Как да се гримирам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да се гримирам
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1093 пъти
Здравейте! Момиче на 18 съм досега съм се гримирала изключително рядко и то само за по-важни събития. В ежедневието си нося само малко гланц или някакво nude червило. Фон дьо тен не съм си купувала, защото не знам кой би бил подходящ за моята кожа - тя е мазна, знам, че има матови, но не знам коя марка, кой е по-добър. Освен това бих искала да е бюджетен, защото не ми се дават луди пари за гримове. Отидох в ДМ, там е пълно с гримове, не мога да преценя кое да взема. Не съм сигурна и как точно се гримира, защото винаги като съм ходила на гримьор не съм обръщала много внимание на това, което слага. Мои приятелки се гримират сами, но не ми харесва как изглежда при тях, не е толкова професионално - едно наслояване с този фон дьо тен се получава, едно зацапване и пъпките дори не им се скриват съвсем. Сега имам много важни поводи почти през ден, на които трябва да съм по-представителна и елегантна и не мога да отида без грим. Тези пари, които давам за грим - 80лв., може за нещо много по-стойностно да ги похарча. Та въпроса ми е, как се гримирате вие? Какво слагате първо, със сигурност аз със очната линия ще имам проблем, докато свикна. Освен това моля да ми препоръчате някакви по-бюджетни продукти - фон дьо тен, червило, очна линия, спирала и т.н. Благодаря много!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 04d75dad91
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Аз наблягам на сенките - обичам да експериментирам и доста хора са ми казвали, че ми се отдава грима.
Нямам кой знае колко продукти. Зависи от повода, ако е някакъв официален случай или излизане на заведение - малко по-тежък грим слагам : фон дьо тен, коректор под очите и на проблемните зони, малко пудра, руж, сенки, (молив на долния клепач слагам светъл nude, отваря окото, докато черния молив го прави да изглежда по-малко.) като от сенките избирам някакви кафеникави тонове, във външния ъгъл слагам по-тъмен цвят, после навътре малко по-светъл и на вътрешния ъгъл слагам светъл или брокатен цвят. Извивам миглите (задължително), аз съм фенка на естествените мигли или косъм по косъм, но да изглеждат естествени, слагам спирала като задължително имам и четка за разресване на миглитр, за да не спластяват.
Червило вече рядко слагам, свикнах последните 2 г с балсами - когато имам повод слагам балсам с цвят.
Гледай клипчета от нета, има доста разнообразие откъм грим.
Фон дьо тена ми и коректора са на Флормар. Спиралата различна-но на флормар имаше 8в1, беше ми топа. Ако нямам проблемни участъци и излизането е през деня слагам бб крем на гарниер за мазна кожа, като фдт и бб крем поставям с гъбичка, която навлажнявам. Използвам и спрей за дълготраен грим.
Нали, това е когато имам повод, иначе в останалото време съм или без грим или само със спирала.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8873e2b249
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Имаш ли нужда от грим? Имаш млада, свежа кожа. BB крем, лек руж и спирала няма ли да ти стигнат в добавка към гланца за устни?
Гледай клипчета в youtube. Например Sona Gasparian, Ali Andreea (професионален гримьор) и eleanna pecherle имат доста видеа за лек грим.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: fc45b1396f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Препоръчвам ти да започнеш с очната линия, има много трикове с книга например или лепенка. За фон дьо тен си заслужава да дадеш малко повече пари, но в ДМ има бюджетни и в boxybox можеш трябва да е описано кой за каква кожа е. Някаква палитра зависи какво ти харесва на теб, аз лично харесвам по nude цветове. Иии youtube, аз предимно от клипове съм се научила да се гримирам.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 5e78434c77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   BB CREAM нивея, спирала за очи Мейбълин Ню Йорк розова за обем, по-добре без червило или както казваш nude. Очна линия има различни, аз предпочитам не толкова течните. Има сенки за вежди на Ебелин, мисля че бяха моите. Аз съм доволна от марката на ДМ като цяло. В Германия да те гримират струва 40 евро и на мен ми се вижда много, затова се гримирам сама дори когато ходя на сватба, например. Един път за едно парти с костюми ме гримираха в една парфюмерия и наистина беше професионално, защото след партито разбах, че фотографът много ме беше снимал. Даже се майтапиха, че е влюбен в мен :) И аз искам да се науча да се гримирам хубаво, затова гледам клипчета по темата. Например ме кефи грим като котешки очи. Трябва да опиташ различни неща . Имаше и едно бюти ойл със злато, казва се но мейк ъп, кожата блести приятно от него.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d3ef86825c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Revlon Colorstay (има вариант за мазна и суха кожа), ако ти трябва за събитие.
Lumene CC - крем, но задължително с пудра бих дала като съвет за ежедневието.
В youtube има много уроци за грим и на български, и на английски. Аз изцяло оттам се научих да се гримирам. Показват нагледно стъпка по стъпка, правят ревюта за продукти.
А щом се затрудняваш с очната линия, може да опиташ с черен или кафяв молив за очи, които леко размазваш (като опушен грим). Хем ефектно, хем не се налага свръх-прецизност.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b68b4b7cbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   В ютубето има клипове-ограмоти се.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 452ee34c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   ФДТ за мазна кожа - Catrice HD Liquid Coverage Foundation.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3e369a38d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Фондьотен - мейбелин.
Очна линия- essence . Пробвай с писалка. С четка се иска трвнировка и отнема повече време .
Молив за устни-essence
Халайтър- мейбелин, спирала също.
Не прекалявай с грима. Сенки носех преди, но после осъзнах ,че не ми стои добре. Защото ползвам тъмни моливи за устни. Трябва да има баланс

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 0ce63acdfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ако искаш професионален грим си плати да те гримират.
Няма нужда да се гримираш всеки ден. Все пак гримът е химия и не е много полезна зя лицето ти.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d9b175eeef
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За тези 80 можеш да си купиш предостатъчно гримове, които да използваш доста дълго време.
Отиди в Лили или ДМ и си купи основа, препоръчвам ти тази на Catrice в шишенцето с пипетката, ако не искаш да ползваш фон дьо тен, може да използваш само коректор, аз така правя и използвам този на Essence в бялата опаковка, може да го слагаш на цялото лице след основата, не само около очите.
Ако все пак държиш на фон дьо тена, мога да ти препоръчам също на Essence, има матиращи, там на място ще ги видиш и най-добре да ги пробваш от тестерите за да уцелиш точния цвят.
Купи си някакъв бронзант за свеж тен на лицето, аз ползвам дуото на Llums, има няколко тона, може да попиташ продавач-консултантките в Лили кой тон е подходящ за твоята кожа.
За да е максимално натурално изглеждащ грима ми използвам бронзанта и за сенки. За очна линия използвам автоматичен молив на Essence, с него много по-лесно рисувам отколкото с течните очни линии. Спиралите според мен всички са почти еднакви, затова не мога да ти препоръчам някоя от която съм доволна защото много зависи от твоите мигли дали са дълги, но ако искаш по-ефектни мигли може да си купиш изкуствени, тези на Aura са бюджетни и стоят добре, както и лепилото им.
Червило аз не ползвам защото се изтриват бързо, вместо тях използвам молив на целите устни, моят е на Avon, цвят Mauve, но ти ако искаш по-ярки цветове в ДМ и Лили има богат избор.
Преди молива си слагам балсамче за устни, най-добрият вариант, който съм намерила до сега е на Cien от Lidl, в синята опаковка, защото не е лепкав и хидратира добре.
Молив за вежди мога да ти препоръчам на Golden Rose.

Това са моите препоръки за лек грим, а самия процес на гримирането може да гледаш на видео в Ютуб, има много влогърки които показват стъпка по стъпка, аз от там се научиш и се справям много добре, не мисля, че е нужно да се дават куп пари за грим за да изглеждаш добре, важно е да подчертаеш естествената си красота.
Надявам се да съм помогнала. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker