Да се бях родила момче... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Да се бях родила момче...
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 3365 пъти
Здравейте на тези, които ще прочетат темата ми.

Не знам защо пускам тема, може би е доста глупаво да занимавам читателите с това, което ще споделя, но напоследък ме е обзела такава депресия, че няма на къде...

Става въпрос за външния ми вид. Преди да спомена за какво се отнася конкретно темата ще вмъкна само, че съм момиче на 18 години.

Досега никога не ми се е случвало да се комплексирам чак до такава степен както в момента за начина, по които изглеждам, а той е, че аз се възприемам като много грозна.

Знам, че това е нещо много относително, но... Нямам хубави черти на лицето, които компенсирам с грим, но понякога това толкова ми е омръзнало, че ми иде да се бях родила момче, та да не се занимавам, защото колкото и да се старая да се приведа в някакъв приличен вид, все не съм доволна от това което виждам в огледалото. А то е грозната истина.

Наистина ми е много странно че пиша това. Хората ме определят като ``сладка и чаровна``, но когато някои ми направи комплимент, вместо да се радвам, ми става още по-гадно, защото знам, че не е така. Не пиша това за да ме утешавате и да ми казвате, грозни хора няма, не ме интересува другите какво мислят за мен, важното е че аз самата не се харесвам.

Просто... предполагам, че ви звуча като една разхленчила се тийнейджърка, но вече дори, до магазина не искам да излизам, никъде нямам желание да ходя и когато някои ме накара да излезем, аз все гледам да отказвам или да отлагам, защото другите все са по издокарани от мен и се чувствам като пълна отрепка. Искам да стоя само в къщи и това е....

Също така и в къщи положението не е много, розово от към финанси и нямам възможност да се обличам добре, да си правя прически в смисъл малко разнообразие, но дори и да можех, съм толкова депресирана, че нямам желание да отида и да си купя някоя нова дрешка, или да посетя фризьор. Просто знам, че отново няма да се харесам и всички опити ще са напразни.

Като гледам другите винаги виждам нещо красиво, поне 1 нещо, а аз нямам нито една красива черта или нещо красиво в мен. Ниска съм имам и ужасен кожен проблем по тялото (да по тялото... имам лека форма на акне), което ми е скапало живота и повярвайте, когато дойде лятото е някакъв ад, защото трябва да се кирия все с някакви блузки, което не е много комфортно.

Много пъти съм си казвала, защо не съм се родила момче, че да ми е много по-лесно, предполагам... Нямаше да се суетя чак толкова за външният вид. Нямаше да се подготвям 2 часа по-рано преди да изляза някъде, за да приличам на нещо, а щях да пестя време и да съм такава каквато съм без всичката очна линия, спирала и червило, без направената прическа, но за сметка на това изтощена коса и напудрен вид. Щях да съм просто аз в натурален вид... Но за съжаление природата ме е създала момиче.

Всичките ми познати и приятели, са все хубави, а и не само те, дори и без да са с грим, а аз и гримирана отново се комлексирам, защото приличам на едно голямо нищо.

По това, което прочетохте сигурно сте си представили един изрод, с всичките грозни неща, който може да притежава... е да ТОВА СЪМ АЗ един изрод.

По характер се определям като добър и емоционален човек, а самочувствието ми е много много под нулата. Дори понякога се комплексирвам за много-дребни неща и все си намирам някакъв недостатък. Сред много хора се чувствам доста некомфортно и е ужасно...


Знам, че е доста тъпа тази тема и думите, които написах, но исках да си излея някъде душата, макар, че няма да ми олекне, защото ще си остана същата след написаното.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 00fb58507d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да знаеш, че аз го прочетох.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: d0434cb00b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не вярвам да си толкова зле... мисля, че повече преувеличаваш от колкото трябва!

И ние момчетата си имаме проблеми... :D

И а знай - за всеки влак си има пътници!
Стига се комплексира!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5db1f45e58
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Охх.. съчувствам ти. И аз бях така допреди година. Самочувствие нямах никакво. Ходех на училище и всички бяха много по-хубави от мен, докато се прибирах по улиците беше много по-гадно. Не исках да поглеждам никой. По градския транпспорт просто исках да потъна в земята и никой да не ме вижда. Постоянно беше така. И на мене не ми се излизаше въобще. А тогава и нямах много с кого да излизам. В такъв период бях миналото лято.. сега да не си повислиш, че не съм общтителна, в у-ще си имах приятели, в квартала нямах. Сега това лято самочувствието ми се покачи, но то не става изведнъж. Мисля, че мога да ти помогна. Много бих искала да се свържа с тебе и ще помоля модераторите да ми публикуват имейла lineada@mail. bg Много ще се радвам ако ме намериш, защото аз преживях същото и знам какво е.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: fb0fe6d838
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Бъди себе си и не се стреми към съвършенство..........

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1729391889
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ние като сме мъже да не би да ходим като клошари и не си мисли че на нас ни е много лесно имаме много отговорности от нас се очаква много повече в живота. Хектор

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 31caeeac51
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Абе ало я се стегни ти си на 18 и аз имам проблеми с лицето нямам много даже хич пари не се гримирам. и аз като видя някоя на моята възраст нагласена и тнт и се дразня ама като се сетя че без тоя грим и дрехи ще е ужасна кифла а аз и без грим съм добре се оспокоявам и не си изруд повярвай и прически можеш да си направиш и без пари ако нямаш пари за пяна преса лак и тнт и гел и тнт а искаш да си накъдриш косата става и с ластици ;) на времето да не мислиш че са имали много удопства но пак са били хубави. И моля те имай по голямо самочувствие 100% си готина просто си си внушила някаква прекалена глупост и всеки си има недостатъци

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8ac3467e44
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ж29: Като изрод се възприемаш само ТИ. А дали околните те възприемат така. Естествено е, че щом си жестока и немърлива към себе си и другите ще се отнасят така към теб. И аз съм била в твоето положение, и аз съм се чувствала така и действах така. Но това е ОГРОМНА грешка. Не са ти нужни кой знае какви нови дрехи. Дори и наличните стават, стига да ги съчетаваш удачно. Продават разни дранкулки - купи си 1-2 универсални, за да ги съчетаваш с всички дрехи. За прическа, досега не съм стъпвала при фризьор за нещо друго, освен за подстригване. Прическите си ги правя сама, с помощта на приятелки, на приятеля ми. Дори често нямах пари и за гел за коса и съм ползвала крем за бръснене... Желанието е важно!!!
Ти си с лека форма на акне, а аз с тежка такава по тялото. МНОГО тежка. Но въпреки това имам невероятен пич до себе си, който, ако щеш вярвай, се грижи за профилактиката на въпросното акне.
На първо място, застани пред огледалото, огледай се цялата, погледни се от страни, с други очи, а не с критично отношение. Харесай себе си!
След това прецени с наличните джиджафки за коса, с наличните дрехи и грим какво можеш да направиш за себе си. Изключително важно е, не да се плескаш с грим, а да си с нежен ежедневен грим и комбинация от дрехи и бижута, която да ти отива.
Вкъщи стой както искаш, но излизаш ли навън, без значение къде и с кого, бъди спретнато, красиво и поддържащо се момиче. Не е нужно да си красавица, за да те харесват и уважават.
Преди се навличах в едно и също през целия сезон, въпреки наличния гардероб, не носех грим и т. н. Професията ме научи, обличай се така, както се обличат хората, чиито длъжности искаш. За да младееш, обличай се младежки, но се съ образявай с фигурата и годините си. И е истина.
Въпросът е, че поддръжката и на вътрешността, и на външността изискват НЕПРЕСТАННА ГРИЖА и постоянство.
Един молив на очите, дори без спирала, едно червило, едно ново вчесване на косата (наляво или надясно, на път с две фибички на бретона, ако си с чуплива коса - малко навлажняване + пяна или гел или мъжки крем за бръснене). Не е кой знае какво усилие... , но видът ти вече е променен.
Едни и същи дрехи комбинирай по различен начин една с друга, дори и обувките да са едни и същи. Аз имам по 2 чифта за всеки сезон - официален и спортен, но това не ми пречи... Въпрос на лична мотивация и ентусиазъм.
Щом започнеш да променяш себе си, лека-полека хората го забелязват. Първоначално може би ще усетиш лека надсмешка, но отва отминава... В последствие остава само възхищението от теб.
ПРОМЕНИ СЕ! УСПЕХ!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: b7d123948a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От акнето ме избави Акне Аут Актив (лосион). След като ти мине, пак трябва да се мажеш веднъж на 2-3 дни, защото иначе отново се появяват. Иначе те разбирам... и на мен ми се случва, колкото и да се грижда за себе си, да се чувствам като изрод сред други хора. Примирила съм се, въпреки че ми е тежко, когато виждам как някои си изглеждат добре без да полагат каквито и да е усилия. Не мога да ти кажа да се харесваш такава каквато си, защото поне при мен не помага и ми е писнало да го чета навсякъде. Опитвам се да ми е все едно.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 99998aeaf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей! Това, че си ниска и имаш ЛЕКА ф-ма на акне, не те прави грозна. Майка ми е ниска, но не е грозна, аз също съм ниска и имам пъпки /не са твърде много/ и според мен не съм грозна. Виждала съм много красиви ниски момичета. Не е нужно да си висока, за да си красива.

За пъпките, можеш да отидеш на дерматолог или козметик. Второто много ми помогна. Не може да нямаш нито една хубава черта на лицето. Щом и други хора са ти казали, че си красива... ако беше грозна, нямаше да ти кажат нищо, според мен. А и хората са казали, че по дрехите посрещат, а по ума изпращат :)
*Яса

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: cb81b34f3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И момчетата се "суетим" за външния си вид, ама поне не изпадаме в такива депресии - и аз не си харесвам външния вид и момичетата не ме харесват, но съм го приел и хората ме приемат като приятел, дори момичетата, имам добри приятелски отношения... а всъщност това е най-важното.

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: cea30df477
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Да.. ти се радвай че е акне.. и може да се премахва с някви кремове или нещо такова.. но по лошо е срам ме да го кажа! но не мога повече.. космата съм.. рацете по стомаха имам косамчета по цялото тяло ем съм момиче!

Много пътя съм питала бог ЗАЩО МЕ НАКАЗВАШ ТАКА.. но няма полза.. ако си правя кола маска или нещо такова не мога сама.. а аиде на рацете да но ПИСВА! на всеки 2 седмици.. и то стават някфи твърди.. лятото не смея да ида на море по бански.. че иначе.. сички ще ме видят.. добре че си бръсня краката.. пфф това е един БЕЛЕГ за цял живот! колкото и да го криеш се разбира имам гадже аз не му позволявам да ми докосва стомаха да го гали нали.. или някоя част по тялото.. ИСРАМ МЕ!

И той се сърди не знам дали му е ясно.. ся забелязах косамчета под БРАДИЧКАТА!!! Подяволите аз момиче ли съм или момче.. :s :s :s.. много ми е тежкои не знам какво да правя в училище имаме понякога час по плуване аз не смея да плувам а много ми се иска.. и така.. това е много гадно такаче не се притеснявай за акнето.. много момичета или момчета го имат..

Но ОКОСМЯВАНЕТО по тялото на момиче.. е тва е направо не човешко! .. не знам ами по нататака като порасна и си нямеря някое друго гадже което ме обича или искаме да живеем заедно или за няколко дни.. е ние нали се пак ще го правим или се някак си ще ме види гола ще ми види тялото.. какво ще правя тогава.. от една страна се постригах късо и си исправям косата че иначе е като ПУДЕЛ! и пак става така докато изляза ако вали дъщ или има вятар.. или ако е прикалено топло и ми се накадря косата.. трябва на вън да няма вятар времето да не е нито много топло нито дъждовно нито пък да има вятар за да е ДОБРЕ!

Надебелях.. ае това ако трябва няма 1 година да ям ще стана веге.. е не че съм многу дебела има и по дебели.. ама кфо да правя с Космите ми помогнете ми моля ви ако имате някви идееи.. не мога цял живот да се бръсня или нещо такова по цялото тяло! и това ми сваля самочуствието ацки много.. направо като гледам някой други момичета не мога да сваля поглед от тях.. не че ме привличат момичета
хД или нещо такова ами като им гледам косите тялото че нямат никфи косми или имат ама почти не се забелязват и то само на рацете краката и така.. и ми става ацки гадно плаче ми се..

Даже поради тази причина мисля никога да не се женя.. че кой ще иска космато гадже или жена.. освен за 1 нощ! излизам на диско намирвам някого и после сейно не съм го жидала.. че така поне няма да ми гледа кожата как е.. оххх.. момичета ако можех да сменя окосмяването с акне бих се радвала много.. но няма начин цял живот ще си остана космата.. бес самочуствие и притиснение че някой може да ми види тялото.. даже и на гърдите ми излязуха малко.. ;]]

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f819b4b8f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Oт авторката :

Ех, хора... какво да ви кажа освен да ви благодаря че сте ми обърнали внимание...

Знам, че повечето хора си имат такива периоди, в които не се харесват особено и аз в момента съм в именно такъв и преди съм изпадала в подбни ситуации, но в момента незнам защо така се задълбочавам толкова много... Може би е, защото повечето ми познати и приятели са от богати семейства и аз стоейки до тях се чувствам като нищожество и ставам все-по критична към себе си. Не казвам, че нямам абсолютно ама нищо какво да облека, но не съм като някои, които си позволяват да се обличат по-често с нови дрешки, не че е кой знае от такова голямо значение (дано не изляза едва ли не материален човек, който се интересува само от дрехите и парите-далеч не е така), но всеки иска малко разнообразие.

А и кожния проблем също мого допринася за самочувствието ми, защото се мъча да го лекувам от 5 години и много раходи и, а накрая нищо, даже с годините се задълбочи, притесняват ме по- конкретно белезите, които не се махат, а както споменавам лятото не ми е много комфортно и не ходя дори на плаж, поради ужасния вид. Мисля си, че ако не беше това щеше да ми е някак си много по- леко и с много малко хора съм споделяла този проблем, много малко знаят, че го имам, защото ме е срам и страх, че ще ме отхвърлят и няма да искат да са с мен и не предполагат какво ми е...


Към номер 7: Благодаря ти и на теб за подкрепата. И поздрави, че си си намерила точния човек за теб и те е приел такава, каквато си, но аз именно за това не искам да се забърквам с гаджета, защото когато видят проблема ми ще се ужасят...

Ами така е Господ на някой е давал давал красота, а на други....

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 63bbde3a67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Авторке - за кожния проблем ти трябва дерматолог. Той като те види, ще знае и какво да ти изпише, а и каква е причината.
Аз имах акне, което почна на 20. Промених начина си на хранене и се махна, но 5 години се борих. При мен причината беше в месото, сега ям един-два пъти на седмица месо и проблеми нямам.

За бедността си права, че комплексира. Аз също съм от бедно семейство и се притеснявах, че децата ме гледат в краката, защото обувките ми винаги бяха лепени, шити или скъсани.
Обещах си като бях на 15 да нямам деца, ако не може да им осигуря повече от приличен начин на живот, частни уроци, хубави дрехи, лекарства, най-добрите лекари, ако се разболеят, както и внимание.
Днешната си бедност не можеш да промениш, можеш да се амбицираш и да постигнеш много.

Учене, учене, учене... работа, работа, работа... след това можеш да си кажеш - ето, постигнах много, тръгнах от дъното.

Днешните богати или псевдобогати деца, не харчат своите пари, а тези на родителите си. Не им е лесно, защото очакванията към тях са големи, а малцина ще успеят да постигнат и половината от това, което родителите им са постигнали.
Ще им е лесно в живота - не, защото имат дрешки някакви, а защото имат връзки, дори днес имат частни учители, които ги подготвят, докато ти се потиш сама над материала.
Пъпките ще се махнат, като станеш на 15-16 ще се разхубавиш, но от теб зависи, дали ще останеш бедна, дали ще възпройзведеш проблемите си и ще ги предадеш на децата ти, раждайки на 18.
Аз успях да се измъкна - от очилатото, пъпчиво тромаво момиче с евтина шина стана една чудесна и красива жена с перфектна усмивка, дълга руса коса и перфектно, тренирано в най-баровския фитнес тяло. Карам Порше, имам два апартамента в ценрътра на два чудесни града, но в шкафа си винаги държа един чифт повредени обувки - някак си по навик, но и да ми напомнят, откъде съм тръгнала.
Няма да имам деца поне до 30-32, макар че имам повече пари от повечето хора, мъжът ми има повече пари от повечето хора.... искам децата ми да не страдат от комплекси и да имат всичко на този свят, включително моето време и внимание, ПОДКРЕПА.
Не мисли само за сега, а се амбицирай за утре! Годинките минават.
Нямам време, но съм решила да се врътна с една от колите си в родния си град, да спра пред гимназията си - и не да парадирам, а по-скоро да натрия носа на някои хора, които още се мотат из улиците на този лицемерен провинциален град, които ми натякваха, че съм въздухарка, които ми се подиграваха навремето, които ме осъдиха, че нямах пари за екскурзия до Турция за бала, че нямах рокля. Нека тези хора ме видят днес и нека видят себе си - докъде ги докараха парите на техните - до бюрото по труда!

Успех - той зависи само от теб!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 6e1baee4b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не мога да кажа, че за мен щеше да е по-гот, ако съм бил мацка. шо'т съм момче. Ма зная едно, ВИЕ сте нежния пол.

Въпреки обстоятелствата вие си оставате такива.

Не само може би, но вие сте много по-силни от нас мъжете (нямам предвид физически).

Със сигурност сте изправени пред един от най-... не зная как да го нарека. Изправени сте пред това, да търсите истинската любов. Да не правите фатални грешки. Грешки, от които после няма или много трудно бихте излезли.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: db28d5d403
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   А защо не оставиш линк към някоя твоя снимка и да ти кажеме мнението си за външния ти вид. (без лъжи)

- Модератор - забранено е да се публикуват мейл-адреси, скайпове и фейсбуци. За снимки дума да не става.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 021bf28f7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 11 моля те иди на гинеколог да прегледа яйчниците ти! Може да имаш поликистоза.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: bca1624a30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Всъщност на никой не му е лесно. Нито на мъжете, нито на жените, особено жените. Бях чел някъде, че мъжете предпочитат дребни и ниски жени. Другото което е на вас жените ви ходят и мъжки и женски дрехи. Жена да носи мъжки дрехи ок, ама мъж да носи женски дрехи... Не става. А на плажа да не говорим. Много ми е чудно, притеснението ще ви умори... На плажа съм виждал голи баби до кръста и хич не ги бърка. Като че ли всичките хора на плажа вас ще гледат, че си нямат друга работа. Там просто са се събрали всички да си почиват, не да се смеят на другите примерно, че оня имал шишкав корем, или оная полугола баба отива в морето... Кой обръща внимание... Просто като отидете на плаж починете си, не мислете за проблемите. До No. 14:
Пъпките ще се махнат, като станеш на 15-16 ще се разхубавиш...
Авторката е на 18.
До авторката: Като цяло това, че не се харесваш е може би въпрос на вкус. И все пак ти решаваш как да се издокараш. Можеш и да пробваш идеята спомената по-горе (че мъжките дрехи отиват и на жените). Кой знае, може би не се харесваш само в женски дрехи? :) И още нещо - останах с такова чувство, че цял ден мислиш само за външния си вид, а примерно не знам... разсей се с нещо, излизай с приятелки, говорете си какви хитринки правите, за да се харесате на другите, трикове ала-бала, женски работи ;)) И не се депресирай толкова много. Аз например съм нормално момче, уж съм с добър външен вид, но дори си нямам приятелка с която ходя като гаджета. Като нямам опит - резултата е отблъскващ. Ти обаче имаш опит. Използвай го. Успех.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f819b4b8f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Отново авторката:

Благодаря на тези, които са се включили, радвам се, че има хора, като вас, които все пак са доброжелателни и приемат нещата с разбиране и по специално на номер 18 :)

До номер 3 - писах ти на даденият и-меил, но сигурно няма да влезеш тук или там, ако все пак влезеш, ако искаш отговори.

Усмихнат ден на всички :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker