Не мога да възприема майка ми като приятелка! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не мога да възприема майка ми като приятелка!
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 5387 пъти
Здравейте! Момиче на 16 години съм. Майка ми и баща ми винаги са били загрижени за мен. Винаги ме разпитват къде ходя, с кого и т.н. За което съм благодарна, защото има родители, които и грам не се интересуват от децата си. Но проблема е, че не обичам да давам на никого сметка. Не обичам да споделям. Не знам защо. И неведнъж съм спорила с нашите за това. Просто такъв човек съм. А проблема е, че родителите ми винаги трябва да ме разпитат до последната подробност.
Ако не отговоря или откажа да го направя, почват заплахите- момиченце, дръж се малко; много си малка да преценяваш сама какво да правиш и какво не; докато ние те издържаме, ще отговаряш на въпросите, които ти задаваме и т.н.

Но главният отговорник да пиша тук е майка ми. Напоследък много често идва в стаята ми и почваме да говорим по "сериозни" теми. Почва да ме разпитва защо се отнасям така към брат ми, мразя ли го, каква е причината да съм такава (нали ясно ви е, че всичко е пубертет и даже аз самата понякога не осъзнавам, когато правя глупави неща). Аз естествено я игнорирам, защото тя говори само глупости- как е възможно да мразя брат си?????? И като почне да говори такива неща направо лошо ми става. И никога не отговарям, защото ме дразни.

Та днеска отново дойде в стаята ми и ми вика искам да поговорим на една много важна тема. И аз й казвам няма да ти слушам пак глупостите. Но тя продължи. Първо ме пита имам ли гадже. Аз й казах, че няма да й отговоря на този въпрос. Но тя се изхили и каза ха ти имаш гадже. Просто й се учудих на акъла.

После ме пита дали някое момче ме харесва. И толкова много ме изнерви... После й обясних леко агресивно, че не обичам да говоря за тези неща, както и че не обичам да ми държат сметка, а с баща ми редовно го правят. После майка ми почна с конското- защо не съм споделяла с нея, останалите момичета възприемали майките си като приятелки, защо съм била толкова студена, трябвало е да разговарям с нея повече на личните ми теми, че аз съм можела да легна утре с някой без тя да разбере и съм щяла да забременея... Представяте ли си? И всякви такива глупости. Това адски много ме изнерви, затова и приключих разговора (то май не е имало такъв).

Е това съм аз и моите родители, които искат да споделям всичко с тях, но просто не мога. Не мога да ги възприема като приятели, както някои тийнейджъри правят. За мен са само родители. Не мисля, че и в бъдеще ще почна да им споделям. Просто защото съм адски притеснителна и срамежлива. Няма да споделям бъдещият си полов живот с майка ми, както тя иска. Звучи много откачено. Но тя е такава. И сигурна съм, че няма да се промени. Постоянно ще иска да знае за личния ми живот. Но няма да узнае нищо, защото не искам. Животът си е мой. Ще си го споделям с когото си искам!
Благодаря за отделеното време

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: f26d8d9d2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Между повечето момичета има интимни отношения с майките или по-скоро неосъзнато чувство.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 47d500ebfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ей това не мога да го разбера на днешните родители. Като искат да чуят за половия ти живот утре отиди и им кажи ''мамо тате мисля утре да правя секс с един 45 годишен рокер и да имам дете от него'' да видим как ще реагират и ще им се иска да не те бяха карали да им казваш толкова лични неща

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5b6993cc3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   Напълно си права авторке, тук в твоя разказ грешката е при майка ти, не при теб. Няма как насила да бъдеш приятел с някого пък било то и майка ти. Подходът й към теб е грешен. Не е правилно да изкопчва информация от теб по този начин и да ти се кара, че в момента не си в настроение да споделиш. Може да си приятел с майка си ако тя е приятел с теб, докато тя се държи като родител няма как ти да не се държиш с нея като дете.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 6864237116
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Здравей аз съм момиче на 15 години и майка си съм много близка, като приятелки сме. До колкото прочетох, моето мнение е, че не е проблема в теб, колкото в родителите ти. Те искат да им споделяш и да им имаш доверие, но за да стане това ти трябва да си сигурна в тях, така де тези неща не стават на сила. Според мен не трябва да си толкова агресивна
към майка си тя го прави с добри намерения, просто и споделяй колкото просто да я залъжеш и да не ти прави проблеми, за мен това би било единственото решение :)

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 4fc7319f1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Ох и аз съм така макар, че съм на 13 и те ясно си знаят, че няма да започна полов живот от сега, но ме питат за гаджета пак. За мен не е проблем, те си говорят, че много деца разговарят с родителите си с часове и ги взимат за първи дружки, да ама не.

След последият път, когато много се ядосах, просто питах всичките си приятели и ги помолих и те да поразпитат. Излезе, че 1 на 20 говори така свободно с родителите си. Не се мрази, нормално е в пубертета си, звучиш ми като умно и разумно момиче, особено като съм чела за момичета на по 11 с доста редовен полов живот, а и задръжки нямат.

И аз се радвам, че нашите ги интересува, но понякога имам нужда от малко личен живот, тайни, нещо нормално, всички се нуждаят от това. Не им обръщай внимание, просто им обясни, че да не вярват на теб е като да вярват че не са те възпитали добре.

Помня веднъж им се разкрещях и всъщност, агресивно им казах, че не съм толкова проста, че да правя малоумни грешки. Пък в случая наистина навлизат прекалено навътре в живота ти, малко е прекалено, те и мен ме подлагат на разпит, но не чак толкова. Успех ;) .

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1098b3840b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти си една малка пикла!!! Сама ще потърсиш помоща на майка си гледай тогава тя да не иска да те слуша. успех

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: b6c43b6e93
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Една жена: Ако желаеш, чуй ме, ако не... Здраве да е!
В момента съм на 29 г., неомъжена. Бях учителка за 1 учебна година и до ден днешен съм приятел с учениците си. Сега съм счетоводител.

Аз бях абсолютно същата като теб - 1:1. Така и не успях да стана приятел с родителите си, когато трябваше...
Поех по МНОГО криви пътища. От ученолюбиво и добро дете, се превърнах в разхайтен тийнейджър, в пълна кучка и пачавра... Идея си нямаш. Бях завладяна от злоба и амбиция да спя с кого ли не, да имам някого си и т.н. Родителите ми нищо не знаеха. За тях бях същото примерно дете, но със спаднал успех, което оправдаваха как ли не...

Да са живи и здрави ИСТИНСКИТЕ ПРИЯТЕЛИ!!!
Имаше кой да ми чете морал, да ме вразуми, ако щеш и в истинското удоволствие от секса да ме просветли.
Щом родителите ти още го правят редовно, следователно имат много близка и топла връзка помежду си. Имаш ли представа в колко семейства липсва това?! - 99,9% от БГ. От родителите си можеш да научиш много, стига да има пълно доверие помежду Ви. Явно хората не са деспотични и тактично търсят път към теб, а ти ги отрязваш. Защо не приемеш, че те не са тъмничари, не са снобари, а са едни нормални и може би достатъчно разкрепостени хора.
Приятелството и близостта с родителите ти, ще се превърне в най-хубавия житейски спомен, когато те не са на Белия свят.

Опитай се да се надскочиш, да открехниш вратата към твоя свят, да споделяш максимално с тях, без да се страхуваш, че ще има последствия... Прекарвай повече време в откровения вкъщи, сред природата, на разходки и ще успееш. Няма нищо по-хубаво от родител-приятел. Повярвай ми!

Аз се събрах и живея с разведен човек. Да, душица е, но е разведен. Че и двамата ми родители като изпаднаха в паника... Едничката дъщеря с пропаднал парясник... Разправиите бяха до бой и до кръв.

Нямаше как. Аз направих първите стъпки да се сприятелим на стари години - почти на 70 г. са. Обясних им какъв е Човекът, взех ги с нас по екскурзии, каних ги на гости, говорихме си на 6 очи и ... По-обичан от Зетя няма, мога да разчитам на тях във всяка ситуация, звъним си и си говорим като тийнейджъри... Да, невероятно, но факт.
Така че - те правят първите стъпки към теб, направи ги и ти!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 0e1916a663
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Аз нямам твоя късмет да мога да споделям с майка си. Само да ме разпитва. Оцени каква е майка ти сега!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 4573118c85
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Не прочетох коментарите, просто нямах достатьчно време и ще драсна два реда тук, да си кажа мойто мнение. Сьжалявам ако се повтаря. Аз сьм на 15. Знам какво имаш предвид. Всички майки са такива. Някои си го казват право, други не. Мойта си трайка, което е добре. Но душа, слушай сега. Майките просто са изключително загрижено. На теб ти е неудобно да говориш за пловия си живот с нея, ами може би и на нея й е неприятно. Дори сьм почти сигурна, че и тя се притеснява. Но мила, тя те обича и просто иска да знае всичко, за да може да ти помогне при нужда. Да обменяте опит дори, колкото и откачено да звучи. Като начало бих те посьветвала да не й се сопвах, за да не спорите. Тя ако вика, ти си трай. Кажи така и така мамо, разбирам че си загрижена, но сега не искам да говорим за това. Ще дойда като усетя нужда. Тя ще те разбере... надявам се! Пробвай. На нея сьщо й е изключително неприятно като се карате, повярвай ми.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8b51c94f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Може да те разбере само човек, който има същия проблем.
Аз съм същата и до сега не бях срещала човек, който да се чувства по същия начин. Мислех, че аз съм сбъркана..
Иска ми се да споделям с моята майка и съм правила опити, но работата е там, че тя винаги ми чете конско.
Още от малка като й кажа нещо, веднага намира причина за какво да ми се скара. Така се научих да пресявам разказите си, но тя пак намираше за какво да мрънка. И така постепенно, докато не ме отказа да й споделям.
Много обичам родителите си, те биха дали всичко за нас, но.. Те са ми родители, не приятели. Просто няма синхрон и разбирателство помежду ни.
Не се притеснявай, когато се разделите (заживееш другаде) всичко ще се нареди.

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8e7ff3c7d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Права си. Моето семейство беше същото, зарязах ги веднага след бала, не се издържаше. Тези хора си нямаха сякаш личен живот. Имам приятел от 8 години, който те не познават, дори не е българин, за да си спестя слухтенето им и разпитите им - удобно е, разбираш, нямат общ език на комуникация.
Сега почват да ти кажа - като надхвърлиш 25-те ще почнат да те ръчкат за бебчета и сватбички.
Решението е - продължавай като до сега, дистанция и отрязване.
Между другото, до ден днешен като се сръчкаме със сестра ми, а ние го правим без особени лоши чувства, те почват да се опитват да ни „помиряват“, сърдят се - как може да сме се мразили. Има случаи, ние отдавна сме се помирили и дори сме излизали някъде заедно, а те се обаждат да ни помиряват.
Ужасно е това, един ден като станат баба и дядо, ще гледам да увелича дистанцията, защото ще почнат да ми избират цвета на памперсите едва ли не.
Аз много повече ги уважавам като родители, приятели си имам. Ама особено майка ми това не може да го разбере, а съм станала вече на 28 г!!!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: e3f7708c38
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Здравей :)) И аз съм като теб не обичам да сподлям става ми смешно когато ми говорят за такива работи

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 42c8d529e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Според мен не възприемаш родители си като родители както ти каза, а като банкомати/спонсори... Ако ти бяха родители и ги чувстваше като такива щеше да им споделяш. А ако си притеснителна точно това са хората, на които трябва да споделяш, защото те няма да те предадат и ще те подрекпят. А това че не споделяш, ще попречи и на бъдещия ти семеен живот. Не можеш да очакваш да имаш наистина здрава връзка без доверие, а то се гради така. Другото е сляпа вяра с изневяра и заблуда.. Макар че темата е стара, надявам се коментарът ми да помогне на тези, които я четат по-късно :)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 42c3bfc7dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   И аз съм така. Тя мисли, че смо с нея искам да говоря на теми като гаджета, секс и тскива неща. Точно ОБРАТНОТО е! С приятелките ми ми е по - лесно да общувам отколкото с нея.
Понякога много ме дразни. Пък и ми е гадно да споделям с нея, но нямам представа защо!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d3c9874e97
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Аз съм напълно същата ,даже на скоро щях да пускам такава тема.
Склонна съм да споделям с приятели ,но наще , са си наще , не ги възприемам като приятели. Просто не мога.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 34526361eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   Според мен не си уникална, нито кой знае кво, това се случва при 4/5 от децата, защото си в пубертета, тей че дори не знам защо са ти публикували историята...

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c90139b131
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Не разбираш какъв късмет имаш, че майка ти иска да споделяш с нея. Оценявай това. Моята никога не е проявявала подобно желание, никога не ме е разбирала.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker