Много силна болка от цикъл - моля за съвет!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Много силна болка от цикъл - моля за съвет!!!
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1499 пъти
Здравейте всички. Може ли да ми помогнете?
Аз съм 14-15 годишно момиче и имам много болезнена менструация. Редовно ми идва (е, сравнително редовно), но всеки път ме боли корем и понякога гърба. Дори в момента страшно много ме боли корема и едвам седя. Правих упражнения по-рано (по принцип рядко правя упражнения по време на менструацията) и за 45 минути някъде бях добре.
По-късно обаче... Просто не знам какво да правя. Помогнете ми, моля!
Чайове ли да пия, масаж си правих отзад на кръста (долу при опашката), лежах на кравайче, пих вода. Нищо не ми помага. Моля, кажете ми какво да направя, на вас случва ли ви се?
За "прим ойл" съм чувала, че ппомага, както и някои видове противозачатъчни. Но не съм ли малка да ги пия. Не е препоръчително, пък и родителите няма как да ми дадат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: d9fc1c3518
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Ако си много зле, могат да ти изпишат нискодозирани противозачатъчни - не си малка за тях. Това, за да се намали болката и за да знаеш кога точно ще ти дойде, за да започнеш да взимаш обезболяващи. За обезболяващи не се чака да се усили болката. Ако си на противозачатъчни се взимат още от деня преди менструацията. Ако не си, усетиш ли че те боли, взимаш веднага. Пила съм почти всичко - но шпа, солпадеин, спазмалгон, аулин, аулин 2 спазмалгона. На мен най-много ми помага Профенид супозитории (да е жив и здрав докторът, който ми ги изписа). Консултирай се с гинеколог преди да предприемеш каквото и да било. Тези хапчета са за сериозни случаи, които те поставят на легло и в адски мъки. Чайчета и масла може да помогнат за леко неразположение. Ти си знаеш най-добре.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: e59f9e5aff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Дексофен, само това ми помогна, приятелка ми го каза. Много е добро.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 737492774c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Имах същия проблем като теб, какви ли не хапчета пробвах, но единствено лекарството нурулин дуо ми помогна и то неописуемо много. Опитай го, по една таблетка веднага щом ти дойде, може да взимаш нова, ако отново се появява болка.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 54e4c2c656
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   На мен само и единствено кафетин менструал ми помага, нищо друго, нищичко.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c2f6d9a6ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей,
аз също бях като теб като по- малка и оървите два дни не ходих на училище дори. Има едни възглавнички с черешова костюлки за микровълнова. Предназначени са против колики при бебета. Много успокояват. Пиеш си хапчето загряваш си възглавничката слагаш ск я на стомаха и лягаш. Друго нещо което ми помага е че спя с чорапи когато усетя че ще ми идва. Колкото по- ми е студено, толкова повече ме боли стомах.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 209f515814
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Има едни прахчета, които се наричат Oki. На 100% съм сигурна, че ще помогнат, те са за всякакъв вид болка. Имах приятелка с такива проблеми и и бяха казали, че има полип на матката. Не е опасно, но заради него цикъла и беше ужасно болезнен и повръщаше от болка. Може все пак да направиш един бърз преглед на генеклог.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ab7a062bbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Благодаря ви много! Оправих се, взех само 1 хапче "Прим ойл". Препоръчаха ми го след преглед при гинеколози за първия ми цикъл преди 1-2 години някъде. Майка ми ми даде, тя знае, че е силно лекарство. Просто рядко ще ги пия, ако (да не дава Господ де! ) пак ме боли толкова много.
:)

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: d9fc1c3518
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Гледай нещо с кетопрофен - според моя опит това е най-ефективното НСПВ за болезнена менструация.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: d2859d102d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Имх същия проблем като теб. Какви ли не прахчета, спазмалгони, не помагат. Една баба ми каза, по време на овулация да масторбирам всеки ден. И мисля, че това ми помогна. Има стягане в Кръста но поносими. М16г

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 6e362afa00
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте (: Аз от ученичка имам хормонални проблеми и лошото при мен е не само болката, а се получиха с годините още повече здравословни проблеми като окосмяване и други.Съсиреци големи съм имала докато съм била ученичка -страшно болезнени -докато излязат. Там е работата при мен ,че по-страшна болка имам в единия крак -още седмица или дни преди да дойде менструацията и никакви обезболяващи не помагат. Каквото съм сменила през годините -Но-Шпа , Спазмалгон,Кафетин, Не помня всички имена вече смених много и не са имали ефект .Болките са ужасни буквално и ми пречат да спя даже. На майка ми през годините съм и казвала,но тя не е от тези ,грижовните (това е отделна,тема- няма да изпадам в подробности) Имало е много периоди,когато ми е спирало с месеци от ученичка още ,сега съм на 30 още си ги имам тези проблеми с нередовен цикъл или се случва 2 пъти през 2 седмици период в месеца да ми дойде. Но болките наистина са ужасни и то повече в крака . Стигнах и до противозачатъчни,когато спря от период някъде около половин година. И освен ужасните болки в корема и крака ,получих и още повече окосмяване и по лицето. А хората,ме унижават и говорят глупости за мен ,заради външността ми-особено мъже-те не знаят какво е. Имате ли някакви подобни болки в краката и какво бихте ме посъветвали ?

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 437c789117
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Като начало върви на лекар. В тийнеджърските си години бях като теб, нетърпима болка, ниско кръвно, до степен, че са ме прибирали от училище полуприпаднала, направо ги бях изплашила. Накрая отидох на лекар и се оказа, че съм с поликистоза и имам огромна киста. Махнах я само с лекарства, но после доста време бях на противозачатъчни, нищо, че бях девствена. Целта беше да ми се регулират хормоните и да нямам повече кисти. И, о, чъдо, болката почти изчезна!
Сега съм на 35, цикълът ми е редовен, нищо, че от години не пия лекарства и почти нямам болка. Явно най-накрая тялото ми е почнало да работи както трябва.
Така, че съветът ми е, не отлагай, а си запиши час за преглед. Щом си девствена, само ще те гледат на видеозон, нито боли, не няито нищо. Е, малко лепнеш от гела. :) Обаче ще си сигурна, чмаш кисти, което е много важно!

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: eb8f7b8130
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Помисли защо семейните почти нямат този проблем. Редовен полов живот. Ако не масторбираи. Семейна на годините може би на маика
Ти

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: ab7a062bbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ееее, няма как да водя полов живот! Нямам приятел, не се чувствам готова и ако вкъщи разберат.... :)
Но иначе не се бях замисляла за семейните хора и смятам че има логика.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker