DJ или музикален продуцент? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

DJ или музикален продуцент?
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 1429 пъти
Здравейте на всички. Аз съм момиче на 14години. Преди около половин година започнах да слушам много музика и различни стилове. Най-много харесвам музиката на DJ Topic и A7s. Те ми станаха идули. Искам да стана като Topic, но незнам дали да стана музикален продуцент или DJ. Знам, че може да кажете, че диджейството е за момчетата, но аз наистина го искам. Скоро смятам да си купя DJ пулт и да започна да продуцирам в програми, но все още някой неща са ми неясни. Наистина имам голямо желание да се занимавам с това. Въпросът е как да стане?
На късметлийте им се случва някакъв чичко с много парички да ги подхване и да им урежда места по клубовете и дискотеките. Искам да се занимавам с това, това е най-голямата ми мечта. Вторият въпрос е трябва ли да уча за музикален продуцемт или не. Дай боже, някой ден да сана известен продуцент или DJ това е мечтата и целта в моя живот.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 4 месеца
hash: baab87817c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Браво.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 7e3ad47dd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Може да разкажеш за мечтата си на някой наш Dj, който пуска в същия стил, за да ти даде преки съвети какво да направиш за да се развиваш в тази посока. Маскота, примерно знам, че по образование е машинен инженер, тоест няма нищо общо с това, което прави, но е един от най-добрите у нас. Какво пък - може направо на него на му пишеш! Мисля, че е свестен човек и би ти дал насоки. Със сигурност трябва да слушаш много музика. Има много Dj-ки, това, че си момиче не е от значение, ако си добра в това, което правиш. Музикален продуцент е съвсем друга професия, така, че по-скоро Диджейството е за теб, както си описала мечтата си.

Прави си прейлисти с музика, потърси dj-ски приграми за миксиране на компа и може да започнеш, като пускаш музика на партита или рожденни дни на приятелите ти. Все от някъде трябва да се почне.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 122750d0b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Запиши се и ходи поне на няколко урока по пиано/пеене и си купи една евтина миди клавиатура - примерно от 100/200/300 лева.
Музикална теория и тонрежисура компютърна музика на приемливо ниво могат да бъдат научени и от интернет безплатно - примерно от youtube клипчета на английски език.
Колкото до DJ-стването - повечето големи шоута/концерти са фалшиви с предварително синхронизирани музика и светлинни ефекти, не си струва да си взимаш пултове и прочие - можеш да постигнеш същия ефект на световно ниво и с лаптоп или телефон/таблет.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 7c97c6ee20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Като мен си. И аз желая да бъда диджей. Един колега вече има тези неща, и се занимава с това от тенийджърските си години и мисля, че беше на твоите години, когато е започнал.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 501bf3bb06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря на всички за коментарите, особено на номер 4. Ако не възразява и следи историята ми бих искала да знам от кой град е, и на колко години е. Наистина благодаря на всички за коментарите.

 
  ...


...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 501bf3bb06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От автора:От няколко дни ми се върти една идея в главата. Мога ли да започна първо с дръм машина и след като намеря пари след време да си купя пулт. Още не съм го решила. Какво е вашето мнение?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 122750d0b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Няма да ти свърши голяма работа само една машина за барабани. Трябва да се набуташ с хиляди левове за свестен чисто хардуерен сетъп и доста неща трябва да свържеш като компоненти. Пренасянето му също ще ти е трудно, особено ако си момиче. Затова и много модерни изпълнители просто използват лаптоп миди контролер външна аудио карта или един професионален цифров синтезатор, който е всички тези неща едновременно (виж Yamaha Modx като бюджетна опция или Roland Mc-707 миди клавиатура). Но това е за шоута на живо и ако можеш да свириш.
Ако искаш да пробиеш като продицент и после DJ, научи някакъв DAW на компютъра и си продуцирай собствена музика. Няма да си намериш свестна работа просто като DJ без собстена музика в повечето случаи особено при тази умряла клубна и фестивална сцена в последните години покрай ковид
.
По принцип парите в тази индустрия, ако си артист са само ако наистина успееш да пробиеш и те канят навсякъде по участия (дори няма нужда да пътуваш до чужбина . в България можеш да станеш милионер, ако си на нивото на Миро, Графа или някои от големи чалга звезди), или си композитор на филмова/музика за видео игри (и успееш да си намериш някакви връзки да те наемат за нещо с голям бюджет).

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: f379f6450e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   На първо място трябва да имаш специфична музикална дарба, за да композираш. Трябва да имаш и ИТ умения, които да са ти присъщи. Разбира се и идеи, и фантазия.
Хората, които имат и тези заложби едновременно са изключителна рядкост. Отстрани може да ти изглежда лесно, но е доста трудоемкони се изискват няколко таланта едновременно.
Нищо никому не пада даром, а като гледам какъв ти е правописът, май си свикнал много да мързелуваш.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: d0328b9ec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Така, номер 4 съм: Този мой колега е на 34 години а аз на 29. Живеем в Германия, но аз съм от Бургас. Идеята да станем Диджеи е идеална, моя колега казва, че не е задължително да си завършил музикално за това, поне опит да има човек.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker