промяна на косата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

промяна на косата
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1228 пъти
Здравейте! Много искам да си променя по някакъв начин косата, но без да я съсипвам и увреждам. От доста време се чудя дали да си направя кичури. Но още не съм сигурна за цвета. Косата ми е много тъмно руса. От всичко, което до сега съм виждала в интернет, най-много ми допада rose gold (ако не можете да си го представите, може да погледнете в pinterest - rose gold hair blonde highlights). Но въобще не съм сигурна. Другият много по-лесен вариант е просто да се подстрижа. Ако може да ми дадете някакви съвети, мнения, предложения, ще съм ви много благодарна! :))
Момиче, 15

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: d220e1d75b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Здравей, аз имах същия проблем като теб. Имам дълга светлоруса коса и исках да си направя кичури или да боядисам долната част. Допитах се до моя близка приятелка, която също като мен е руса, но с къса коса и отвътре боядисана (като charli damelio преди) и тя ми каза, че в аптеките и дрогериите има различни видове боя за руси, но е най сигурно да отидеш на фризьор, тъй като русата коса, както червената опадва лесно, ако се боядиса, затова е по- добре да го направи специалист,
Поздрави и късмет!
Момиче,16

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d220e1d75b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Отново съм номер 1.
Бъди много внимателна с избора на прическа и цвят, винаги може да съжалиш. Мисля, че rose gold отива много на тъмноруса коса, но въпреки това ти препоръчвам още няколко цвята - синьо, лилаво, розово според мен лично са добри цветове.
Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0bc1869f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   За rose gold ще се наложи предварително изсветляване с няколко тона косата, щом си тъмно руса, предполагам, че три тона ще трябва да се вдигне.
Но има един трик за да не изгаря косата ;)
Предният ден, преди изсветляването на косата, се втрива в корените и се разнася после по цялата дължина кокосово масло. Слагаш си шапка и преспиваш така. НЕ отмиваш маслото, а боядисваш директно така!
Свойството на кокосовото масло в случаят е:
Обвива косъмът образувайки защитен филтър около него, но пропуска боята като по този начин променя пигментацията.
Съветвам след изсветляването и отмиването ако няма нужда от матиране да изчакаш два дни за боядисването.
Така ще дадеш време на фоликулите да си "поемат въздух" се затворят и укрепнат, да се омазни малко с естественият себум косата и като е и изсветлена пррди това с/през кокосовото ще имаш накрая красива, блестяща и възможно най-здрава коса имайки в предвид обработката.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1e2265c5d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Точно, тия нюанси, никога не са ми харесвали. Изглеждат ми на несполучливо боядисана в къщи коса. Освен, ако не си поддържаш прическата, както са в сайта.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 12ddd187f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря ви много за мненията и съветите!! Особено на 1 и 3 :)) Наистина никога не съм се интересувала чак толкова от тези техники и този трик с кокосовото масло определено ще ми бъде доста полезен. Още един път ви благодаря за отделеното време <3
~Авторката

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: fa81b5bbfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   3, имаш ли представа дали втриването на кокосово масло става за преди боядисване с индийска къна? Смисъл, няма да навреди на косата, след нощ престояване и след това - къносване. Става на въпрос за червена къна. Ясно ми е, че няма да си променя цвета на косата, а ще постигна само кичури, както друг път, но сигурно ще стоят по- добре.
Към авторката: извинявай за офтопика.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: b353579180
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Black Sabbath, перманентните химически бои проникват във фоликула на косъма и променят пигментацията отвътре. Те за това и най-вече увреждат косата. В случая кокосовото масло обвивайки косъма, запълва където може да има частични изтънявания и защитава да не се досчупи/разкъса. А фоликулът е по-защитен да не се надига когато прониква боята, иначе може въобще да падне или поне се "разболее" изгори.
Къната покрива и боядисва косъма от вън. Което прониква донякъде не уврежда както химическите бои, даже е полезно за косата, но не променя пигментацията.
Предполагам в такъв случай, че ще боядиса къната, но не толкова наситено колкото обикновено.
Иначе има и безцветни къни само за подхранване на косата, става разкошна след това, по-жива и бляскава, с повече "тяло" по буйна, запазва дълго време защитния филтър около косъма и напълно натурален. Но смъква малко от цвета, добре е да се прави преди къносване.
Ако пробваш с кокосовото масло, опитай само с един кичур коса първо. За навреждане у дума не може да става, в най-лошивт случай ще си си направила хубава маска за коса и къната след това няма да е с толкова наситен цвят.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 81ff6abd03
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Относно цвета, rose gold-ът би бил най-добрият избор за руса коса според мен и както #3 написа, предлагам да се изсветли. Мечтая си за такава прическа https://www.allure.com/story/ariana-grande-lavender-hair

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3aeaec708f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Има всякакви временни измиващи се бои по дрогериите. Розови, сини,червени, зелени, каквито искаш. И след 3-4 измивания се измива. Можеш на 3 седмици да си с различен цвят

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: fa81b5bbfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   7, много багодаря за изчерпателният отговор!


Black Sabbath

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker