Едно мълчаливо момиче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Едно мълчаливо момиче
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 3899 пъти
Здравейте! Аз съм момиче, малко срамежливо и мълчаливо. Когато съм с близките и семейството си съм себе си и общувам нормално.. А когато отида в училище, затварям се в себе си и ставам мълчалива. Просто съучениците не са ми приятни (има изключения) и не ми се говори с тях. В междучасията не правя нищо (понякога отивам до тоалетната или стоя на прозореца, само това!).

Но това не е проблем за мен. Проблемът е, че някои от съучениците ми се еб*ват с мен и ме обиждат. Не знам какво съм им направила, че да се държат с мен по този начин. Може би е заради външния ми вид, не е хубав, но защо трябва да ми го натякват?!

Исках да споделя това с вас, за да ми олекне и да си изкарам "яда".. 100% съм сигурна, че искат тотално да ме измъчат, но НЯМА да стане. Те се мислят за много важни и над моето ниво. Ами да си мислят. В един момент ще им омръзне и ще разберат, че не ми пука какво говорят за мен. От сега нататък няма да ги слушам и да се ядосвам заради тях.. Докато пишех тази история, реших да не се тормозя заради някакви си лигави хлапенца и да продължа напред.

Може би малко тъпо звучи всичко това, но.. както и да е ;д

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: c912325bff
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това, каква си в очите на другите, зависи изцяло от теб. Логично е съучениците ти да се държат по този начин с теб, щом сама се изолираш от тях, както сподели. Опитай се да бъдеш по общителна, по усмихната, говори с другите и се поинтересувай от това, от което те се интересуват, за да се получи и обратното, опитай се наистина да помогнеш на някого с проблема му, това ще бъде оценено. А относно това, че не ти пука.... моля те.... много добре знаеш, колко ти е мъчно... промяната ще дойде само и единствено, ако направиш нещо по въпроса.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: ec9a1b234f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1 е 100% прав. Добавям, че не е зле, ако се опиташ да направиш нещо по отношение на външността си. За себе си, не за тях! Особено, ако имаш проблем с фирурата си, там всичко е в твои ръце. Косата също е лесна работа, а младо грозно лице няма. Не вярвам да ти е толкова лоша външността, само че не си поддържана

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: fc5db0f35e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Да, прав/а си. Благодаря за съвета :).. Ще се опитам да стана по-общителна(да се променя) и се надявам и съучениците ми да се държат по-добре с мен.

-От авторката

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 167aee76f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съгласна съм с номер 1, всичко опира до самочувствието и самооценката. Когато ми е зле и упреквам себе си за всяка минимална грешка, когато си мисля колко ми хвърчи косата, или как дрехите ми ми стоят зле, хората го забелязват. Но ако съм си весела и се забавлявам, следователно, с добро самочувствие, никой нищо не ми казва. Ако ми каже го затапям с 2 думи и се спира. Опитай и ти, затапяш ги директно, ходи си из даскало, обикаляй, слушай музика, ако искаш и се гримирай с толкова грим че да не се знае как ти изглежда лицето всъщност- важното е ти да се харесваш и да ти е добре. Повярвай ми с упреци, колко зле е външният ти вид най-много да си съсипеш живота, айде повечко позитивизъм.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: dde36983c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Няма грозен човек всеки си е по своемо красив аз преди правех като тебе обвинявах се че не съм хубава не общувах защото ме беше срам така се отдръпнах от съучениците ми и ннакрая знаеш ли какъв беше крайния резултат останах сама станах аутсайдер тогавя бях 7 клас живеех и все още живея в малък град останалите ми саученици си преместиха с по големия град да учат и останахме 10 човека в клас от там вече лека полека се сближих с тях но пак не е същото и въпреки че и това си е нещо и знаеш ли вече не си месля че съм грозна просто си направих една прическа на стъпала даже и грим не си слагам от време на време малко гланц и крем за лице и тва е ходя си естествена и си се харесвам също така гледам да съм по общителна здраво съм се захванала с ученето особедно с изучаването на двата чужди езика английски и руски и съм си казала че няма да се отказвам от целите си а те са един ден да завърша с добър успех да отида при майка ми в чужбина ще си създам една нова среда ще си подредя живота ще имам дорба професия и тогава ще съм много повече от тея дето се имат за нещо повече, сега ще ти дам един добър съвет ако някой те обиди или те засегне по някакъв друг начин отвръщай му не се оставяй аз започнах да правя така и някой като се напрай на интересен го затапвам с две три приказки и оня веднага се спича и постепенно започва да се държи по добре а макар и да не се държи по добре поне не се заяжда както преди, опитай и ще видиш че действа опитай да промениш външние си вид с някоя прическа някой лек грим или пък само един гланц ти си млада и нямаш голяма нужда също така си вдигни самочувствието не позволявай да те тъпчат съсредоточи се върху уроците и разходките ако няма с кого да се разождаш а ти се излиза вземи си домашен любимец и ходи да го разхождаш също така в твой плус ще е да тренираш всеки ден по 1-2 часа бягане ще ти се отрази добре можеш да правиш упражненията на Синду Крауфорд напиши в гугъл синди крауфорд и ще ти излязат клиповете така ако започне един спор който не прекъсваш асвен когато се в цикъл и започнеш да бъдеш по общителна и си намериш приятели наблегни и на уроците особедно на чуждите езици и географията аз така правя и чесна казано има резултат общуването ме зближи с хората, ученето и спорта ми повдигнаха самочувствието съветвам те да направиш същото!

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 665795d23e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Авторке, много добре те разбирам. Имах тежки ученически години, и до ден днешен ми е доста труден животът. В смисъл.. и аз като теб съм много срамежлив и стеснителен. Някак затворен в себе си, и точно поради тази причина е като цяло труден животът ми. Но се гордея с това че отстоявам себе си и съм успял някакси да се запазя през годините. Съумял съм да не се превърна в изкуствен и безполезен човек като тях, и може би за това повечето хора ме мразят и не ме приемат, може би щото за разлика от тях, се старая да бъда себе си и да гледам честността, моралът и изобщо добрите човешки качества. А днес ценностите не се толерират... толерират се простотиите, и безхаберието, просто щото е такова днешното време в което за жалост живеем. Ти бъди само и единствено себе си, вярвай само и единствено на себе си... Игнорирай всичко останало. Сигурен съм че за разлика от тях, ти си истински човек! Гордей се с това! Ако решиш че имаш нужда да поговориш с някой като теб... може да ми драснеш на ел пощата uzer_2@abv.bg Желая ти успехче :)

модератор - не публикуваме контактни данни по принцип, но в случая правим изключение временно. Моля, напишете в темата под формата на коментар, кога да го изтрием

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 6face0351b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако виншния ти вид не е добър подобри го малко..се пак повечето в бг станаха "кифли" и гледат външния вид..а това че не говориш с никого и те обиждат..се някога ще се промени тогава пък ще имаш много приятели ще се отпускаш повече..защото живота е като морето ту бурно ту тихо..аз преди бях винаги усмихната радвах се даже за това че дишам нямах тарпение да стане утре за да видя какво ще стане имах много приятели който тъкмо ме васприемаха като сестра ! имаха ми доверие и ме уважаваха.. и така намирвах приятели слет приятели компания имам няколко компания пълни с приятели който се чустваха добре с мен и аз с тях ! живота ми беше прекрасен пълен с късмет и усмифки..но един ден се промени заминах в друга държава която апсолитно не е като в БГ смисал сичко е много по добре от бг култура пари уважение не гледат дали си беден богат модерен грозен или красив..но не знам какво стана с мен затворих се в себе си имам няколко приятелки е то са 2 де който мога да ги срещам почти когато поискам с тях се отпускам и така..имам и гадже..но съм станала някаква затворена в себе си не съм както преди да карам хората да се смеят около мен..в училище пък само седя с никого не говоря освен ако ги попитам нещо или те мен и много рядко някое момче се базика с мен..и се усмихвам ..преди се радвах на въздоха дето имам че живея а сега искам час по скоро да спре..но заради майка ми го търпя още.. просто живота се обраща на опаки докато бях щаслива с фр усмихната радоста с късмет сега е всичко обратно..никакаф касмет,радост,приятели,нищо .. понякога се смея на сила че да не кажат че съм страна или скучна за да не спрат и те да излизат с мене защото ако спрат аз няма с кого да се сабирам! като тъжен клолн с маска на лицето съм !! направо се дрепресирах..мисля вече ще подлудявам постояно мисля..расеяна лицето ми е среанно..даже си викам че приличам на луда..нямам самочуствие а преди го имах ! такаче осмихваи се поне малко навирай се сред сапчениците си защото си в българия твоя роден език ! винаги можеш да говориш да си намериш приятели.. докато при мен от начало не знаех езика почти 1 година нямах приятели знаех само в къщи нета..магазина дскл..и тва е ..и от това станах няква как да го кажа .."ЗАДРЕСТИНЯЧКА"..и вече не съм както преди .. готиното,забавно и приятно момиче..преди толкова приятели имах че не можех 5 мин.да остана сама или нещо такова даже да ям..постояно бях с фр..даже ми беше омразнало от тях ! исках да съм за малко сама лъжех понякога че съм наказана за да не ме търсят..а сега си мечтая да съм както преди..такаче отпосни се говори някой ще те харесат други пък не но това не е проблем защото всеки си има вкус..един ден можеби ще искаш да върнеш дните на зат но няма да можеш и ще си останеш сама..такаче деистваи ! не се притесняваи за*би ги тези който не те харесат..:Д ;]]

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f57c701136
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Веси, ти ли си? Споко тука сме анонимни, ще ти разкрия тайната на успеха.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 0391eda67c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Съгласен с номер 6.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 2024326cd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Споко момиче, попаднала си на тъпаци. При мен положението е същото и преди и сега и разбирам за какво става въпрос. Много хубави неща е написал номер 6 и е адски прав. Наистина ценните човешки качества остават някак си неразбрани и простаците са по-уважавани от свестни хора като наш. Не се опитвай да се променяш и да се интересуваш от това, което вълнува другите, а по-скоро бъди себе си. Продължавай да не говориш много с тях ако не им харесваш темите и не смяташ, че са подходящи за теб хора. Щом се държат така те са едни тъпаци дето за нищо не стават и само се чудят как да се надсмеят на по-различните от тях. Просто бъди по-търпелива-все някога ще ти дойде късмета и ще намериш хора, с които да се разбираш, но засега продължи в същия дух, защото трябва да запазиш себе си.

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 04f1e4af46
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   И аз съм същата като теб. Те ме смятат за някаква си ученичка. Ако ги питам нещо и те тогава ми оговорят иначе въобше не ми обръщъат внимание. Много искам да имам приятелка която да споделям с нея и винаги да сме заедно

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 04f1e4af46
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Много е гадно като си без приятели. Вече 5 години съм така. дано да си намеря все някога добра приятелка

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0a5d5fb12b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Абсолютно като теб съм и аз ;д.... понякога им отварям уста.. обаче като ги затапя, после те ми се смеят и разправят на другите историята по различен начин и това ме дразни.. но виждам че май нищо не мога да направя :[...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 24764fdfe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Спокойно и аз съм същата на 12 съм

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5f82d605df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Номер 1, хайде моля ти се!

Защо да се променя, да става част от масата, като е много по-добре да се различаваш от елементарните простаци, водещи се само и единствено от първичните си инстинкти, без да обръщат и капка внимание на духовното? !?

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 19ee89468a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   "Логично е съучениците ти да се държат по този начин с теб, щом сама се изолираш от тях, както сподели. Опитай се да бъдеш по общителна, по усмихната, говори с другите и се поинтересувай от това, от което те се интересуват, за да се получи и обратното, опитай се наистина да помогнеш на някого с проблема му, това ще бъде оценено. "-какви са тези глупости? Защо изобщо пишете коментари като не знаете за какво става въпрос. Авторке, аз съм в същото положение от малък и ще ти кажа, че не трябва да се променяш и трябва да бъдеш себе си. Не ставай поредната кифла и лигла. Защо трябва да се интересува от това, от което другите се интересуват? Всеки си има свои интереси. Не трябва да те интересуват другите авторке. Те са идиоти и рано или късно ще загазят. Запази се такава каквато си, защото това те различава от тях, прави те уникална, различна от масата простаци. Не бързай да се съгласяваш с първите коментирали, а хубаво си помисли върху следните въпроси:1. Що за хора са съучениците ти щом се държат с теб по този начин? Никой свестен човек няма да се отнася с друг по този начин, колкото и различен да е другия. 2. Кое е по-добре:да се правиш на интересна за пред другите или да бъдеш естествена? 3. Кое е по-добре: да имаш фалшиви приятели, които изобщо не са подходящи за теб, или да имаш истински приятели, с които да се уважаваш и разбираш? Отговори си на тези въпроси и ще стигнеш до истината. Ако се промениш заради другите, ти просто ще си провалиш живота. На мен какви ли не глупости са ми говорили, какви ли не простотии са ми правили, но въпреки всичко продължавам да си бъда аз. Карай си както досега, гледай учението да върви, а пък другото-то само ще си дойде на мястото, когато му дойде времето. Ако прекаляват с подигравките и обидите кажи на някой-учител, директор, родители, училищен психолог-те ще поставят на място тези идиоти. Всичко ти го казвам от личен опит. А вече твое си е решението.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker