Брат ми май е психопат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Брат ми май е психопат
преди: 2 години, 4 месеца, прочетена 2169 пъти
Здравейте, имам някакви подозрения, че има нещо нередно с брат ми, които естествено може и да са неоснователни и просто да си е станал такъв с течение на времето. Да вметна, че до преди около половин година имаше сериозна връзка, която преживя сравнително ок, доста време ходеха заедно с момичето, но някак тя го направи по-студен, по-безчувствен. Ходи по мачове, тренира някакъв боен спорт, така че проблемите около него не са рядкост, но нищо сериозно. Като цяло е доста дисциплиниран, амбициозен и енергичен. Той винаги е бил по-дръпнат, недоверчив, гледал е сам да се оправя със всичко, общо взето го играе вълк единак. Когато някой от близките хора или приятелите му предложи да направи нещо за него той постоянно излиза с някакви лафчета от типа "ако искаш нещо свършено си го свърши сам", "имам вяра само в себе си" и някакви подобни, които ми се виждат доста филмарски, аз съм с 4 години по-голям от него и си мислех, че е от пубертета тъй като и аз съм минал през това, но май не е съвсем така. Гледам го в по-екстремни ситуации как реагира, той общо взето няма страх, не му пука, сякаш е гледал няколко екшън филма и е решил, че е безсмъртен, ама май не се филмира и си е станал такъв. Най-странните неща на които съм ставал свидетел са как жонглира с нож при което се порязва като го хваща и въобще не ми прави впечатление, че му тече кръв. Скачал е на бой сам на няколко човека и то редовно, последният път аз бях с него и успях да го укротя и си тръгнахме, с някакви пишлемета като него се сдърпа, явно ги познаваше. Един път режеше нещо в кухнята докато гледа телевизора без да си гледа пръстите и му направих забележка, при което той просто се поряза нарочно и каза че не му пука. Започвам да се притеснявам, макар и логичното обяснение тук да е възрастта, хормоните и кофти стечение на обстоятелства и приятелства. Как да реагирам? Някой от вас има ли подобен опит? Иначе като изключим тези неща няма никакви признаци на психически проблеми, енергичен е, доста умен, учи нещо с компютри и математики, няма проблем да завърже разговор с непознат, обаче понякога е агресивен, доста е студен като характер и живее сякаш е във някакъв филм. Утре ще се сдърпа с някой 120 кила и ще приключи много бързо, не искам да става така. Говорил съм с него, той твърди че няма проблеми, просто от много предатели е станал такъв гаден. Общо взето си върти едни и същи приказки. Той доста стои пред компютъра, тъй като това учи все пак. Дали не се озлобява от тва постоянно учене за сметка на забавленията? Когато му кажа да излезе навън да си почине малко ми излиза с лафове от сорта "да изляза да мятам салфетки по дискотеките ли? " и "колкото по-трудно ми е сега, толкова по-лесно ще ми е после" и т. н. Имам ли основания да се притеснявам, или просто си е станал такъв?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 4 месеца
hash: 4ac50e9b73
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Виж сега, не съм специалист, но без да увъртам много ще ти кажа какво мисля.
Принципно има голямо значение брат ти на колко е, защото не стана много ясно. Ако е още тийнейджър, значи шанса е по-голям това да е от възрастта. Ако не е, не бих казала, че е психопат. Просто си е такъв по-студен и отдръпнат и обича сам да се оправя с нещата. А относно това с ножа... Това е малко притеснително, но може просто като си му направил забележка той на инат да го е направил, ако е особено голям инат де. Но това, че е жонглирал и все пак нарочно се е порязал, защото си му казал да спре не го оправдава, че може да го е направил от инат, защото все пак това не е нормално. Ако го хванеш друг път да прави нещо такова просто виж какво го е накарало да го направи, или ако примерно е под влиянието на алкохол ще има някаква логика. Или просто директно го питай какво прави и защо го прави да видиш какво точно ще ти отговори. Ако се повтори може би е добре да посети психолог, но като цяло не мисля, че е психопат, но има малък шанс да има някакви други психични проблеми. Не казвам че има, но няма да е зле ако се свърже с психолог поне да се види ако има нещо. Възможно е да има някаква травма и това да е в основата на всичко.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 6f87db80a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Да няма биполярно разстройство или (и) да взема наркотици? Има ли депресивно-тихи периоди?

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: d6cfe07e90
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Има нужда от любов. и терапевт.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: af7373192c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   "Ако искаш нещо свършено си гот свърши сам"
"Имам вяра само в себе си" - ми не, няма нищо филмарско в цитираните от теб неща и не са "лафчета", а си е самата истина. Абсолютно си е прав човека да не се доверява на никого и не е никакъв психопат, просто е различен характер и си има собствено виждане за живота, и ти трябва да го оставиш на мира, а не да му се бъркаш в личните неща. Той има пълното право да не се доверява на никого освен на себе си, то така и трябва. Времената се менят, а сега са опасни времена за всички. Всеки може да те излъже/преметне и на никого не можеш да имаш доверие, дори на собствените си роднини, и трябва да знаеш как да се оправяш сам. Уж си по голям от него а по разсъждения звучиш наивно и тъпо като 5-годишен. Защо се бъркаш в личния му живот и искаш насила да ти се доверява? Защо го обиждаш на "пишлеме"? Какво му е лошото, да си вълк единак? Явно му завиждаш защото е силен характер и е емоционално независим от никого, за разлика от теб и пишлемето си ти. Знам че ти е трудно да разбереш, но има някои хора, които просто си обичаме да сме си самостоятелни и независими, и колкото повече се опитваш да ни промениш, толкова по-лошо ще става само за теб. Остави брат си на мира и си гледай твоя живот (ако изобщо имаш такъв че от историята ти ми звучи, че нямаш).

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 011e1dbaad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не е психопат, а е малък и глупав. Да ходи да работи не да си търси сам проблеми

 
  ...


...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: c94fa6602c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Охоо аз съм като него, но не баш същия . Като изключим,че не съм агресивен . Той ако е агресивен кръвното му ще скочи на 200.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: c94fa6602c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не съм съгласен с номер 5. Автора не е написал възрастта си. Предполагам, че е на около 20 или 22 максимум (в пенсионнна възраст)

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 07bea279d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Мислех да подмина. Не успях. Изключително тъпа тема. Съгласен съм само с номер 5.
Реално всички други са овце, страх ги е да излязат от кошарата и не мога да приемат, че там някъде извън тяхното полезрение има нешо различно. Брат ти има характер и психопат или не, той ще успее да се реализира. Ти за него притеснения нямай, по- скоро работи над себе си и гради своята личност. Нека да знае, че го разбираш и, пе може да разчита на тебе. А не да чува упреци и празни приказки. Ти не го разбираш, а си 4 лета по-опитен. Какво си правил до сега? С хора не си ли се срещал? Характери не си ли виждал? Уроци не си ли учил?
Мисля, че макар студен и прочее, брат ти е доста по-голям от теб. Не на възраст, - на разбирания!

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 6892c92528
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здрасти.
Брат ти не е психопат. Психопатите не можеш да ги хванеш, на тях на пръв поглед нищо не им е сбъркано. За тях се разбира, когато вече е късно. Брат ти е нормално момче, което обаче се е озовавало прекалено много пъти в ситуации, в които са го предавали. Неговото поведение е резултат от страха му да не бъде предаден отново. Той може да е реален или подсъзнателен, но резултатът е, че брат ти сега, като израз на защитна реакция, го играе сам за себе си, което, разбира се, не е добре. Това, което можеш да направиш, е да разговаряш с него, но при това не трябва да бъдеш нападателен, а просто да търсиш отговорите на въпросите си. Трябва също да му обясниш, че хората невинаги ще оправдават доверието му, но ако подхожда към тях с повече позитивизъм, това ще прави общуването му по-продуктивно. Друг вариант е психологическата консултация. Не бива да се притесняваш да го насочиш към такава, ако нещата се влошат и излязат от контрол. Това, че търсите външна помощ, не е признак на нещо сбъркано, а напротив, това е белег за силата ви. Пожелавам ти успех, а на брат ти повече вяра в хората.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker