Завършвам, а не знам какво искам... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Завършвам, а не знам какво искам...
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 9078 пъти
От заглавието става ясно. Сега съм 12-ти клас и след няколко месеца ще завърша и после нямам представа какво искам да уча. Не знам как да реша. Искал съм преди разни неща, но все нещо ме отказва. Най-често "Това е много сложно, не е за мен" и също и че ако уча нещо после няма да намеря работа за него. И се опитвам да измисля нещо, което едновременно да не е кой знае колко сложно, да не отнема много време и да се търси, също и да е сравнително високоплатено.. Доста изисквания станаха, но все пак дайте някаква идея.

А и помня, че имаше един сайт, който попълваш нещо като тест и накрая ти пише коя професия е подходяща за теб.. Но май са го спряли. Ако знаете и подобен сайт го напишете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: c8d59a06a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей. Не си само ти така, има много като теб. Намираш се в много ключов момент от живота си и наистина е важно какво ще избереш. В какво училище си в момента, кои са ти силните предмети, къде искаш да учиш- град, университет, ако си се насочил някъде. Съветвам те да разбереш в какво си най-добър и да си концентрираш силите в него, можеш да напишеш на един лист силните си черти, сфери на дейност, в които смяташ, че си добър, нещата, които смяташ, че ти се отдават и съответно противоположните на всички изброени до тук. Влез в сайтовете ан университетите, разгледай учебните планове на специалностите, влез във форумите и питай, ако имаш въпроси. Най-добра информация ще получиш от вече минали по този път. Питай за всичко, което ти хрумне, дори да ти се струва глупаво, най-добре хора, които учат това, което ти възнамеряваш. Разпитай родителите си или някои други по-възрастни роднини за естеството на работата им и какви качества са необходими за нея. Не мисли дали след като завършиш ще си намериш работа, ако си наистина добър в това, което правиш и го правиш с желание, ако това е твоето призвание, ще намериш. Не се подценявай, а вярвай в себе си. Ако си ориентиран по към точните науки, погледни ТУ София и УАСГ. По-добре инженерна специалност отколкото хуманитарна, последните по-лесно се завършват. Ако си много, много объркан и не можеш да чуеш вътрешния си глас, си направи хороскоп за професионална ориентация.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 543597bd54
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами учи право или за зъболекар кво по-доходоносно от това.Зъболекарите скубят бая парици..а за жалост всеки има проблем със зъбите в днешно време.Успех и се ориентирай навреме с желанията ти щото ще се събудиш един ден ще си на 23 години без работа,без образование и ще се почувстваш загубен

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 060a0f4d88
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Поне кажи, кои предмети са ти любими, какво завършваш? Ако е езикова гимназия съветът е друг, ако е математическа - също...
Всеки има таланти и интереси, виж своите и вземи така решение.
Иначе - който се е събудил на 23 без работа и образование - сам си е виновен. Неквалифицирана работа по английските полета има...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: cd635727e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Определено са важни нещата, които казваш. Но за мен е по-важно да видиш какво ти е приятно да правиш. Примерно за мен ИТ-то е много доходоносно. Ако си наистина добър, ще печелиш доста пари. Ако не си толкова добър, винаги ще имаш работа, ама не за толкова пари, а на нормална заплата.

Всичките ми приятели с информатика поне мога да кажа, че имат работа. Друг е въпросът, че аз мразя програмиране, никога не бих могла да стана добра в това нещо, просто защото ми е неприятно и от там не съм толкова конкуретноспособна.

Та просто виж в какво може да бъдеш добра и кое ти доставя удоволствие. Все пак 30 години след това да работиш нещо, което мразиш, не ми се струва добра преспектива.
Ана

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 33ced5ef04
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   По принцип завършвам информатика. Преди исках с това да се занимавам, но сега съм на друго мнение. Не искам живота ми да мине пред компютъра. Искам да общувам с хора, а не да седя сам по цял ден пред монитора. И от това идва проблема. Иначе съм доста добър.

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: dfffaa9662
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Ами аз съм 10-клас и до година като стана 11 клас почвам да уча за професията си и тя е готвач.. 2 години ще уча и 1 година практика ще имам и ще си взема дипломата.. избрах готвач защото ще ме учат да готвя апсолитно всякакви неща и топли и студени ястия.. и десерти.. даже да подреждам ножове вилици кое за какфо е и някфи такика.. и това значи че аз ще мога да работя ем като главен готвач ем като сервитиорка.. мисля че тази професия е добра защото ако можеш да приготвяш дисерти ястия напитки и така на татак.. винаги ще си намериш работа.. а и не е трудно много не се кефя на тази професия но пък не е чак толкова трудна.. аз бих искала да се занимавам с химия нали знаете да правя експеременти ала бала.. но мисля че е доста трудно.. за кфото химикали.. цифри и кви ли не неща.. за това избрах готвач.. еее успех и на теб.. а ако искаш може да избереш да учиш езици ако научиш още 1, 2 езика + Българския стават 2.. и може да станеш преводач това изобщо не е трудно и съм чувала че е доста заплатено.. или адвокат.. може да учиш и за коли и някфи такива.. междодругото аз съм момиче на 14.. ако ти е трудно питаи всичките ти приятели нали за кво ще учат и ги питаи защо.. какфо им харесва в това и можеби ще ти бъде от полза..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: a4964f1672
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма сложни неща младеж, всичко на този свят е измислено от хора. Погледне къде са ти най-високите оценки, това значи че са ти любимите и приятни дисциплини и се хвани с нещо в което се прилагат те. Цял живот разправях, че мразя професията която работя от 14г. нищо че е една от най-престижните. Успех в живота и бъди щастлив.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 33ced5ef04
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Докато четох коментарите и мислих, се сетих какво искам ;))
Благодаря Ви много!

Все пак пишете още коментари (може и на някой друг да са му от полза)..

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 0e0b562ff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Е към какво се насочи авторе,любопитни сме да узнаем

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 9e0c55e616
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   АЗ СЪМ 11 КЛАС И СЪЩО СЕ КОЛЕБАЯ КАКВО ДА УЧА ИЛИ КАКВО ДА РАБОТЯ В БЪДЕЩЕ, НО ЗНАЙ ЕДНО КАКВО ТИ ДИКТУВА СЪРЦЕТО ТОВА УЧИ.

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: ef42d51e8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз искам да уча малко да работя лесна работа и да взимам много пари дай идеята авторе.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 22360c78d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (113 гласа)

13.   Аз сега ще съм 11 клас и все още не знам какво искам да уча, колебах се да уча антропология но се намират само 1-2 публикации и университети на които нищо не им се разбира нито какви са кандидат-студентските изпити нито нищо

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker