Зарязаха ме без причина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Зарязаха ме без причина?
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1372 пъти
Здравейте, момиче на 16 съм. Винаги съм била много затворена, не съм общителна, срамежлива съм. Когато започнах гимназия беше трудно да намеря своите хора. Бях в група с момичета, които не ме разбираха, отхвърляха ме. Най-накрая намерих хора, които знаят през какво преминавам и се почувствах наистина важна.

Отначало беше хубаво, излизахме всеки ден, споделяхме си всичко. Сега през лятото останахме само няколко човека, но те не се държат добре с мен и дори не знам защо. Когато ги помоля да излезем ме игнорират, когато им пиша не ми отговарят, но са на линия, качват снимки. Не разбирам с какво съм заслужила това държание, никога не съм била груба с някой от тях, не съм такава.

Не знам какво да правя, това са ми единствените близки хора, точно когато се почувствах важна, отново останах сама. Моля дайте ми съвет...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 520c7b6585
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Баси мрънкалото си, честно. Хората чувстват (дори подсъзнателно) слабостта.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 865b2017be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Здравей, може би приятелите ти не обичат да излизат през лятото (като мен).

Примерно аз през лятото не общувам с никого. Просто не ми е приятно да виждам някои хора извън училището. Лятната ваканция я използвам като почивка от хората. Да остана сама със себе си.

Може би приятелите ти да са като мен.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8660b0e1a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не са били твоите хора просто.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 130a890201
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   За съжаление, съветите няма да ти допаднат. Първият е - не търси причина... Иронично на името което са дали на вида ни - хомо сапиенс, в него няма няма капка разумност. Особено днес. Динамиката в една група е на чисто инстинктивно ниво, като при животните. Т.е. важна е невералбната комуникация, държанието. Като това кой ще се изяви като по-харесван и "готин". Останалата част от групата се опитва да му подражава и да му се харесва. Така че ако не си настроена на тази "вълна" (и то наистина е нещо като обща вълна/поведение/манталитет), групата ще те отхвърли. Групата е до изразяване на нещо общо за вида, не индивидуализъм.

И това е кофтито да си на тази възраст. Детството реално е преповтаряне на еволюционното развитие. Да бъдеш част от група, не като индивид, а като просто единица която се движи зависимо от останалите, е част от човешката еволюция. По-нататък някои еволюират до това да са индивиди и да създават лични приятелства спрямо общи интереси и виждания за живота... Но пак е рядкост. На тая възраст, както и родителите ти най-вероятно са ти казвали - залягай над учене и по-важно - развитие в живота. Защото повечето родители ги е срам да го признаят, но повечето го знаят - ученето в България рядко ти дава развитие... Така че човек трябва да гледа по-напред. Когато имаш ясно виждане за живота си, тогава могат да се появят истински приятелства и близки хора. Но имаш едно поне 10 години преди това да се случи.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d80bd926e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Е наистина съжалявам, че съществуват хора като 1.
Тук сме да си помагаме. Не да се плюем.
И скъпа. Намери си нова компания. Това не са приятели. Това са хора, които най-вероятно даже те използват без да усещаш. Може да пробваш нещо ново. Ново занимание, нов спорт или нещо друго. Средоточи се върху себе си и сами ще дойдат приятелите.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b1f72af686
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не им се натискай. Като не искат да те канят, тяхна си работа. Тръгни на курс по нещо, на планина, на доброволчество и ще намериш други хора. Но опасното нещо при теб е, че търсиш одобрение от другите хора. Ти самата не се харесваш. Приеми се каквато си и се обичай и уважавай. Не търси опорна патерица за себе си в другите. Хората основно са лоши и няма да намериш опора в тях. Поработи върху приемането иси и обичта си към себе си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker