Дойде ми! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Дойде ми!
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 2087 пъти
Здравейте! Момиче на 13 съм. Днес докато учихме онлайн, започна да ме боли много корема ниско долу, мислех, че болката е причинена от храна, но не мина. Ходих до тоалетната един път, нищо ми нямаше но на втория имаше няколко капки много бледа кръв. Казах на майка ми, тя веднага ми даде превръзка, направи ми чай, всичко е наред. Аз съм развълнувана. Но проблемът е, че доста ме боли корема. Не искам да пия хапче, но не е много приятна болката. И също така искам да питам жените, как да се отърва от притеснението да не ми протече. Дори днес с толкова слаб цикъл, като излезнах до магазина умрях от притеснения. Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: 6c956763ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Свиква се с това притеснение иначе аз си слагам тоалетна хартия върху превръзката и където не стига знам че звучи малко странно но това ме е спасявало аз ползвам само нощни пробвай няколко вида превръзки за да видиш кои са ти удобни а за болката освен хапче на мен ми помага да лежа на топло и си слагам възглавница на корема но понякога и това не минава просто трябва да изчакаш няколко дена и толкова

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 9bc967b9f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Честито!
Недей да се притесняваш, първи път ти е и е нормално да не протича както обикновено. След време вероятно ще стане редовен и няма да е прекалено кратък. За болката наистина е по- добре да не приемаш лекарства, а да правиш леки упражнения ( менструацията не е оправдание да не спортуваш! ) и да си вземаш топли душове. Води си менструален календар и, ако се притесняваш от нещо, говори с майка си. Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 7141a96d9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Дамските превръзки на Always са много добри. Имат отбелязани цифри съответно 1, 2, 3 и капки. Моята дъщеря е на твоите години и ползва превръзки с номер 1 за първия и последния ден. Превръзки с номер 2 за втори ден с 5 капки. Превръзки номер 3 с 7 капки за 3-ти ден и за през нощта на 2-4 ден.
С превръзки номер 3 със 7 капки и индиговисиня/лилава опаковка на Always няма абсолютно никакъв шанс да ти протече. В общи линии е почти невъзможно и с розовите и оранжевите от номер 2 в обилните дни, стига да ги сменяш по-често.
Случи се два пъти да дам на дъщеря ми Панадол, защото я болеше. И на мен първият цикъл ми беше болезнен, но за толкова много години ме е боляло само още 2 пъти.
Не се безпокой, с подходящите превръзки е невъзможно да протечеш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 3f15466bd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   При мен помага Спазмалгон, както и папаверин. Има я болката, гадно е, но се преживява.
Най-доволна съм от превръзките на Либрес - има различни размери за различните дни. Ако ги сменяш редовно не би трябвсло да има проблем. Бъди спокойна и не се притеснявай -случва се на всички жени :)

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: c0e6679a45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей!
И първо честито!
И аз бях на твоята възраст, когато за първи път ми дойде, болката в корема е нормална, но ако ти създава проблем или е твърде силна може да приемеш болкоуспокояващи като Спазмалгон и/или Бусколизин, също така можеш да си сложиш нещо топло върху корема, топлината помага за намаляване на болката.
А за протичането просто пробвай различни дамски превръзки и намери тези, които най-добре ти пасват на силата и интензитета на изхвърляне на менструалната кръв, също така ги сменяй често.

Ж, 24г.

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: fd4ed999f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Аз ползвах тампони. Те не протичат като превръзките.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: dd6b6bbe73
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Без хапчета трудно ще минеш. Спазмалгонът е добър, но и обикновен Парацетамол ще ти свърши работа. След около час и те отпуска. Можеш да пробваш да лежиш сгъната и краката към корема, минава малко, но лично аз без хапчета не мога. Топлината облекчава болката, може да пробваш грейка да си сложиш на мястото. На някои им помагат упражненията.
Притеснението трябва да го преодолееш, ще ти се случва всеки месец доста годинки. Носи си в чантата превръзка, чифт бикини. По време на път съм си носила и друго за преобличане-клин или панталон. Просто за всеки случай.
Няма как да не се изцапаш изобщо, случва се. Гадно е, наистина. Носи по-тъмни дънки, панталони или клинове в онези дни. На черен клин някой трудно ще забележи нещо. Ако е нещо бяло, жълто или друг цвят, повече ще си личи. Не се обличай цялата в черно, но с течението на времето и циклите, ще разбереш кои дни ти върви повече, какъв ти е цикъла.
Първият път, когато ти се случи, ще се почувстваш неудобно и ще те хване срам. Не бива, това е тялото ти и не може да го контролираш. Колкото и да внимаваш, колкото и да са качествени превръзките, винаги може да протече. Просто сменяш всичко и си готова. Ако някой тръгне да ти се подиграва за това значи е пълен глупак.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 5908ab39ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От Авторката: Благодаря Ви много за коментарите! За сега протичат само нощем и то не винаги, но какво да се прави, ще свикна. И още веднъж, благодаря на всички, които отделиха от времето си, за да ме посъветват! ❤️

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 73b6063438
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За болката
Опитай се да отпуснеш тялото си на пълно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 31fc180ad5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Помня като бях на 11 и ми дойде за първи път. Вече съм почти на 18. Аз лично с болките се справям само с хапчета. Мразя хапчета, но в това състояние съм готова на всичко за да ми мине. Аз винаги съм била с наднормено тегло, но през лятото отслабнах страшно много защото тренирах. Преди да тренирам болките бяха отвратителни. Имах чувството че ще умра. Повръщах, свивах се от болки и просто беше ужасно преживяване. След като почнах да тренирам(извън цикъла ми в началото) почна да ми идва редовно и не ме болеше толкова много. Толкова се подобри състоянието ми че вече дори като съм в цикъл мога да тренирам, а си мислех че е невъзможно.

Аз все още имам страх от течението. Мразя когато съм била седнала дълго време и накрая като стана се усеща все едно се напикавам, или извднъж от нищото се почне. Но с този проблем аз съм свикнала. Имам го, но в началото беше по-зле и с времето просто свикваш.

 
  ...

...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 6c956763ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   За болката ако не си вкъщи през целия ден няма как да ти мине освен ако не пиеш хапче, а за страха от протичане свиква се с него аз затова ползвам само нощни превръзки(те са най-големите и дебелите) и ще ти кажа един хак който не ми се вярва някой друг да го ползва ама слагай тоалетна хартия върху превръзката и оттам където вече превръзката свършва(на теб или на други хора може да ви се струва гнусно но това ме е спасявало)

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 807bdb3dd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   С времето се свиква. Ака се притесняваш, че ще протече си купи по голями превръзки. Относно болката при мен също винаги е била много силна, дори непоносима. Ако твърде много те боли пии хапче. Ако чак толкова не искаш да пиеш хапче е хубаво да си стоплиш и да се опиташ да отпуснеш тялото си. Много е важно да ти е топло.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker