Лицемерни и гадни работи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Лицемерни и гадни работи
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 3373 пъти
Здравейте. Аз съм момче на 19 години и ще ви разкажа моята история. Всичко започна преди 5 години. Тогава станах 8-ми клас и съответно влязох в друго училище. Всичко си беше нормално, бях избран на първо място, един мой "приятел" беше на второ място. Само с него се познавах в новият клас. Но вижте каква е зависта на българина, нещо което много мразя. Този мой "приятел" взе да ми завижда, че първи в класацията бях аз, а той втори.

И нали бях първи избран (никога не съм се фукал с това) и всички мои съученици се допитваха до мене и тн. Абе имах някакъв авторитет сред тях- така да се каже. И тоя като взе да ми завижда, започна да ръси някакви простотии за мене, че съм бил пребиван, че съм бил някакъв тъпак и тн. Абе точно като някаква женичка взе да злорадства зад гърба ми.

Аз си бях нормално и симпатично момче. Някои момичета ме харесваха, не го криеха това от мен. Но тоя като почна с някакви лъжи и всички съвсем му повярваха. И нали знаете, лапешка работа, всеки 13 годишен вярва на заучени приказки. И така постепенно всички започнаха да се бъзикат с мене. Аз бях чувствително момче и се затворих в себе си.

По едно време (още в 8-ми клас беше) се влюбих в една моя съученичка. Започнах да я зарибявам (така да се каже) . По всичко си личеше, че ме харесваше, но не искаше да станем гаджета. Кой би искал да ходи с един бавно- развиващ като мен. Те за такъв ме мислеха заради онзи лицемер. Нали знаете, като кажеш една лъжа 10 пъти, и се превръща в истина.

Докато зарибявах едното момиче, една друга моя съученичка взе да ме харесва. Но и тя нищо не направи, за да не си развали имиджа. Абе петте ми години тотално се провалиха заради един лицемер, който настрои всички против мен. Аз през тези 5 години се опитвах да изляза от цялата тази кал, но без успех. Нали знаете, като ти лепнат едно име и си остава за цял живот.
Трябваше на ново да се доказвам, да се държа по- добре с хората, да съм по- остроумен, но почти нищо не се получи както го исках.

Нали ви разправях за това момиче, което харесвах. Е то точно на училищният карнавал ме заряза и тръгна с тоя лицемер. Аз през всичките тези години се правих и на непокист. Може би това е едно от най- добрите оръжия. Ами правих се на такъв, сякаш не ми пука, ама хората взеха да се отчуждават от мен. Бях все едно сянката на даскало, почти никой не ме знаеше.

По едно време всички започнаха да се смеят зад гърба ми, мислейки, че не ги разбирам. Все по- рядко ме канеха на разни купони и такива места. Пък аз не исках да се събирам с тях, защото са едни лицемери. И до днес е така. Като изляза с тях се усмихвам, но иначе искам да ги смачкам всичките.

Еми това е моята история, просто исках да споделя нещо, исках да си излея част от душата тук. И да попитам дали има хора с подобни като моята истории.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: f47b0afa0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Какъв авторитет си имал, ве зубар?

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f47b0afa0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нещо не те бива в сметките - 8 клас, пък на 13. До колкото помня, а това не беше отдавна, в 8 клас масово бяхме на по 14, че някои станаха и на 15!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 562144c4d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   За мен ти си си бил балъчето на класа. и никога няма да се промениш :) Успех

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1e3f5d1c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Аз имам подобна история, само, че съм на 18 момче. Бях най-добрият ученик в класа и много хора започнаха да ми завиждат. Повечето бяха прости и мързеливи и големи лицемери. Мислеха, че са велеки и имаха огромно его, а не бяха направили нищо в живота си. Започнаха да измислят какви ли не работи за мен само и само да ме дразнят и да ме накарат да изглеждам зле. Аз ги намразих и също се затворих в себеси, а ако ме викаха си измислях управдание и не идвах. Много ги намразих, а те продължаваха да се правят на интересни, за мен те бяха пълна паплач.

Понякога ми е идвало да пребия някой без никаква милост като не спираха, но се сдържах. Такива хора могат да ти направят живота ад. Също се правих, че не ми пука нищо. Не ходих по момичета, защото средата беше много лоша и не позволяваше това. Кандидатсвах, влязох и сега в моята специалност няма да има никой от тях, вече и да ги видя по улицата сигурно ще ги подмнина. Предполагам, че и ти си кандидатсквал отиди в друг ВУЗ, град и повече не се срещай с тези пошляци. Съчувстам ти и успех.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 29d8118e6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Една жена: Не си сам, много сме били в подобна ситуация. Поне аз познавам много хора, от различни сфери, които са се измъкнали от подобна ситуация.

Едно ще ти кажа, грешката ти е, че все ощ се събираш с тези хора. Постарай се ТОТАЛНО да смениш средата. След това - постарай се от всяка среда да извлечеш каймака и да контактуваш само с хората, с които си заслужава. След години подобна практика, ще осъзнаеш, че имаш добри познати и може би стойностни приятели от различни прослойки на обществото. Човекът е контактите, които създава. Ще дойде време тези контакти да ти се отблагодаряват подобаващо.

Не си мисли, че компанията и текущата среда са всичко. Има и друг свят. Огледай се!... Друг е въпросът, че в края на краищата или ще си на много места едновременно, или никъде и самотен. Най-важното и същественото е да намериш сродна душа и да създадете свой собствен свят, в който да се чувстваш щастлив. Може да имаш много провали и разочарования, но това не бива да те спира да търсиш щастието си, защото то със сигурност съществува. Само че трябва инициатива да го намериш и да се пребориш за него.

Леле... Колко сухарско се изразих, но съм напълно убедена, че съм права...

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 50d18a9f5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От автора. Никога не съм бил зубар. Не съм бил шесторкаджия, просто влязох на пъро място измежу 25 кандидатствали, и аз не го очаквах. И голямата работа, че съм сбъркал една година, на 14- 15 някъде бяха тогава. Иначе благодаря на номер 4 и 5.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: ff53adc3d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Най-добрият, но едва ли по Български език. (номер 4)
Ей такива хора, които много обичат да се самоизтъкват, никой не ги харесва...
Спрете да се биете в гърдите и се осъзнайте!

Че кой ще тръгне да ти завижда за някакви оценки, а?
Не на това как си облечен, как се държиш, готин ли си, популярен ли си, а на това, че си "най-добрия ученик".
Ако беше най-добрия, никога нямаше да кажеш, че си най-добрия, сещаш ли се приятелю?

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 260340cb38
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравей,
прочетох ти историята, вие пък кфот го напраднахте, момчето иска да си излее душатаа пфф..
Така по темата, виж защо не си намериш едни добри приятели с които да излизаш без значение от твоето дскл или не..??
Защо си позволил на тоя тфоя съученик да говори така за теб..
Не ми се вярва да нямаш нито един истински приятел илизаи по често с момичета..
малко се разкърши пред другите, покажи си другото лице!! ; )
Дано съм ти помогнала!!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: bb7453b449
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От друго момиче :) Средата се променя непрекъснато. Училище едни хора, в университет други, на работа трети. Тези тъпаци дето завиждат ги зарежи напълно. Смени си компанията. Те неса на твойто ниво. И знай, че най много ще те нарани приятел който смяташ за най-добър. Това е закон. Бог да те пази от приятелите а ти сам ще се пазиш от враговете.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f7bba2a4bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   И защо всички, да ги нарека средни по успех ученици, мислят отличниците за "извънземни"!? Ти, който четеш това, си човек, аз, която пиша това, също съм човек. Отличните ученици не са зубари или там както ги наричате... Просто за тях не е важно ня кой купонн ще отидат, с кое момиче/момче излизат, а е важно как ще се реализират в живота....

До автора: Личи си, че си добър човек! Не позволявай на тези хора да те нараняват. Продължавай да не им обръщаш внимание, намери приятели извън това училище.... Успех!

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 2f5ace8f3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не виждам, защо не си скъсал с тези хора. Аз многократно изоставям нарочно познанствата си, когато ми станат тягосни, сменям местожителство и всичко - само семейството си не можеш да избираш, всички останали хора около теб ти си определяш

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f8f14bbdc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Знаеш ли и аз имах подобна история, дори същата. И ще ти кажа какво стана. Сега съм на 24. Когато бях в училище и аз имах такъв приятел, който се опита да ме срине по подобен начин. Успя да го направи за съжаление, но в мига в който завършихме училище всичко свърши. Междувременно ме приеха в университет, завърших, намерих си хубава работа. А сега моят приятел, който се опитваше да ме мачка стана работник в бензиностанция. Нищо не учи. Забавленията му приключиха с последния училищен звънец. Преди време се наредих на неговата колонка нарочно да заредя колата и той едва ме гледаше в очите от срам. Погледнах го с най пренебрежителния си поглед и му се усмихнах, а той целия се изчерви. Така, че твоя приятел изобщо не го мисли. Смени средата, започни на ново, изгради си нов имидж, обграждай се и общувай с хора, с които ти е приятно.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: acef82d045
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 4 съм,относно коментара ,всичко ми върви без езиците.Не се хваля но,винаги като питат кой се е представил най-добре учителите и даже съучениците който не са добронамерени винаги казват моето име.
Поне умните имат някаква основа за авторитет, примерно, когато кажа отговор никой не ми противоречи или учителите изобщо не го проверяват за разлика от този на други хора.А аз се чудя на егото на някои , на които абсолютно нищо не им върви не само училище ,но нито изкуства,нито пеене ,свирене, нито спорт,нито имат чувство за хумор но, са най-отворени от всички,а се единствено силни в думите и клюките.Такива хора като видят ,че успяваш правят всичко по силите си да се провалиш.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f47b0afa0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   14, едно е да имаш високи оценки, съвсем друго е да си умен. Едното не винаги съвпада с другото. Има много отличници в училище или университета, които като завършат и затъват тотално. Айнщайн, Бил Гейтс и още много влиятелни хора с голям успех в кариерата пък са били доста зле с оценките.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 50d18a9f5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Пак от автора: Така ли не разбрахте, че не съм зубър, или нещо подобно. Никога не съм бил отличник, по математика завърших с тройка, а матурите ми бяха с оценка около 4. 60.
Винаги съм имал 3-4-5 и тук/таме 6-тици. Това, че ме приеха на първо място в гимназията беше чисто съвпадение, не кандидатствахме много хора.
Акцента беше върху завистливият българин, който всячески се опитва да те срине, само защото на някакъв си изпит, си имал по- висока оценка от неговата. Ей това беше всичко. Сега разбрахте ли ме!
Приеха ме в университет, ще се постарая там да е по- различно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker