Труден живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Труден живот
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 3205 пъти
Темата ми е малко срамна, но много ме притеснява. Скоро започнах училище, но ме е страх да отида понеже нямам какво да облека. Нашите нямат много възможност и на зима си купувам само по 2 блузки, които от носене се захабяват лесно и за другата зима оставам без тях... няма какво да облека и не ходя на училище и много ме е срам... :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 682ab84855
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От къде си?

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 62181e4126
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Колко си голяма, напиши от къде си, какъв размер носиш, мисля че ще помогна с каквото мога.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f401c34a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Хей, няма от какво да се срамуваш изобщо.. Но ще ти предложа нещо... Ходи да пазариш от магазини втора употреба. Пърчо, че дрехите са маркови и второ, че една блузка излиза по-малко от 2 лв. Спестявай от джобните, които ти дават(колкото и да са те). Аз сега примерно в у-ще си купувам едни солети примерно и се наяждам и останалите пари- 1 и нещо ги слагам в касичката. Не мога да кажа, че сме бедни, но аз пък пестя от най-малкото нещо, колкото пари и да имам. Така че търси алтернативи и да имаш много дрехи не е най-важно. Може да ходиш с 2 блузи и едни дънки на училище, но важното е да си здрава и щастлива така че горе главата!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 3bc39f43c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И също така на колко си?

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: ce3e230f19
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Може би си се сетила, но все пак пробвай във вторите употреби... трябва доста ровене, но има страшно хубави дрехи за по 5-6лв. Миналата зима си взех палто на Мango за 10лв. :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f13bf5eb92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   С 20 лв в магазин за дрехи втора употреба ще си купиш доста неща. Има блузки за по 2-3 лв, дънки за 3-4-5 лв. Переш ги и си ги носиш със здраве.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 80a10a7889
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Колко си голяма, как изглеждаш? Може някой да помогне. Примерно дъщеря ми е на 14, доста слаба и понякога подарявам или слагам на контейнера дрехи, които вече не носи. Другото е магазините за втора употреба. Наред с боклуците се намират и доста прилични и съвсем евтини неща. Неи имаме средни възможности, купуваме на децата си дрехи в разумни количества, но аз си купувам и от такива магазини, а даже и на децата от време на време, защото има много запазени и дори с етикет. Така, че пиши от къде си. Не трябва да се срамуваш, въпреки, че знам как во значение отдават тийнейджърите на дрехите. Моите деца са сравнително скромни, а дъщеря ми нарича прекалено наконтените момичета "кифли", но чувствата ти са разбираеми.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 04d91322a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Да, кажи от къде си. Ако си момиче мога да ти помогна. Няма да са, нито много, нито нови дрехите, но няма и да са парцали (просто някои запазени неща, които вече не ми стават или не нося). :)

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 464504c4ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   няма нищо срамно в това да си беден!
И на мен не ми е лесно, но какво да нправя?

кажи от къде си, на колко години си, момче или момиче си?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f450892531
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Браво на съветите горе.
Аз лично мразех преди магазините втора ръка, ама сега са отворили страхотни магазини! Заможна съм, но пак си купувам дрехите САМО ОТ ТАМ - марки има, които не са представени в България и не можеш другъде да си ги вземеш, станах приятелка с продавачките и си пием и кафенцето с тях - защо не?
Ако искаш, дай някакъв мейл адрес, за да може хората да се свържат с теб и да ти изпратят дрешки и други неща за училище.
Прати си размерите - височина, тегло, кои номер дънки носиш, блузки, якета, обувки. Сигурна съм, че доста хора ще могат да ти изпратят неща от децата си, или от самите себе си.

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 886f6c2245
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не се срамувай и аз съм така.. е не точно имам много дрехи но не са достатачно.. секи ден съм с едни и същи и така имам 3 горнища едно розово и едно светло розово.. тях ги нося само като се исцапа едното обличам другото и така секи ден.. е не съм чак кой знае кфо.. добре съм.. но проблема е че в мойто даскало приятелите ми абе сички който познавам.. всеки ден са с различни и нови дрехи хубави удобни.. красиви.. а аз обекновено с горнището ми някой клин кецовете.. и така.. сега идва зима и секи е с якета обаче хубави модерни ама и скъпи.. а аз не мога да си го позволя миналата година ми бяха купили ч яке и то едно цхервено дебело кат шуба.. на "ПИНГВИН" приличам с него.. едно друго имам не помня от каде е.. някфо кафяво то пък ми е малко и късо.. и сега си ходя с горнища а на вън е студено а мойте фр са с якета нито дебели нито тънки нормално като за есено време а аз имам яке като за северния полус!! много се срамувам понякога не ми се ходи на училище.. и сега започвам да търся работа.. имаме пари не мога де се оплача но тези неща струват малко скъпо.. а и ако си купя ч нещо трябва да чакам до другия месец за друго!! омразна ми отчаяна съм... винаги съм гледала съпите и хубавите, модерните неща при другите.. а аз с едно НИЩО.. наще ако земат да ми купят някоя дреха ми купуват или нещо децко или модела който аз не нося примерно дънките не ги нося с широко там от доло на краката ами тясно и прилепнало.. и така. или купуват някви дърташки за мен неща.. се пак съм на 14 и за мен тези неща са дърташки така да го кажем.. и вече като чуя "аууу, много хубаво яке видях иди да го видиш и да ти го купим ем не е скъпо".. и ми става ясно и изобщо даже дума не казвам.. не че не е скъпо ами ГРОЗНО!!! .. такаче по добре си намери работа слет училище се някаде биха те приели да подреждаш шкафове или нещо такова..

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f450892531
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, много си странен човек - отиди във втората употреба, там дрехи ХУБАВИ и МАРКОВИ всякакви!!!
Казвам ти, аз съм заможна и пак от там си взех целия гардероб за есента, супер якенце си взех на Манго, страшни дънки, ризки - ВСИЧКО.
Дойде едно момиче с майка си, много намусено - трябваха му бели ризи за училище, защото имали униформа. Изкараха му хубави ризки, всякакви - пробва, станаха му, но не взе. Май му беше унизително, а си личеше, че пари нямаха.
Смея си се под мустак - сърдитко Петко, празна му торбата. Аз си взех чудесни 3 ризи на Еспри! Едната знам, че е поне 50 евро иначе. Освен това дрехите вече не са на купчини, а тези магазини са и като бутици, има с избрани дрехи малки магазини втора употреба. Дори в класическите „за ровене“ се намират чудесни дрехи. Един ден преди зареждане има допълнително намаление - за 2 лв. има ризки, якета за по 10 лв и то МАРКОВИ. Имат и маратонки, и обувки - те са дори нови, взимат ги от Западна Европа от лагерите там, защото не са ги продали. Същност, голяма част от дрехите не са употребявни, а са пак от лагери, залежала продукция. Ама хайде, комплексирайте се и плачете у дома, вместо да предприемете нещо... А, ако сте в гимназия - учете за стипендия за добър успех, социална и без това трябва да можете да вземете. На вашите години бях също много бедна, но това не ме е правило нещастна. Носих най-евтините дрехи, дори пролетното яке на баща ми - втора употреба, същност за ски някакво... и пак бях най-известното момиче в училище, завърших втора по успех в гимназията, а нямах бална рокля и тоалет, за да си взема дипломата - е и? Аз съм си аз!
Днес имам пари, но знам стойността им. Никога не бих дала 50 евро за една риза, въпреки това искам да нося маркови дрехи. Решението е втора употреба, освен това са много готини хората, с които се запознавам там. Човек разтоварва, дори нищо да не си хареса, а ако взимате една стипендийка от 20 лв. - скоро цял гардероб може да си сглобите. Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: dc77e3a68c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От това въобще не трябва да се срамуваш! ... Заради срама си ли не ходиш на училище(че не разбрах)? !! о. О

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 272abb4541
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Aз също те съветвам да кажеш от къде си и да оставиш мейл или нещо друго,защото виждаш че има хора, които искат да ти помогнат

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c2c9c0f522
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Я по-спокойно. Криза сме, всеки обвинява нея, около 50% са точно като теб. От какво да те е срам- защото все пак имаш дрехи или... Опитвай да съживиш старите блузки, нали се сещаш някакви щампи, има си и картинки за прешиване (чието име не помня :D), както и купища емблеми и значки. Спестявай малко от джобните или въобще, от където можеш. Както казаха по-нагоре от втората употреба има велики маркови дрехи. Казвам ти страхотни са, запазени, още с етикета, махаш го слагаш в пералнята и си готова и спретната. В Казанлък примерно знам, че има невероятни дрешки, както и много такива магазини. Има си милиард трикове, не е срамно, напълно нормално си е, аз лично бих ти помогнала, ако си от моят град. Кажи от къде си или направо някакъв е-мейл и ще видим кой точно от кандидатите ще помага ;).

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 4ce364c40d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Аз съм готова да ти помона осави имейл ако се страхуваш да дадеш твоя направи си друг имейл с друго име и от там пиши и се надявам модераторите на сайта този път да направят компромис и да побликуват коментара ти когато си оставиш имейл или скайл, аз съм готова да ти помогна защото знам как се чустваш!

/Мариела/

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker