Огромен проблем със самочувствието - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Огромен проблем със самочувствието
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 2049 пъти
Здравейте, пише ви момче на 18 години. Проблемът който имам е, че нямам абсолютно никакво самочувствие, особено щом става дума за момичета. Предполагам това се дължи на факта, че по природа съм по-притеснителен около хора и отделно от това, многото пъти в които са ме рязали(директно и недиректно). Проблемът е, че се е стигнало до там да се чувствам зле дори когато само се разминавам с момиче по улицата. Има случаи в които се поглеждам в огледалото и дори не искам да излезна от нас, защото се чувствам толкова зле спрямо външният ми вид. Има много неща в мен които са смятани за непривлектелни от по-голямата част от човешкото население на земята: Нисък съм, имам пъпки и белези от пъпки по цялото ми лице, страшно тънки вежди които много хора мислят, че скубя нарочно и още много други, но въпреки това не е като да не е имало момичета през животът ми които да са ми казали, че изглеждам добре. Със сигурност е имало поне няколко момичета които са ме намирали за привлекателен и аз тях също, но дори в такива ситуации аз никога не мога да убедя себе си, че е това е така, сякаш мозъкът ми просто не може да приеме, че е възможно това наистина да е така и затова дори в случаите които съм имал шанс, съм го пропилявал и все още не съм имал връзка. Дори когато някой ми направи комплимен, аз не знам как точно да реагирам, защото това е сякаш некомфортна зона за мен. В последно време се опитвам да правя някакви малки крачки към това да се чувствам по-добре в кожата си. Започнах да се обличам по начин който ми харесва повече и започнах да си пускам дълга коса, което е нещо което винаги съм искал да направя. Това лято също така се получи, че се запознах с много нови хора и започнах да бъда малко по-социален и да излизам доста по-често от преди, което може да не звучи като много, но за мен е значително подобрение. Проблемът обаче все още остава, че съм страшно неуверен в себе си. Има моменти в които си казвам, че всичко е ок, че съм напълно нормален човек способен на това да бъде обичан, но има и моменти в които се чувствам като най-гнусното същество на земята което трябва да се скрие от обществото за да не му пречи. Реално знам(или поне се надявам), че голяма част от нещата за които се тревожа са само в главата ми и на хората всъщност не им пука чак толкова много колкото аз си мисля, че им, но отново сякаш някак си не мога да го повярвам и продължавам да се вманиячавам в неща които сигурно не са чак толкова важни. Не знам дали някой от вас е бил в подобна ситуация, но ще съм ви страшно благодарен ако ми дадете съвети за това как аз да се измъкна от нея.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 0a056449b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Когато се появи онази "гадинка" в главата ти да ти говори, че не си достатъчно добър, хубав т.н. и отговаряй "изчезвай, не съм ти искал мнение. Знам, че съм добър, хубав и тепърва ще ставам и повече, ок съм си в моята кожа" т.н
Говори със себе си ;) ще видиш, че има ефект.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: e31dafe55d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Стой си сам. Ти си толкова комплексиран, че ще съсипеш което момиче се хване с теб. Има една такава приказка: която се хване с тебе, в черни пелени трябва да са я повивали. Бъди разумен и не повличай в бездната някое беззащитно момиче да ти търпи истериите. Знам много добре какво е да имаш вземане-даване с комплексиран индивид, който си излива цялата породена от неувереност злоба върху партньора. Има всякакви проститутки, по-евтини, по-скъпи, прецени си с какви финанси разполагаш и на първо време ползвай тях. Тръгвай също веднага на психолог, без специалист няма как да се получат нещата. Препоръчвам също и преглед при дерматолог.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8ca8fba569
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей, аз съм в абсолютно същата ситуация, само че съм момиче и съм на13. И аз се възмущава когато някой ми направи комплимент, защото почти никой в училище не ми говори и това някой да дойде ей така и да ти каже, , Здравей, имаш хубава коса" например и на мен ми става малко странно. Ще ти кажа нещо: ние двамата с теб никога няма да спрем да мислим за пова какво мислят за нас. Не, че те закачам, но това е истината.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ebb56f0d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Аз съм момиче, но като чета какво си написал се припознавам и то много. Всеки път като се притеснявам от хора или като съм в някоя компания си казвам, че зоната ми на комфорт ще ме убие. Опитвам се често да излизам извън нея малко по - малко и така се свиква. Всичко е в главата ти, гледай да не преосмисляш нещата толкова много.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4f5c987f6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Започни да работиш, спести пари и отиди на кометик или на дерматолог за външния си вид. Ходи редовно на фитнес да направиш тяло. В днешно време външният вид може да се поправи. Иначе си повтаряй , че се обичаш и се уважаваш всеки ден. Поработи върху себе си. Нищо не идва даром.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ec338b26de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Мини на нофап, ще ти спаси живота

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4f5c987f6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Казвай си всеки ден, че се обичаш и уважаваш. Приеми се такъв, какъвто си. Ходи редовно на фитнес, за да направиш фигура. Отиди на козметик, ако имаш пъпки и пр. Всичко се оправя.. Успех.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8784e03395
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   - Избери си позитивни утвърждения и ги повтаряй всеки ден по ня...
колко пъти;
- Тръгни на един силов спорт и на един социален спорт - танците са чудесно решение, ще те накарат да започнеш да приемаш по-добре себе си и ще те срещнат с нови хора;
- Намери откъде идва ниската ти самооценка и работи върху проблема.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4e34e3ac41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз съм по абсолютно същия начин само че съм на 15( момиче)
За пъпките и белезите не си виновен, посто трябва да приемем този факт (и аз имам за жалост). Съвета който може би мога да ти дам и да излизаш по-често от комфортната си зона. Но според мен с времето ще го израснем, или поне може да се надя

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: e8f8670b04
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Доста хора включително и т. нар. "алфа" мъжкари са минали през такива периоди, няма кво да се плашиш. Тайната която ще разбереш след много години е... че буквално няма значение как изглеждаш а колко самочувствие имаш и колко дар слово/хумор притежаваш. Очевидно второто е доста по-трудно да се научи (но не невъзможно), така че има две неща които ще ти дадат самочувствие да отвееш 90% от гадженцата около теб - да понацепиш малко пихтиестото ти тяло или да изкараш някой лев. От двете пак второто е по-трудничко (все пак сме в България), така че взимай най-скъпата месечна карта за фитнес дето ти е пред очите (за да имаш допълнителен стимул да ходиш) и дерзай. Останалото ще дойде от само себе си лека по лека, а ултимативната цел е да се почувстваш достатъчно уверен и доволен от себе си, без да ти трябва одобрението и/или задължителното присъствие на нежния пол. Само знай че шорткъти няма - нито във фитнеса, нито в живота, всичко се постига чрез яко бъхтене и хъс, опити, провали, падане и ставане, дори и тия на които гените/наследството им е дало наготово дишат прахта след време :).

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 79d3035682
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   И аз бях като теб. Малък си още и сега е момента да проумееш, че за всеки влак си има пътници. Аз пък вече се имам за красив в лице (за разлика от преди). Много съм слаб и не приличам на мъж, какъвто би трябвало да съм на моите години. От разминаване по улицата пък защо да се притесняваш? Виждаш някоя "красавица", а тя горката като се прибере вечерта и си избърсва "красотата" с една салфетка или мокра кърпичка. Всичко е толкова фалшиво в днешно време, а на теб ти пука... Я се стегни! Описанието ти не значи, че няма жени които да те харесат! И сам си се убедил в това. Спри да го мислиш! Събирай се с приятели, върви на някакви места, където се събират повече хора. С времето ще разбереш, че притеснението ти е било абсолютно излишно и глупаво и ще те е яд, че не си го проумял по-рано. Слушай ме. И аз притеснителен тип като теб. Щом на мен е спряло да ми пука, значи и ти можеш! Успех!

М34

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 51f0da1647
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Първо ти си още момче, правилно се определяш. Едва на 18г. си, на този етап малко момчета имат "връзки", та дали те е срам или не - не е нещо особено важно. С години ще започнеш да ставаш мъж, да виждаш нещата по различен начин, тепърва да добиват самочувствие. Останалото е нормално за 80% от момчетата на твоята възраст. Все пак има и притеснителни мъже, но с годините и опита нещата стават малко по-различни. Няма лошо в това да не си тип "вижте ме кой съм аз", даже напротив - хубаво е, различно е. Всеки човек е такъв какъвто е и реално не можеш да избягаш от себе си, а и няма нужда да го правиш. Няма нужда да се променяш, а и ти реално още си момче. Абсолютно нормално е да си притеснителен, стеснителен и т. н. в женска компания, прш положение, че нямаш опит в това. Бъди просто себе си и не си набивай комплекси. За всеки влак си има пътници и абсолютно никой не е харесван от всички. Колкото и да си красив или не, късо постиган или с дълга коса, отпуснат или със супер тяло - винаги ще има хора, които няма да харесват нещо в теб. Винаги ще има и такива, за които ти си супер компания и сродна душа по дадени параграфи. Така, че не се вманиачавай и просто бъди себе си.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 82132b2b5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Здравей, аз съм на 13 и съм момиче. Аз съм в същото положение. Спокойно, не си единственият. Ще ти кажа нещо, но не се обиждай. Ние никога няма да се измъкнем от тази сфера в която сме попаднали двамата с теб, винаги ще мислим какво си мислят околните за нас. Това е нещо като черна дупка влезеш ли там няма излизане.

 
  ...
преди: 2 години, 28 дни
hash: 1e62625b26
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Здравей, аз съм момиче, на 14. Ще споделя какво мисля. Първо да кажа, че аз също имам огромен проблем със самочувствието. Разбирам те...Съветът ми е да почнеш да приемаш красотата си, външна и вътрешна, понеже всеки човек я има, като нещо уникално. Всъщност, хората с ниско самочувствие, не виждат точно тази красота. Но знаеш ли, ако срещнеш някое момиче, което наистина те обича, не само ще те харесва такъв, какъвто си отвън, ами и ще знаеш, че те обича, заради характера ти, душевността ти, заради това, което е отвъд. Ще видиш...
А, и между другото, когато започнеш да приемаш своите уж ,,недостатъци", да се опитваш да се справяш с тях, в случая - проблемът е със самочувствието, когато се цениш такъв, какъвто си, ще видиш как всичко ще се промени. А за любовта - важно е сърцето...
Ако има още нещо, аз съм тук за съвети и подкрепа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker