, а не папагали, чиито човки поглъщат огромно количество пари, избери всичко, което не е НУКК.
Авторке, и аз подобно на теб съм изправена пред тази огромна дилема. Аз също имам интерес към Испанската и Френската, но и Немските и Английските не са за пропускане.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 22e19552a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Имам интерес към 91 НЕГ и Испанската гимназия (аз съм 4-ти коментар), но имам интерес и към 2АЕГ. Имам приятели оттам и казват, че средата е страхотна, а учителите-симпатяги. Доколкото знам само класната на 8 “ж” е много строга, но е добра учителка. Английският се почва от азбуката и към края на 8-ми клас се стига до ниво B1. Една от приятелките ми влезе във 2АЕГ с бал 92(БЕЛ) и 85 (мат), като тези резултати й стигнаха за паралелката с най-нисък бал. Виждаш, че балът й грам не е нисък, но изискванията на тези училища са много високи. Както знаеш, приемът в Испанската е по-труден, отколкото този в 1АЕГ и 2АЕГ, ето защо те съветвам да погледнеш гореспоменатите цифри и да се замислиш дали можеш да постигнеш повече от тях. Ако да, тогава спокойно можеш да запишеш Испанската и ФЕГ на първо и второ място, но ако не си сигурна сериозно се замисли върху избора си.
Номер 3, за 18-то нямам много добри думи, мнението ми е състоятелно, все пак от 7 години уча там. В прогимназиален етап всичко пропада- вниманието към учениците намалява, както и качеството на препродадения урок, платформата, която ползваме е отвратителна. Мога да кажа добри неща единствено за учителите по БЕЛ и Мат (става въпрос за 7-ми клас). Не знам как е в по-горен етап, но мога да ти кажа, че мнозинството са пушачи, а бях в първи клас имаше и наркомани (и след това съм виждала, но по-малко -един- двама). Преди 2 години едно момиче (то беше в 6 клас) беше припаднало в тоалетната заради свръхдоза с успокоителни и антидепресанти, така че смятай. Освен това в пети клас видяхме как някакъв осмокласник пуши трева в тоалетните, когато сигнализирахме за това, никой не ни взе на сериозно, а дори миришеше на трева и имаше миниатюрна част от странно кафеникаво растение, паднало в близост до мивката. Също, тук виреят много клюки, много от които ненужни и отвратителни. Пълно е с аниме фенове, децата нон стоп са с Хелоински костюми, нямам против тяхна си работа, японският се учи сериозно и съм чувала, че правят пътешествия до Япония за гимназистите, празнуват Бункасай, където има манга, суши, страшна стая, калиграфия и други забавления. Този фестивал се организира от гимназистите, като начело всяка година са 11-ти клас. Има и обменни програми. №3, ако това звучи като твоето място, тогава си се спрял на правилното училище по мое мнение.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d4a5c24e96
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторката: Номер 4 съгласна съм с теб, но истината е, че аз сега съм в НУКК и познавам средата. Повечето учители са страхотни и имам превоз, но от друга страна наистина там учат много хора само с пари. Немската и Английската стават, даже са много добри, с английския съм много добре, а немски не ми се учи. Предпочитам италиански, испански или френски. В испанската има паралека с испански и италиански и мога да си продължа испанския:) Азиатските езици не са моите така, че ще пропусна 18:) Наистина благодаря на номер 2 доста ми помогна и ми каза доста неща, които биха ми били доста полезни. :) Ще помисля още, но поне вече имам повече мнения! :)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 22e19552a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей, авторке! Аз съм номер 4 и 5, приета съм в Американсия колеж и евентуално ще уча там (само ако ми предложат стипендия). Избирам това училище, защото искам предизвикателство и знам, че срещна деца, които са приети заради добрите си вербални и математически способности, а не заради частни уроци. Тази година неочаквано промениха изпита, затова никой не беше подготвен. Пожелавам ти късмет!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 22e19552a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторке, чувала съм, че в 9 ФЕГ ще те научат на цигари и алкохол много бързо, така че не те съветвам да ходиш там.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 22e19552a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Къде те приеха, авторке?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5952959ac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Всъщност аз бях 6 клас, но исках да се поинтересувам за да мога в седми клас да съм на 100% отдадена на ученето! Но може би ми е най-интересна испнската гимназия. Тази година е била над 94 точки и по мат и по Бел, но честно казано мисля, че ще успея, а за Италианския лицей… аз сега уча в НУКК и всичко ми харесваше докато не пораснах и не видях какво училище става нагоре. От 1-4 е готино. За френската чух също не готини неща, така че си оставам на 164!
От авторката

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker