Порното - как да го спра? И как да спра мастурбацията най-сетне? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Порното - как да го спра? И как да спра мастурбацията най-сетне?
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 2153 пъти
Момче на 16 съм. От много време мастурбирам - става вече 5 години. Мога да издържа без мастурбация не повече от 5 дни (по принцип като съм на гости или в болница). С времето осъзнах, че порното ме разруши отвътре - до такава степен, че не желая да правя секс в истинския живот. Като почнах с порното всичко като че ли беше нормално, но с годините то започна да се отразява негативно на психическото ми здраве. Имам ужасни натрапчиви мисли, които се появиха след смяната вида на порното, което гледам. Но не искам да се фокусираме върху психическото ми здраве, а това как да спра порното. Не мога без порнографията - сякаш нямам контрол над себе си, а това не ми се струва нормално и трябва да направя нещо по въпроса.

Искам да Ви помоля да не ме упреквате. Не желая коментари от вида на "Ти си тийнейджър и е нормално, все пак е от хормоните" и т.н. Бих се радвал ако някой от Вас сподели опита си...

Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: ebd908c16b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   И аз бях така преди години,решението е NoFap ако не си запознат потърси в интернет и го направи сериозно.Един съвет от мен подготви се да проявиш воля,ако не знаеш какво е това,инатлък да ти се прави нещо но да не го правиш напук,също така си намери и хоби което да те отвлича и най-добре избягвай компютъра по всяка възможност

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f8ce8c6c8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Съгласен съм с първия коментар за NoFap, но се приготви, че ще ти е трудничко. В началото ще си ентусиазиран и ще направиш една седмица, но после съвсем случайно ще решиш да си поиграеш без да свършваш, но тъй като си насъбрал много, няма да усетиш как ще изригнеш.
Така е, порното ни дава едно измамно удоволствие и ни съботира в нормалните отношения. Някакво момиче те е отрязало - пускаш порното и се задоволяваш, някаква те разиграва - пускаш порното и се задоволяваш. Много сме увредени от тези клипове, не стига, че се комплексираме от режисираните ситуации и подбрани актьори, ами ни пречи и на личността и отношенията ни.
От теб зависи да се справиш с този проблем. Моят съвет към теб е да го избягваш порното по всякакъв начин - блокирай източниците на порно колкото е възможно повече. Ако гледаш порно на лаптопа - спри да го ползваш, а ползвай телефона или таблета си. Така чисто ментално ще се залъжеш, че си на "безопасно място", а не на един клик разстояние.
Другият ми съвет е странен, но все пак - намери си приятелка и правете секс. Прочетох, че не желаеш да правиш секс в реалния живот, но пък ако си задоволен след реален сексуален контакт, няма да мислиш толкова за порното. Да не говорим, че ако си отдаден на връзката си, няма да искаш да гледаш порно, защото някои от партньорите го считат за изневяра.
Дано успееш да решиш проблема си, много мъже са в твоята ситуация, но не всеки предприема действия. Сподели след време как се е развила ситуацията покрай теб и има ли положителни резултати.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 48647f601f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Евала. Ами като за начало виж какви промени прави то в мозъка ти - има един тед талк за порното на английски - колкото по отрано го започнеш, толкова повече се променя структурата му, превръщаш се в нещо като зомби, което иска допамин - независимо от порно или от други места, но да го набави на всяка цена. Аз го спрях много сурово - просто виждам как живота ми се изплъзва буквално през ръцете ми заради това - умираш в удоволствие. Във вярата ни има един хубав цитат, по памет - “умри за да бъдеш жив”. Е, така реших - по-добре с всяка секунда да умирам, да бъда готов за това - за да промениш нещо, което толкова е заложено в теб, просто трябва всяка секунда да си готов да стигнеш до унищожение на старото ти аз, за да имаш шанс да направиш ново такова. Мастурбацията е трудно да се спре, пробвай да ограничаваш умерено.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 11cbfa51e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Не искам да те депресирам, но и най-вероятно с жена няма и да ти става. Пробвай номер 1 каквото ти е казал и спирай порното, колкото се може по-бързо. От 3-9 месеца без порно и NoFap може да се оправиш. Не е казано изобщо да не правиш нищо, но 1 път седмично ръчна според мен може(без порно разбира се). Иначе ако ти се отдаде възможност за секс с жена през това време още по-добре. Хем ще си свериш часовника (докъде си и имаш ли нужда от още време) хем и ще си прекараш добре.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e22fe74d46
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Опитай една седмица без порно, а после постепенно увеличавай времето, например, после се опитай да изкараш 2-3-4 седмици и постепенно ще спре да ти бъде толкова интересно. От раз няма как да го спреш особено след като години на ред всеки ден си гледал, това е все едно алкохолик или пушач рязко да спрат алкохола или цигарите, та те ще полудеят. Бавно по бавно ще се откажеш, аз така преди 3-4 месеца някъде го спрях и от тогава, нито съм гледал, нито имам желание.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7f83bd67ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Нофап, мофап и тотал булшит, няма да ти говоря за тях.
Навремето и аз гледах всеки ден порно и чекийката...
Как спрях ли? Ми честно да ти кажа не знам, просто разредих през ден, през два и така съм изкарвал по повече от 5 дни.
Но не е хубаво изобщо да спираш да мастурбираш, защото тия топки трябва да се прочистват.
И относно самите чекии, после при истински може да ти е трудно да свършваш, както беше при мен в началото.
В момента си учиш тялото малко на лоши навици, но сам ще го разбереш след време.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f5caa8a0e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Това е наркотик и трябва да подхождаш като към наркотична зависимост. Според множество изследвания зависимостта от порното е толкова силна, колкото е от употребата на никотин, кокаин или хероин. Именно съзнаването на това е ключово за решаването на проблема. Това ще рече, че проявяването на воля ще е много, много трудно. Но това е един от основните начини, но не и в дългосрочен план. Сега обяснявам.

След като изведнъж започнеш да се контролираш, отказвайки се да гледаш порно и мастурбираш, още на втория ден ти ще започнеш да се напрягаш. Ти ще изпитваш неимоверно желание да мастурбираш. Но постепенно то ще отслабва, докато не изчезне. Разбира се, в един хубав ден ти ще решиш отново да удариш една "чекия" и това просто ще бъде краят. Отново ще се върнеш в същата спирала. Цялото трупано напрежение и желание просто ще експлодира.

Другият вариант е всичко да става постепенно. Гледаш порно три пъти в седмицата само в определени дни, после по два пъти и т.н. Също така не забравяй да се саморазвиваш. От едната страна спорт или хоби е хубаво да имаш, от друга страна е много, много важно да четеш в интернет по темата, тоест да се информираш. Например като за начало виж как работи допамина.
Ето този сайт е хубав: https://www.yourbrainonporn.com/
Също така може да си водиш график, за дните в които си мастурбирал и съответно не.

Наистина няма да е лесно. Може да ти отнеме около 6 месеца да нормализираш системата си. Много е тежко. Но си заслужава.

Аз лично вече нямам зависимост. Започнах да мастурбирам активно в началото на 11 клас, тогава бях на 16. Вече съм на 18 и мастурбирам не повече от по един или два пъти в месеца. Просто не знам по колко пъти трябва. Да, има моменти в които съм възбуден, но това е нормално. А и мога и на тях да устоявам. Като цяло ти пожелавам успех!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 986a2d402f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ако знаеш английски, прочети книгата your brain on porn на Gary Wilson. Опитай се да си я свалиш пиратски обаче. Доста е мотивираща. Мастурбацията ако не е много честа е ок, но порното е изключително опасно за психическото ти здраве. Тази книга дори се смята за библията на nofap-ърите.
Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ae06664c21
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Приятел така съм от 12 годишен и сега съм на 23. Не мога да се спра и се чувсвам вече адски отпаднал, нервен, болен и ставам все по извратен и по-импотентен, когато прекалявам, а аз съм го правил примерно 25дена в месеца. Оплешивях и спрях да раста така че се замисли дали да не се спреш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 67339cb9b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Много е просто - хвани сеи гадже и правете истински секс.
Той не би могъл да бъде толкова чест, повярвай ми. Освен това - винаги ще имаш като бонус почивка една седмица месечно :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker