Как да се приспособя в училище? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да се приспособя в училище?
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 3850 пъти
В момента съм 9ти клас, от 8ми съм в гимназия... До 7ми клас учих в СОУ и нещата бяха страхотни.. Имах доста приятели, хора с които можех да споделям и винаги бяха до мен.. Естествено класът ми не беше идеален, но все пак бяхме заедно от много малки и бяхме свикнали един с друг.. Не е имало някакви драстични проблеми..

Та от 8ми клас реших да се преместя в гимназия, повечето ми приятелки останаха в старото ни училище, а аз и още две момичета се преместихме.. С едното от тях решихме да кандидатстваме за една и съща паралелка за да сме заедно. Бях страшно близка с нея, говорили сме си с часове за какво ли не.. Можех да и кажа абсолютно всичко, бях щастлива, че ще сме в един клас..

Завършихме 7ми клас и дойде лятната ваканция, почти не се бяхме виждали... Уговорихме се да излезем може би седмица или две преди началото на учебната година. Тогава тя ми каза, че се мести да живее в по-голям град. Когато ми го каза, имах чувството че светът ми се срива. Дори сега ми се насълзяват очите..

Тя значеше толкова много да мен, както и аз за нея.. И сега е така, въпреки, че сме на голямо разстояние.. Може би само тя ми остана.. Та не можех да си представя как ще продължа без нея.. 8ми клас започна, запознах се с новия ми клас..

Момичетата бяхме доста по-малко от момчетата и повечето вече се познаваха. На първия учебен ден седнах с една моя позната и оттогава до сега седя само с нея, не бих казала, че е свястна, нито, че сме станали приятелки. Ако бях в старото ми училище, може би дори нямаше да и обърна внимание.. Но сега.. чуствам се толкова зле..

Никой от новия ми клас не ме харесва, подиграват ми се, говорят ми зад гърба, а дори и пред мен, не им пука.. От както най-добрата ми приятелка се премести съм се затворила в някаква обвивка, един разговор не мога да проведа дори.. Може би разбирам защо не искат да са ми приятели.. Аз нямам никакви общи теми с тях, а станах много срамежлива..

Другото момиче, което също се премести се приспособи доста добре.. Говорим си от време на време, но не е същото, както преди.. Не знам какво да правя, записах се да тренирам спорт и това до някъде ми помага, но в училище.. Толкова ли много искам, защо не ме приемат за една от тях, защо се държат така..

Винаги съм мила с тях, в малките случаи, които ми поискат услуга.. Но аз не смея да им искам каквото и да е.. Когато съм около тях се чувствам смачкана.. Предполагам, че не са лоши хора, а се държат така с мен, защото изглежда, че страня от тях..
Обмислях смяна на училището, но никъде другаде няма специалността, която уча в момента.. Единственото, което искам е да се махна оттук и да отида някъде, където децата не са толкова жестоки...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: d7296f65e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз имах същия проблем и все още не съм го преодоляла напълно започнах да страня от съученичките ми защото бях срамежлива /това беше 7 клас/ нека да спомена че уча с СОУ, в 8 клас павечето отидоха да учат в големия град който е в близост до нашия и така в осми клас останахме 4 момичета и 3 момчета едната от тях ми беше братовчедка и лека полека се сближих с тях и сега съм девети и гледам да не се отчуждавам от тях.

Но проблема е че след училище никъде другаде не излизам защото няма с кага двете момичета от класа са от много малки села и училищния рейс всяка сутрин ги кара и прибира след това а едната което остава тя пък майка и не я пуска да излиза или ако я пусне то е до 20 часа пък и живее много далеч от удома а и не се имаме кой знае много а пък братовчедка ми другата съученичка тя е лицемерка прай ми се на приятелка пък ходи се разхожда с фр насам натам и не ме вика въпреки че и аз се имам с нейната компания.

А за лято 2011 да не ви говоря ужас беше стоях си само у дома нямаше с кай да излизам гледах в фейса как другите са написали неща от рода "Зайци ставайте за кафе" и ми беше супер гадно и от скуката почнах много до се тъпча и за жалост получих стрйй имам голям стомах то не е стомах ами направо шкембе и лятото като отидохме на море с наще чак ме беше срам да се съблека ПИСНА МИ искам да се преместя в гимназия и там вече да дапочна от начало

Ще съм много общителна няма да ми пука искам да ходя на фитнес и да напрая едно хубаво тяло искам да имам приятели с които да щурейм и лудейм по дискотеките и кварталите искам винаги да си бъда здрава и един нормален живот неискам купища с пари и тем подобни простоискам приятели любов и преживявания когато направя всичко това можеби тогава бих могла да ти дам точен съвет а за сега бих могла само да ти кажа да не позволяваш на другите да те тъпчат утстоявай себе си и интересите си обидят ли те и ти обиждай удрят ли и ти удряй помолят ли те за помощ в домашните ти им припомни някой гадни изрази дит са ти казвали и тогава им откажи и им кажи кво си мислите че немога без вас ли мога и още как не сте ми притрябвали или пък някви неща от сарта с които да покажеш че не са важни и ще почнат да се държат добре с теб!!!


Сори ако има правописни грешки!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 429d809ef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Познато ми е и аз бях така но мисля че много се вживяваш. Много си се стегнала отпсни се ако нямате общи теми почни да си намираш въпроси и започваи да общуваш с тези които искаш да си в една компания. А не като си говорят да се делиш това ги дразни и ги кара да те пренебрегват.

Фейсбука е подходящо място за това да те опознаят. Предложи на някои от тях да отидете на кафе през събота и неделя. Покажи им че ги харесваш за да могат да те опознаят. Направи ти първата крачка. Това са ти най хубавите години не се тормози :)

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: d0e6a2a439
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Я, по-оптимистично. Ако имаш възможност организирай на някое неутрално място, а не у вас купон, в никакъв случай обаче не поемай разходите само ти, а каже всеки да донесе по нещо. Друг вариант по-простичък и изискващ повече време е да помолиш за услуга и ти някого.

Наблюдавай поведението им когато сте заедно обикновено хората които изпитват симпатия към нас застават по-близо до нас за това се обърни към тях. Англичаните са казали че няма вечни приятели, приятелството ще добавя аз се определя от интересите.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a8a6ff5961
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз мисля, да опиташ да приказваш с някое дете през междучасието. Просто се опитвай да завържеш разговор без да се напрягаш. и едно изречение да кажеш пак стига. на другия ден пак пък може с друго дете и друго и друго, докато свекнеш да приказваш с децата. После, като се мине малко време виж кое дете ти харесва за приятелка и я покани да идете някъде заедно.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: e231e26105
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Имам абсолютно същия проблем даже съм на твоята възраст. Много ми е трудно приспособяването в новото даскало още първия срок в осми клас започнаха да ми се подиграват, да се заяждат, после стана дори по-зле.

Общувам точно с три момичета от класа, всички обаче са лицемери, отвратителен ми е класа, всички учители се оплакват от нашия клас... Много е зле, аз бях миналата година с най-висок успех, 6,00 и вместо да се зарадват, че има някой умен да представлява класа, те започнах да ме наричат "зубърка" и подобни гадории. Викаха ми, че съм дебела и свалих над 10 килограма, после си ги качих обратно...

Има една кучка от класа, която винаги трябва да се обади, и то все срещу мен, иначе другите все ги защитава, мен винаги ме е обиждала, нямам идея какво съм им направила още от първия ден отношението е такова... Не знам как ще я карам.

Ти според мен имаш някакъв шанс да се приспособиш, стани по-общителна с другите, не можеш все да живееш с приятелката си.
Моят съвет е да продължиш напред без да задълбаваш в миналото и спомените за приятелката ти. Успех ни пожелавам и на двете ни! :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: d9bf579172
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Вижте момичета, аз съм вече семейна и с деца и ще ви кажа и за моята гимназия... и колко много съжалявам...
Аз се преместих от едно училище в друго в средата на 10ти клас. Те вече се познаваха, а аз бях нова и нова си останах до края. Беше ме срам от всички, срамувах се дори уроците да си разказвам и почнах да бягам от часове винаги когато мога. И бала не си го изкарах добре... Защото никой не ми беше приятел и аз самата бях виновна за това. Сега контактувам с доста от тях и са много готини хора, но аз не направих всичко възможно за да се адаптирам...

Като погледна на зад съжалявам, съжалявам че нямах неразделен клас, нямах за кой да плача на бала, нямах добър успех в училище, не обичах училището, а ми се иска да съм имала прекрасни спомени от там, и можех да ги имам...

Сега ще ви кажа как се сприятелих с хората в работата ми:
1 създадох си принципи и не си ги престъпвам
2 когато всички са заедно и аз отивам нищо че не са ме повикали
3 уважавам всеки какъвто е - няма различни хора, но си давам и моя поглед над нещата - не се съгласявам с всеки
4 не е нужно да ти поискат услуга и сама може да предложиш

И момичета предполагам че и те искат да ви опознаят но се притесняват от вас понеже сте по затвотени. Бъдете себе си и не се срамувайте, защото това наистина са най хубавите ви години, а аз си ги загубих, те никога не се връщат...
Успех

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7df8c2ee40
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, мила! Аз съм вече студентка, но когато бях в осми клас имах абсолютно същия проблем! Въпреки че аз си останах в същото даскало, където си бях учила до седми клас. Имах познати физиономии навсякъде, дори в моя клас имаше 2 момичета от стария клас и още 5-6 от съседните класове, с които се знаехме. Е, така и не се приобщих към тях! Те веднага се разделиха на две големи групички и само се плюеха, одумваха и ненавиждаха. Аз естествено, не се залепих за нито една от двете групи и затова ме гледаха все накриво. Не говорех с никого, тук-таме някой ме молеше за нещо и това беше. Мислех си за преместване, но нещо не ми достигаше да го направя. Като станах девети клас, твърдо бях решила да се местя, но втория срок дойде ново момиче в класа. Тя беше моята спасителна лодка! Станах приятелка с нея, тя се оказа много свястна, много си допаднахме и до ден-днешен сме най-най-добри приятелки! Тя е човекът, на когото мога да кажа всичко и човекът, без когото не мога. Също както ти си се привързала към твоята най-добра приятелка.
Добре си направила, че си се записала на спорт. Извънкласните занимания винаги помагат. Там ще срещнеш нови хора, ще се научиш да контактуваш с тях и полека-лека това може да стане и в училище, само не губи надежда. Не се знае дали и на теб съдбата няма да изпрати някоя спасителна лодка, както прати на мен! :) Ти положи усилия, пък каквото стане! Само не се предавай! Работи върху себе си, колкото можеш, защото аз осъзнавам, че не правя достатъчно по този въпрос - принципно съм си необщителна. Старая се, но...
Както каза и номер 6 - това са най-хубавите години и не се връщат! Сега е времето да направиш нещо! :) Успех!!!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9e0d12672e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Здравей :) аз съм 9 клас..и аз имам същият проблем ..нямам много приятели , по затворена съм .Проблемът ми е ,че съм много притеснителна ,много хора ми го казват ,
и не говоря много. Преди много обичах да ходя на училище имах приятели бях по общителна,когато бях 8 клас в новото училище имаах една приятелкаа.Почнахме да си говорим ,да излизаме ,да ходим на кафе.Абе мислех я за много добра приятелка, но уви един ден почна да страни от мен не знам какво точно стана ,тя отиде при други момичета от класа с които не се разбирам много добре ,смисъл не разговарям с тях ,нямаме обща тема. Тя ме отблъсна отиде при друга компаня и тогава се почувствах много гадно :( и това не ми е за първи път да ме предат ,но от там идват нещата ,че гледам да не се доверям на хората ,защото си патя от това.Споделям ли,говоря ли с някого,доверявам ли се после си патя забиват ми нож я гърба и после ме боли.В края на 8 клас почнаха да говорят за мене зад гърба ми ,да ме обиждат става въпрос за едни от класа ми те са с самочувствие до небето. Та "приятелката" ми почна да дружи с тях естествено предпочете да е с такива дето са по утракани , с по -голямо самочувствие :х .И сега ,като съм 9 клас си имам две приятелки в класа само с тях говоря и излзиам в междучасята с другигте въобще не разговарям.От 29 ученици аз говоря само с две момичета и по спицялните предмети ни разделят на групи.. и се разделям с тях с двете момичета дето общувам и оставам сама ....не знам как ще избутам тази гимназия. :( като не съм толкова общителна и съм достя притеснителна :х не знам какво ще правя ;( . Не знам дали ще издържа въобше.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: fafa0bd7df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   В момента съм в осми клас,но смятам да се преместя другата година. Не мога да търпя да стоя в този клас повече! Майка ми не позволява,но ще направя всичко възможно :((( как да я обедя?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f603765ffd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Аз съм 6-ти класпърва година сум в това училище и никой не иска да стои до мен на чин. Всички ми се подиграват, обиждат дори и говорят зад гърба ми. Старая се да не им обръщам внимание, но и това не става. Понякога се прибирам вкъщи разплакана. Оценките ми не са от най-добрите. Опитвам се да ги заговоря, но те ме отбягват. Моля, помогнете ми! :(

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker