Испански или английски? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Испански или английски?
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1178 пъти
Здравейте аз съм на 13 и с моята най-добра приятелка се решихме да ходим в езикова гимназия другата година освен, ако тя не реши да отиде в иконома, но това няма значение. Чудя се кой език да избера и кой ще е най-добре за мен. За сега си избрахме испанския, защото го смятаме за по-лесен. Аз съм учила този език онлайн, гледах думи от един сайт, но това не е достатъчно, защото там нямаше нищо за граматиката. Никак не ми е труден, изгорянето е лесно. За сега изобщо не мисля да се записвам в паралелка по немски език, защото ме дразни лексиката, думита са много трудни за изговаряне, пък и не знам какво ще стане с граматиката, разбрах от някои хора, че го учат една година и пак нищо не знаят. Аз попринцип съм много добре с английския и ми един от любимите предмети - за него нямам никакъв проблем, но се чудя дали ещ направя грешка, ако избера испанския тъй като, ако реша окончателно да ходя в чужбина да работя (за сега си мисля Англия), трябва ли да знам и немски освен английски? Ако вие сте учили в езиков, моля дайте ми съвети какво да правя и кой език е най-добррия вариант. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 19c11380ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Според мен е испанският. Аз съм супер имам само 6 по английски, тази година уча испански и много ми харесва, благозвучен и хубав език. Немския ми е ужасен. Може да отидеш и в Испания, кой знае

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 674f09bc30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Уча немски трета година в езикова гимназия и според мен не е толкова труден език, но не се насилвай да го учиш, щом не искаш. Испанският е дори по- говорим. Запиши испански първи и английски втори. Ако старателно учиш в училище и ходиш на допълнителни уроци по АЕ, ще ги научиш и двата на високо ниво. Препоръчвам ти да посещаваш уроци ( аз ходя на " Британика" и съм много доволна), защото на втория език не се набляга. Миналата година взехме 70% от материала, а като гледах учебниците за тази година, видях, че в XI клас са на ниво B1 , тоест се завършва с ниво В2. 1. С английския поне имаш добра база, затова трябва да ти е втори и да го доучваш, за да стигнеш ниво С1- С2 и да живееш в Англия.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a685ca2bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   По-добре научи англййски първо, защото е официален език. И аз съм на 13 като теб само, че искам да науча немски, но съм си наумила първо английски след това немски.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 865fe15d6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Избери английския, поради простата причина, че се говори навсякъде. Научи него и после прецени кой друг език ще учиш. На мен испанския ми е противен, не знам точно защо (междудругото на никой не му пука). Предпочитам немския, дори и на повечето да им се струва труден. Ти си решаваш.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 41518a3e55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Може да направиш микс. Ако се запишеш в испанската ще знаеш и английски и испански. Аз лично съм на мнение, че един език трябва да ни харесва, като го учим, а на мен лично не ми харесва как звучи немския. Грозен и груб ми е и аз лично не бих го учила. Аз мисля да ходя в испанската гимназия, но с испански и италиански, а английския почти го знам и ако направя една британика или нещо такова в осми клас нама да имам пропуск.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker