Шофьорската книжка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Шофьорската книжка
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1217 пъти
На 18 съм, момиче. След 15ти септември си почвам курсовете. Пиша това на 12ти. Извинявам се, ако допускам правописни грешки. Не е от тъпотия, пиша бързо. Ще обясня накратко. Става ми лошо по време на път (цял живот като цяло) и да кажем, че доста време съм кълняла колите и съм ги мразила понеже ми става лошо от тях. НО има неща, които ме успокояват. Като дъвча дъвка, бонбон, хапче като пия... един вид не е от огромно значение (май, ... дано). Не съм сядала зад волан. Знам, че това не е голям проблем, даже не е проблем. Все пак на инструктора ще му дам 650 лева, не са малко. А и му ги давам, за да ме учи, не за да му карам голфа. Няма да лъжа.. Не знам нищо за колите, не ме е срам да си го призная. Имам време да науча много неща (не говоря за листовки, тях ги взимам, говоря за самата кола). И сега идва ПРОБЛЕМЪТ, ГЛАВНИЯ!!! То по-точно е въпрос... Как да разбера дали колата е за мен. В смисъл, ако ме скъсат на някой от изпитите, това означава ли, че съм ужасна шофьорка (знам, че още не съм карала) Зодия дева съм, мисля предварително. Просто искам да съм готова за всичко. И да, въпросът ми е: как разбираш, че това е твоето нещо, че си добър в него. Понеже хубаво съм решила да взема книжка, обаче ако не съм за нея... Ако ме питате защо искам кола, след като ми става лошо по време на път. Ами не искам цял живот да казвам: мамо откарайте ме до...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: d610be9b52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Всички ги късат за пари! Няма шанс да се явиш на изпит и да го вземеш от първия път, ако не си с връзки или не си платиш. Баща ми ме учеше да шофирам още от четвърти клас. Като станах на 17 ми даваше да обикалям сам с колата из квартала. Записах се да шофирам същата кола. Правилника го знаех целия и решавах листовките без грешка, така си минах и изпита. Обаче за кормуването инструктора каза на вътрешния изпит "сега е момента да дадете по някой лев да си улесните живота". Видя ни физиономиите и каза че се бъзика. После естествено всички ни скъсаха по най-малоумните причини. После пак и след това човека директно си каза, че ако не дадем по 250лв няма да минем. Аз се уговорих с друг инструктор и с познат от **** платих и си взех изпита без проблем. Няколко месеца след това завърши започналото с мен разследване и въпросния изпитващ беше арестуван. С инструктора исках да се разправям лично. Но както се казва Господ гледа, забавя но не прощава. Инструктора беше блъснат от дрогиран младеж с БМВ. От тогава шофирам по 15-20 хиляди километра всяка година и съм със златен талон. Сестра ми мина по същия път. И нея я късаха два пъти без причина за пари. Тя се беше отчаяла, че шофьор от нея няма да стане и тн... Но и тя смени инструктора и се яви с нашия познат от **** като свидетел. Е познайте да ли смееха да я скъсат за пари отново. Тя също е водач без нарушения.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 84ccd8f18e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   И на мене ме става лошо. Водач съм от 1985 на мои и служебни коли - над 250 хиляди километра. Никога не ми е ставало лошо зад волана. Ако ме кара познат на дълъг път се возя отпред. Има лекарства за намаляване на чувствителността на вестибуларния апарат без да действат на концентрацията. Ако имаш проблем ги взимай по време на кормуванията.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 34152d9af4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Някак си....Знам, че мога....Но не го вярвам!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 2c94e1ab99
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Зодия дева са само за автоматик. Ако асцендентът ти е в лъв обаче, може и да караш тролей.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 53b62e66dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Много шизофренично послание - не бих се качила в колата ти.
Шофирането не е за всеки - нужна е концентрация, трезва преценка, пространствена интелигентност - не всеки ги има, но ако внимаваш, можеш да станеш, око не отличен, то - приличен шофьор.
Колата няма никакво значение. Или можеш да шофираш или - не. Казвам ти го като жена, шофирала от "Москвич 21412" да "500 SL". Ако си решила да се оправдаваш с характеристиките на автомобила - просто се откажи.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 056bead12c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здрасти! Това дали шофирането е за теб, няма как да го разбереш от сега. (Казвам го като момиче, което си кара курсовете преди няколко месеца). Съветът ми към теб е да си минеш курсовете, да не мислиш за това “какъв шофьор си”, защото за тези 31 часа няма да си и близо до шофьор. Гледай да си вземеш изпитите и когато тази “начална фаза” свърши ще си спокойна да караш с родителите си/някой близък шофьор и чак от там ще разбереш отговора на въпросът ти. А за късането - спокойно, мен ме скъсаха 2 пъти и то си признавам, че грешките ми бяха тъпи от притеснение. Прекалено много го мислех като теб и накрая какво стана… мислех си, че съм ужасен шофьор и никога няма да стане, а на 3тия път го взех без грешка :) така че горе главата, не го мисли прекалено много и всичко ще мине наред. И дори да те късат, не се отказвай и не прави крайни изводи за твойте качества.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: b930ddca9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Не познавам човек, който да не са късали поне 1 път. Просто това си е правило. А дали това си е твоето нещо или не, няма как да разбереш преди да почнеш да шофираш. Обаче, да знаеш в наши дби да имаш кнужка е почти толкова важно, колкото да знаеш език. На много места дори за работа ти искат книжка.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 056bead12c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   5, ти можеш да се откажеш да пишеш коментари тук, когато съветваш хората да се отказват от нещо :))) нищо лично.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f0b7122de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   На 18 родителите ти ли решават вместо теб? Ако не искаш книжка, не караш курсове просто. От няколко години изпитите се записват, не вярвам някой да иска пари в големите градове.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 0428dadc1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Знам те от инстаграм

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 392b6f578a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От авторката до номер 6. Проблемът е че съм от хората, които не вярват в себе си или пък лесно губят надежда. Искам всичко да стане на момента. А за шофьорска книжка се иска постоянство (вече съм започнала курсовете). Номер 5, права си и те разбирам. Там е проблема. Аз никога не знам дадено нещо със сигурност. Вижте в живота има 2 вида хора. Първият вид са сигурните, те са сигурни във всичко, не си сменят мнението и са просто смели. Аз съм от втория вид. Несигурна, притеснена... Но няма да се откажа. Почнала съм го вече. На 3ти час съм още.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 15d2724b2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здрасти, аз съм мъж на 32 - взех книжка преди няколко месеца, първите 15 от 31-те часа бях пълен провал, не можех да се оправя. Накрая смених инструктора и постепенно се научих и взех книжка от първия път. Сега ще взимам опреснителни преди да карам собствена кола.

Мисълта ми е - първите часове обикновено е пълен хаос - трябва да учиш едновременно управление на ръчни скорости, педали, да прилагаш правила, да наблюдаваш. Очаквай поне половината курс да е пълен фейл - и това е ОК.

Съвет:

1. Ако досега си карала колело в града по улици/велоалеи, спазвайки правилата за движение, това означава че вече имаш навици да следиш движението и да предвиждаш неочаквани ситуации - остава ти да свикнеш с управлението и габаритите.
2. Ако знаеш езици, след като започнеш да кормуваш, разгледай канала Conduite Facile в ютюб за добри съвети за начинаещи.
3. Щом си дева, вероятно си по стриктната организация - като дойде време да учиш безполезната част на теорията (категории, скорости на всички категории), направи си flash cards за да се самоизпитваш. Решавай десетки пъти официалните листовки в сайта avtoizpit.

ОК е да не вземеш книжка първия път - взимаш допълнителни часове - разликата между 31 и 40 часа е два пъти по-добри умения.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker