Имам проблем с оценките в училище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Имам проблем с оценките в училище
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 1479 пъти
Здравейте имам проблем с оценките в училище(8 клас).На последно място по усех съм в училище от класа.Оценките по немски ми са:2,4,4,4,6,4 по бел:4,3 по информационни:3 мат:2,5.Никога не съм имал толкова лоши оценки и за пръв път ме е срам от тях.В ново училище съм,което не е лошо едно от най-добрите в града ми.Срам ме от новия ми клас,защото си мисля,че ме мислят за някой простак,а аз не съм.Семейстовото ми взе много да ми се кара.Мойта цел е да влезна в уневирситет в чужбина,но семейството ми каза,че с тези оценки няма как да стане и е вярно.Също 2 седмици ме нямаше на училище и изпуснах не малко материял,но това не означва нищо.Чувствам се като нищожество,което ще е срама на родата и няма да бъдеще.Притеснявам се за бъдещето си просто и все още не намирам мотивация за учене.Не уча много,сядам и губя интерес много бърз и се разсейвам много лесно.Даже в момента трябва да уча,а вместо това пиша тази история с надеждата да получа някакъв съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: 2b27ca69fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Здравей, аз съм в 7-ми клас и съм момиче. И аз губя интерес към предметите дето не са ми интересни. Моята страст е Литературата обичам да чета, обичам и книги предимно фентъзи.Просто се опитай да не мислиш за нищо. Спри си интернета, изключи си телефона, затвори се в някоя стая и започни да учиш. Вичко става с воля.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 3da46bd28f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Учи усърдно . Ако не разбираш материала помоли учителя или някой съученик да ти го обясни. Трябва да влагаш повече време за учене. Когато учиш изгаси си телевизора, лаптопа и телефона. Мисли си какво искаш да учиш в бъдеще, трябва да влагаш старание и да имаш воля. Наспивай се добре, лягай си рано. Аз в 11 клас почнах да се подготвям за кандидат-студентските изпити, вложих много старание и време, и влязох в желаната специалност. Ставала съм в 4:30 часа, за да чета материала. Не се отчайвай, всеки е минал през етап да не му се учи, просто си набележи целта и си наложи да учиш.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: a850b6b21c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Пише се:
Моята цел е да вляза в университет.
Пише се:
материал
На твоята възраст пропуски се наваксват лесно, защото се помни много по-бързо. Трябва да помолиш по-ученолюбивите ученици да ти заснемат и да ти пратят по Viber или е-майл писаното по новите уроци. Трябва да ги попиташ кои са и внимателно да си прочетеш уроците
Ако има нещо неясно, трябва да попиташ родителите си. Щом имат такива високи очаквания към теб, трябва да ти отделят време и да ти обяснят.
Ако трайно не се справяш по определен предмет и родителите ти също не могат да помогнат, трябва или да се обърнат към съответния учител за индивидуална консултация, или да ти наемат частен учител.
Вместо да мислиш как си се изложил, мисли как може да си подобриш успеха. Преговори всички уроци но немски и по български до момента и виж какви пропуски имаш. Дали пропуските ти са от тази учебна година или от миналата?
Мисля, че е рано да се тревожиш, че няма да бъдеш приет в университет.
Мога да ти помогна и по български и по немски, ако имаш конкретни въпроси.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 932ca3c7dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Това нищо не означава, осми клас е най-стресиращият, тази година наистина наблегни да научиш езика, не толкова на оценките, аз в осми клас имах близо 40 двойки по френски език и въпреки това, завърших и стана човек от мене, заминах и за чужбина и се развивам добре, поне за момента. А отличниците от моя клас лапат мухите и чакат на майка си и баща си.
Ж22

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: e66e7c9889
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   На първо място приеми истината, че за да учиш и да е ефективно, трябва да ти е интересно, да изгаряш от желание да учиш, да развиваш потенциала си и да растеш. Примерно аз го правя, защото виждам, че всеки път, когато сядам да уча, ставам малко по-умен от предишния път и това ме мотивира, защото е готино да си умен.
Всъщност това, че всички в класа имат по-добри оценки от теб е сигурен фактор, че си на правилното място. Сигурен фактор, че имаш възможност да се развиваш. И обратното, ако беше в клас с тъпаци и беше най-умния от тях, това щеше да е сигурен знак, че не се развиваш, че си на място, което е на много ниско ниво

 
  ...


...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 7ab0fb5a5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Няма магически съвети. Основното ти занимание трябва да е учене. Сам казваш, че лесно се разсейваш, вероятно дремеш в соц. мрежи, играеш игри и спиш. До никъде няма да стигнеш. Учи редовно, пиши домашни, упражнявай се писмено, разказвай на глас. Ако остане време, тогава забавления. Храни се нормално и редовно, спи достатъчно, излизай на въздух. Това е.
Забележи, че в следващите години си постилаш пътечката, по която ще минеш. Дали ще е червено килимче или храсталаци и тръни, зависи от теб.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 4d50f715fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Лошите оценки са неприятен момент, но бих те посъветвал да не се впрягаш чак толкова. По принцип е нормално човек да си има силни и слаби периоди. Моят среден успех в между 6 и 9 клас се въртеше около 4 и малко, в университета също имах един период когато нижех 3ки, все едно по-висока оценката не съществува. Съответно цялата рода се късаше да ми трие сол на главата и да ми предрича мизерно бъдеще. Както вероятно си се досетил - нищо от тези им предсказания не се сбъдна - завършил съм всички степени на образованието си с отличие (една от тях в престижен университет в чужбина), първи в семейството съм с докторска степен, със сериозна позиция, в световна компания (и съответно сериозна заплата), така че спокойно - няколко двойки (и то в осми клас) няма да ти съсипят живота, стига ти самият да не се даваш. Не слушай какво ти говорят а просто намери сили и отдаденост да се върнеш back-on-track. Не е за тях, за теб е. Не се отчайвай и ще се получат нещата.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 16cb48874f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   СМятай колко си зле. При положение, че вече на знания за четворка се пише отличен. Дано има спорт, в който си добре.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 727e855b32
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Е, за съжаление има само едно нещо, което можеш да направиш. И сам си знаеш, че без учене няма как да стане.
След като имаш за цел да учиш в чужбина, нека товате мотивира. Представи си се след няколко години в избран от теб университет, учиш нещо, което ти харесва, живееш на страхотно място и имаш куп приятели... изглежда супер, нали?
Е, от теб зависи дали ще си там или не.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 4801c24ab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Просто спри да се срамуваш, обвиняваш, мрънкаш и учи. Никой не ти е виновен. Всичко е твоята сила.

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 5fa776d009
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе, не слушай почти никой от по-горните където те съветват да учиш и учиш, с воля, с самодисциплина и т.н. ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! Училището или по-точно БЪЛГАРСКАТА образователна система е една голяма ГЛУПОСТ, която няма да ти даде нищо и няма да ти помогне в бъдещето. Аз бих те посъветвал да заебеш още толкова даскалото и да се фокусираш върху себе си, бъдещето си и като цяло живота си. Да научиш как да мислиш за разрешаването на даден проблем или тъй нареченото инженерно мислене, да се ориентираш какво ти е интересно и да захванеш сам да се учиш в определена сфера, която има перспектива, било то за момента дори като хоби. Това би било например но счетоводството и финансите, ако обичаш фирми, ддс-та, сметки и прочие. Програмиране, ако обичаш да създаваш неща, хардуерна специализация, ако обичаш пък да човъркаш и сглобяваш, отделно пък химия и биология, ако искаш да си лекар например и да спасяваш човешки животи. Наблегни на това да научиш език/езици на добро ниво и не, не в училище, а в някоя частна академия, която издава сертификат, например от Харвард. Нещо подобно се изкарва за около година и имаш знанията и сертификата дори да преподаваш. Отделно обърни внимание на тялото си, тренирай, не е нужно да блъскаш като за състезание. По 1-2 часа, 3-4 дни в седмицата са достатъчни, 1 час колело или бягане и 1 час упражнения. Наблегни и на храната, махни повечето вредни храни и не ме разбирай погрешно, като излезете с приятели си изяж големия дюнер и изпий колата, но в по-голямата част яж домашна храна, научи се да се контролираш и да не се тъпчеш, да пиеш предимно вода и т.н. Направи промени в живота си за себе си, а не за другите и в момента, в който се изглеждаш добре заради тренировките, чувстваш се добре заради храната и начина на живот, умен си, понеже можеш да мислиш и решаваш, имаш знания в определена област, които малко други хора имат, а никой от връстниците ти и даже и по-големи, то ще бъдеш доволен от себе си, ще бъдеш щастлив, ще бъдеш спокоен, ще имаш бъдеще, ще имаш сигурност и просто ще живееш един пълноценен живот. А но все пак не отпадай от училището, бутай там с тройки и четворки колкото да мине.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 61fe67270d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Гледай уроци от Khan academy за математиката

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 659eff4486
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Хей! Някой от коментарите са глупави нападки, които с нищо не ти помагат, дори ти вредят, така че ... не се концетрирай върху тях.

Ясно е, че имаш проблем, но той едва ли е с метода ти на учене, а по-скоро е свързан със стрес. Говори с учителите си, училищния психолог и родителите си за това.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 5fd7e4db37
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   12 говори пълни глупости... Нагледал съм се на индивиди, които мислят така: "бутай с тройки колкото да минеш", "вземи едно диплома, колкото да имаш без значение по какво". Обикновено те винаги дават за пример разни известни личности, които са успели да постигнат нещо без диплома и това им служи като мотивация за това, че нямат нужда от диплома и да учат, друг е въпроса, че тези хора са някаква малка част от 1 процент ама нали трябва да мечтаем. ИНЖЕНЕРНО МИСЛЕНЕ се развива с решаването на много и различни задачи (математически, логически и т. н. ), а не с философстване. Много грешен съвет даваш, като даваш за пример програмирането и същевременно казваш, че няма смисъл да учи непрестанно и по много време. Не знам дали си наясно, но това е най-обемната сфера и там ученето е всекидневно и до края на кариерата ти. Задай си въпроса защо по върховете на всички сериозни фирми, правителства и като цяло всички важни структури стоят ОБРАЗОВАНИ, а не такива философи, които обясняват колко тъпо и безсмислено било образованието.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 534b721446
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Здравей!
Аз също бях така в 6 и 7 клас. Много често отсъствах, а като бях просто блях мухите. Не внимавах в часовете, тогава много неща се случиха в живота ми.
След като се примести в друго училище. Точно в желата ми професия, започнах с голямо желание да уча по всички предмети. Станах 9клас и това голямо желание изчезна(може би заради това онлайн обучение), учих колкото класната да не ми се кара, защото тя много държи на мен. И сега съм 10 клас и пак нямам такова желание. Просто искам само специалните предмети да карам. А другите като биология, химия, география, история и т. н. просто уча само за оценка.
Повярвай ми открий някаква мотивация да учиш, за познай се с някой твой съученик. Или като започнеш да учиш пусни си някоя твоя любима песен.
Успех ти желая!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker