Как открихте в какво сте талантливи? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как открихте в какво сте талантливи?
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1275 пъти
Здравейте! Момиче на 18 години съм. Винаги съм се опитвала да намеря талант, в който към добра,но това никога не е ставало. Не мога да рисувам, не мога да танцувам, не мога да пея..таланти,които ми се иска да можех да правя. И като цЯло какво остана като талант..? Вие как отрихте своя талант? И как мога да открия своят?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 81b8c910a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Няма таланти, има здрава работа.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 91d2e62326
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Здравей, като момче на 16 аз имам две неща, в които съм доста добър. Едното го смятам като талант, а другото просто като придобито умение. Това, което мисля за талант, е свързано с музиката. Аз по принцип нямам против нито един от всичките стилове музика, понеже мога да разбера каква е идеята зад всеки един от тях. Много съм добър в анализирането на дадена мелодия и измислянето на даден текст (ако можем да го кажем така), който може да бъде изпян, и да си съвпадат доста точно. Не съм тръгнал изцяло по пътя на музиката, но бих се радвал да си поразвия така наречения "талант". Чувал съм много хора, опитвайки се да станат нещо, което дори самите те не могат да бъдат. Имаше едно момче, занимавайки се (и до ден днешен) с правенето на песни, които просто звучат тъжно. Текстовете му от сорта на "ще се изкача нагоре, няма значение, че не мога плувам, няма да се предам докато не се измъкна от тук" изпяти супер дървено и фалшиво в трап стил неумението му да казва "р" ме карат да се чувствам неудобно и да cringe-вам. С това искам да кажа, че умея да разсъждавам и да виждам кой какво може, и не съм заблуден(за себе си). Докато съм на темата, нека споделя малко мнение и за музиката в БГ. Тук нещата са доста тъжни. Кой първи ще види да копира от някъде на запад, кой от кого ще крадне... и т.н. На мен лично ми е тъжно, че с такъв хубав и мелодичен език, няма кой да направи нещо оригинално и да "пробие" по този начин. Не е до това, че няма талант, а до това, че на никой не му се занимава с трудното и би избрал лесния път. Кой знае, както са нещата, може би и аз бих го избрал...

Както и да е, почти всеки от фамилията ми се е занимавал до някаква степен с музика, затова мисля, че е нормално и аз да имам интереси и умения в тази посока.

Виж, според мен трябва да разбереш, че баш на готово няма. Например аз с игрите (второто нещо в което доста ме бива): изхабил съм десетки хиляди часове вече по тях, но това не е просто като робот всеки ден по 8 часа да цъкам там без нищо, не. Аз играя съревнователни игри, където колко си добър определяш ТИ с това колко се усъвършенстваш и колко те интересува за самата игра. Да реално аз не получавам нищо от игрите, но защо ми е да получавам? Те са за забава... И да, ето това се нарича умение придобито с време.


Като цяло бих те съветвал да си преразгледаш хобитата и да видиш кое най-много би ти харесало примерно да правиш. Не се самоограничавай, като гледаш най basic хобитата, поразрови се по in-depth.


Не е нужно да имаш талант за да правиш нещо добре.
Късмет и извинения за дългото написано!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ad47ebe130
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Здравей!
Смятам писането за свой талант. Пиша от много малка и не знам как започнах- може би съм била вдъхновена от бавачката си, която ме учеше да чета и пиша, или от баща си, който преди се е занимавал с поезия. После експериментирах с жанрове, участвала съм в малко конкурси, но спечелих награда от национален такъв.
Според мен всеки има някакви заложби. В интернет има тестове за талант, но не знам до каква степен ще са ти полезни. Ето ти един линк: https://parentacademy.bg/8-vida-inteligentnost/. В него се описват различните видове талант. Опитвай нови неща, напредвай и ще разбереш кое най- много ти харесва. Вероятно има и училищни предмети, които са ти любими и по които имаш отлични оценки. Това е ориентир.
Не само талантът е важен обаче, трябва ти също много труд.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 7b718dc678
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Като от съвсем малка се занимавах с всичко което ми харесваше.
Имам си някои таланти по рождение, други придобити и развити в последствие. И до ден днешен (мога да ти бъда майка) продължавам да откривам нови неща - например започнах да правя плочи за банята и кухненски плот, рисувани с цветни камъчета, троша ги и рисувам с тях. Също тъй-като живея на остров започнах да събирам мидички, рапанчета, минерали и цветни камъчета и да правя гривни, колиета, картини, дори саксии да украсявам с тях. Замъквала съм продънени дънери от дърво, изчистя и изшкуря си ги добре от вътре, почистя отвън, лакирам, вкарам отвътре светлинки, набода няколко бамбукови пръчки или друго, полепя малко пясък и някоя "случайно" залепена мидичка и става разкошна лампа за навън.
Понякога плета огромни шалове и ги "рисувам" с камъчета сваровски закупени от работилници на едро. Плета също дамски чанти, дори тип мокасини съм си плела. Дори от шишарки съм правила кошнички (винаги искам разрешение от дърветата за да обера падналите) и "облекло" за саксии например. От стари вестници, навити на "въже" съм сплитала кошници, фигури, вази, често ги боядисвам в "стар бронз, злято или сребро". Дори мога да точа ножове по-добре от повечето мъже и да ги инкрустирам хахха
Рисувам от дете, рядко това което виждам с физическите си очи, обикновено са неща в/от душата ми.
И така, колкото повече човек се занимава с креативни неща, толкова
повече идеи му хрумват, музите винаги са около такива ;)

Започни с нещо което ти харесва и ползваш в ежедневието си- гривни, колиета, обеци, дори ластичета/панделки за коса. Украсявай си с камъчета или рисунки колани, чанти, обувки. Пробвай и дърворезба или да си правиш глинени фигурки.
Нарисувай геометрични фигури на стъкло т. н. ако имаш малко фантазия поне, идеите ще започнат сами да си идват, ще си отключила креативната си енергия и че откриеш своят/своите талант/и.
Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 7be6cf8cd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Можеш да направиш един тест за професионално ориентиране, теста е известен и на английски, има го и на български. Много е подробен, не е като другите да бъдат по общи. Само трябва да птговаряш честно на въпросите, без да даваш неутрални отговори, защото те не се зачитат (сивото кръгче в средата). Както се казва, да бъдеш напълно откровен със себе си.

П.С. Напълно отговори на моята личност, ако не разбираш някои думи можеш да ги видиш като характеристика в интернет.

https://www.16personalities.com/bg

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker