Обща култура - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Обща култура
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1800 пъти
Здравейте на всички!
Въпроса ми е защо повечето хора си мислят, че като се интересуваш от нещо ти категорично ще се занимаваш с това? Мисля си как не им идва на ум, че може би човека иска да има обща култура. Например, като знаеш всички войни на Наполеон Бонапарт, а си 7 клас вече ще си историк. Или ако сравняваш RBMK реактор и BBEP реактор непременно си ядрен физик. Ако например в училище спомена освен тези две неща горе нещо друго вече видиш ли зубъра. Откога да имаш обща култура е зубърско? Ако в междучасие след тест на другите им е било трудно, а ти споменеш, че си се справил и ти е било лесно (дали заради обща култура или учене) веднага що не си подсказвал? Не мога да разбера какъв точно им е проблема на някои мои съученици вместо да се замаявам по цял ден в инстаграм, чета научни статии за удоволствие не всички науки харесвам и са ми интересни. Като цяло се интересувам от информатика, ядрена физика, астрономия, история и география. Например преди време за имаше доста хора, които ми завиждаха, че те цял уикенд са учили столиците на Европа, а аз за едно междучасие от 5 минути си преговорих тези, които съм забравила и накрая госпожата ме похвали, като най подготвена.
Извинявам се за допуснати печатни грешки предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 2969e8a1cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Съучениците ти са прости, а ти си умна, така че нека не те интересува какво мислят те.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 16ca927ea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Вече не е модерно да си прост. Докажи го на съучениците си. Готини са хората, които имат богата обща култура, имат поведение, могат да разговатят на различни теми о се вписват добре в различни среди.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c08bf4d7ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей! Радвам се, че има още такива млади хора като теб, които са амбициозни и ученолюбиви защото ние младите сме бъдещето и промяната към нещо по-добро за нашия свят. Не обръщай внимание на съучениците си да си говорят каквото искат за теб важното е, че ти знаеш и си добре във това да имаш голяма обща култура въобще не е зубърско защото никога не знаеш кога тези знания ще ти потрябват аз лично също се интересувам от информатика защото самата ми професия, която изучавам е свързана с това (компютри) общо взето е важно не какво мислят съучениците ти а дали ще успееш в живота и ще станеш наистина добра личност.

М. 14г.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 91ef798c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Така е откакто свят светува. Израз на презрение, завист и нищожна интелектуална слабост. Не се бой, няма лошо. Един ден същите "готини" дечурлига ще ти сервират кафето, а вместо на "зубър" ще ти говорят на "Ви/Вие". Учи си като ти е кеф, по-лесно ще ти е после.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e5a18c5e83
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Защото най-вероятно се държиш като нарцисист. Може би ги интересуват други сфери, това не ги прави глупави. Като не им помагаш, не им натяквай в лицето как са били по-зле от тебе. И най-умният човек на света да си, щом не можеш да работиш в екип и да се разбираш с различни от теб хора, не става.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1659b58fe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Въобще не се впечатлявай! Правиш го за себе си. Едно, че ти е интересно, второ, че не знаеш кога тези знания могат да ти се окажат много полезни. Всеки си прави някакви планове за живота и професията, но нещата, особено в България, не винаги се развиват по план и точно тези "странични познания", могат да ти помогнат в намирането на добра работа. Говоря от опит! :)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 30406a192d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Като било лесно за теб защо не си подсказвал... Такива най ги мразя
Не е редно човек дали положил много усилия, дали от обща култура, като знае неща, всеки път да помага на контролни на мързелите, дето свободното време са си го използвали все за глупости, докато ти си седнал малко да поучиш, лишил си се от време за забавление и тн това се нарича мечешка услуга. Иначе не стига, че не са научили, ами и са нахални

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8412a4a32f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   О, супер! И аз толкова много обичам физиката и математиката! А тази година правих презентация по ядрена физика (моя зубърска инициатива) и учителката беше приятно изненадана, съучениците никакъв интерес. После някои щяха да повърнат, като ни чуха с учителката да си говорим "по-разширено" по физика. Давай смело, учи си, интересувай се от тези и други предмети!
***T.M.***

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker