Микроблейдинг на 16 години? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Микроблейдинг на 16 години?
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1182 пъти
Здравейте. Момиче на 16 години съм и преди 3-4 години си оскубах веждите много зле, предимно началото на самите вежди. Оттогава всеки ден ги рисувам, но вече ми писна. Поинтересувах се и видях японския метод за рисуване на перманентни косъмчета. Избрах си студио, в което да ми ги направят, доверих се на козметичката, понеже предишните и работи са изключително добри и изобщо не си личи, че веждите не са истински. Въпросът е, че се колебая, защото все пак съм на 16 и не знам как това ще се отрази на кожата ми няколко години по-късно. Съвети, мнения?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: bda904895e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Аз направих първия ми блейдинг на 18, изчакай до тогава. Не изглежда естетически добре микроблейдинг на 16 годишно момиче.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d83aa536dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Започнала си на 12 години да се скубеш?! Майка нямаш ли си, че да те вкара в правия път? Как не те е спряла? Малките от много ранна възраст сте изкуствени, ингересно е кой плаща за това удоволствие.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 313cc53452
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз на 18 си го направих, подобно беше като при теб. Не ми се е отразило зле, единственото което бих те посъветвала е да си помислиш много добре, защото като избелее пигмента на мястото на рисуваните косъмчета остават резки, тоест като пипнеш с пръст се усещат вдлъбнатини и в тоя ред на мисли е добре да се поддържа на примерно 2 години. Не забравяй и слънцезащитния фактор който трябва да им слагаш всеки ден, за да предотвратиш по-бързо падане на пигмента.
По принцип ако търсиш вариант който не оставя тези резки, това е перманентния грим, той е просто пигмент с няколко игли вкаран в кожата, като татуировка, при микроблейдинга се действа с ножче мъничко.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d437bb4a33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   И при мен го има това - само че съм мъж на 28. Не знаех какво правя в даден момент, но при мен е нормална ситуацията

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c71a7cbd55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей, мило момиче!

Аз съм ти кака с някоя година, и вече няколко пъти се подлагам на процедурата, така че имам значителен поглед както над самия процес по рисуването на косъмчетата, така и по отношение на възстановяването и крайния резултат.

Какво ще те посъветвам? Отивай смело, щом е наистина важно за теб и новите вежди биха ти подарили ново самочувствие, но следвай много внимателно насоките на козметичката си. Притесненията "как ще ти се отрази няколко години по-късно" са безпочвени, защото ако дамата работи добре, разрезите от блейдинга няма да ти оставят белези по кожата под косъмчетата, а самия пигмент ще се заличи по естествен път след 6 до 12 месеца. Перманентния грим е този, който остава за период от 3 до 5 или повече години.

Още важни уточнения за микроблейдинга:

1. Не приемай лекарства 24 часа преди процедурата, за да не се разрежда кръвта ти. Не пий алкохол.

2. В деня на процедурата не си мокри лицето и не си скуби веждите, но задължително хапни нещо предварително, защото впоследствие ще загубиш малко кръв и може да ти прилошее. Добре е да не ходиш сама в студиото, от една страна, за да имаш подкрепа в лицето на родител или приятел, а от друга, защото наистина може да ти прилошее от болка или кръвозагуба (не се очаква да изтекат литри кръв, вероятно става дума за няколко капчици, но не знам какъв е толеранса ти към болка, така че е добре да си подготвена най-вече в случай, че по принцип си с ниско кръвно налягане).

3. Наблюдавай дали козметичката ти работи с чисти ръце и стерилни уреди. Не се съгласявай да започне да ти рисува веждите, преди наистина да си одобрила формата, с която ще бъде крайния резултат. Помоли я да ти начертае предварително и двете вежди, за да се видиш и оцениш. Ако имаш притеснения, задавай въпроси смело и в момента на възникването им.

4. Вероятно дамата ще ти нанесе обезболяващ крем, с който да постоиш десетина минути. Въпреки това се подготви психически, че болка ще има, като усещането е индивидуално за всеки, но обикновено се усеща като грубо драскане. Продължителността на процедурата средно е между един и два часа, като след това гледай на новите си вежди като на две отворени ранички, защото в същността си те са точно това. Ще минат през всички фази на заздравяването (първите 2 дни ще изглеждат по-тъмни, после ще се свият и сгърчат, след това коричките ще започнат да падат и веждите ще изглеждат доста смешно и на петна, след това ще избледнеят, и накрая ще остане крайния резултат, който обикновено има нужда от ретуш. Цялото заздравяване ще отнеме между десет и 25 дни, като крайния резултат зависи пряко от 3 фактора: а) твоята кожа и начина, по който ще реагира на процедурата и пигмента, б) опита на козметичката и в) грижите, които ще положиш за новите си вежди.

5. Десетина дни след първичната процедура:
- не тренирай силови спортове и се стреми да не се потиш активно;
- не излагай лицето си на пряка слънчева светлина;
- не пипай зоната на веждите си с неизмити ръце;
- внимавай, когато нанасяш тоник, мицеларна вода или друга козметика по лицето си, тя не бива по никакъв начин да влиза в контакт с веждите ти.
- не мокри веждите си с вода през първите седем дни, но и не ги оставяй да изсъхнат също, защото колкото по-бързо паднат коричките, толкова по-компрометиран ще е крайния резултат, така че кремчета от типа на A&D или Бепантен вършат чудна работа за добро овлажняване. Не мажи прекалено много от крема, напълно достатъчно е да ползваш клечка за уши (нова за всяко мазане) и да се мажеш през няколко часа по мъничко на всяка вежда.
- когато раничките (веждите) започнат да заздравяват, ще го усетиш по засилващия се сърбеж и нуждата да се почешеш. Не се чеши по никакъв повод, колкото и трудно да е, остави веждите да заздравеят по естествен начин. Ако ги чешеш, макар и леко, пигмента ще падне по-рано и крайния резултат ще е на дупки/петна.
- след като коричките паднат, за да се радваш по-дълго на резултата от усилията ти, можеш да се мажеш целогодишно по веднъж-два пъти на ден с крем за слънце с 30-ти до 50-ти фактор и защита от UVA/UVB лъчи.
- след първичната процедура резултатът няма да е на 100% съвършен, така че се подготви за поне още един ретуш след месец. Напълно нормално е резултата първия път да не е супер перфектен, все пак става дума за кожата ти.

Дано съм била полезна, успех! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker